P4VL0 Posted November 21, 2018 Report Share Posted November 21, 2018 Zainstalowałem ten system. Chodzi jak rakieta. Ale mam jeden problem- co uruchomienie systemu, coś ciągle jest zapisywane... 100% obciążenia dysku SSD. Jak to naprawić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted November 21, 2018 Report Share Posted November 21, 2018 Przełącz na Procesy i zobacz co to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franz Maurer Posted November 22, 2018 Report Share Posted November 22, 2018 Też tak mam po kilkunastu sekundach obciążenie znika i jest dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ParXicz Posted November 24, 2018 Report Share Posted November 24, 2018 Bardzo mnie ta modyfikacja ciekawi. Pobiorę i zobaczę, mam nadzieję, że się nie rozczaruję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anna.parker Posted December 30, 2018 Report Share Posted December 30, 2018 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mógłbyś szefie udostępnić skrypt, albo wskazać gdzie łon do ustawień SSD, co pyta przy 1 uruchomieniu? Mam Twój system, wymieniony dysk na SSD i nie chcę na nowo stawiać systemu. Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moszter Posted January 5, 2019 Report Share Posted January 5, 2019 Paczki Microsoft Visual B/C++/F#/J#, DLL itd. RuntimePack_x86_x64.exe + RuntimePack_Lite_x86_x64.exe Download + Info co w paku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- zawsze najnowsze wersje Download wersji Full i Lite [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- zawsze najnowsze wersje ---------------- VBCRedist_AIO_x86_x64.exe + VBCFJRedist_AIO_x86_x64.exe Download + Info co w paku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- zawsze najnowsze wersje Download w/w paczek bez logowania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ---------------- VisualCppRedist_AIO_x86_x64.exe Download + Info co w paku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <- zawsze najnowsze wersje Download w/w paczek bez logowania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ---------------- Basic Runtime Libraries [LC] by Wilenty 2018-10-26.exe + Basic Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-26.exe Download + Info co w paku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ---------------- AIO Runtime Libraries [LC] by Wilenty 2018-10-26.exe + AIO Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-26.exe Download + Info co w paku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ---------------- CRT Appx Desktop Bridge [LC] by Wilenty 2018-09-30.exe + CRT Appx Desktop Bridge [HC] by Wilenty 2018-09-30.exe Download + Info co w paku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ---------------- Additional Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-17.exe + Additional Runtime Libraries [HC] by Wilenty 2018-10-17.exe Download + Info co w paku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piterosky Posted January 14, 2019 Report Share Posted January 14, 2019 Świetna modyfikacja :), niewielkie zużycie ramu, oraz odżyła pcta na xeonie e5430. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted January 15, 2019 Report Share Posted January 15, 2019 @srom-otnik Jeżeli to możliwe to zostaw w nowej wersji w Ultra Lite Windows Media Player bo jest potrzebny np do GTA V lub Fify Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted January 15, 2019 Author Report Share Posted January 15, 2019 Na pewno nie będzie Core, a być może wzorem JG7, zrobię jedną wersję, max 2, nie zabraknie w nich IE, WMP, modułu mowy i innych ważnych komponentów. PZDR! moszter and CloudX like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted January 16, 2019 Report Share Posted January 16, 2019 Srom-otnik - jak będziesz robił tylko jedną wersję to zostaw w systemie usługę Kopiowanie woluminów w tle (VSS) - (nawet jak skasujesz komponenty kopii zapasowych i przywracania systemu) - usługa ta jest niestety potrzebna do poprawnej instalacji innych "dodatków" MS np. SQL Express Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CloudX Posted January 16, 2019 Report Share Posted January 16, 2019 @srom-otnik według mnie to najlepiej zrobić 2 wersje czyli Lite i Ultra Lite. Lite tak jak wcześniej lekko obcięta, a Ultra Lite już mocniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 18, 2019 Report Share Posted January 18, 2019 W dniu 21.11.2018 o 13:25, P4VL0 napisał: Zainstalowałem ten system. Chodzi jak rakieta. Ale mam jeden problem- co uruchomienie systemu, coś ciągle jest zapisywane... 100% obciążenia dysku SSD. Jak to naprawić? Dałeś na optymalizację pod ssd? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted January 19, 2019 Report Share Posted January 19, 2019 @srom-otnik Czy rozpocząłeś już zabawę z nową wersją 8.1 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted January 19, 2019 Author Report Share Posted January 19, 2019 taaaaak :-D moszter, jacekdino and Crazy36 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted January 19, 2019 Report Share Posted January 19, 2019 8 minut temu, srom-otnik napisał: taaaaak :-D A znasz już orientacyjny czas wydania bo moja maszynka chce wrócić na 8.1 JG :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted January 21, 2019 Author Report Share Posted January 21, 2019 Nie, ale ze dwa tygodnie powinny wystarczyć na iso z dwoma wersjami moszter, jacekdino and kamiloxf like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted January 21, 2019 Report Share Posted January 21, 2019 1 godzinę temu, srom-otnik napisał: Nie, ale ze dwa tygodnie powinny wystarczyć na iso z dwoma wersjami Pytałem o to bo nie wiem czy wgrać starszą wersję czy poczekać na nowszą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted January 21, 2019 Author Report Share Posted January 21, 2019 Chcę zrobić iso na wzór jutro wydawanego JG7 x64, czyli średnio przycięty Lite + nietknięty Full (tylko wycięta telemetria), w którym wyłącznie zastosowano optymalizację. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, sam jestem ciekaw PZDR! moszter and jacekdino like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klarion Posted January 22, 2019 Report Share Posted January 22, 2019 Szkoda SROM-otnik,że nie tniesz już po całości swoich systemów jak onegdaj. Zainstalowałem tydzień temu Win JG10 Lite Home z 2015 (22 procesy systemowe ) i wszystko elegancko śmiga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted January 22, 2019 Report Share Posted January 22, 2019 2 godziny temu, klarion napisał: Szkoda SROM-otnik,że nie tniesz już po całości swoich systemów jak onegdaj. Zainstalowałem tydzień temu Win JG10 Lite Home z 2015 (22 procesy systemowe ) i wszystko elegancko śmiga. Wersja 10 z 2015 jeszcze była znośna do krojenia z każdą aktualizacją coraz więcej syfu zazębionych usług oraz inne zależności jak się za wiele wytnie to już 10 się nie odpali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted January 29, 2019 Author Report Share Posted January 29, 2019 Jest dobrze, wersja Full skończona, jeszcze Lite ;-D moszter likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 2 godziny temu, srom-otnik napisał: Jest dobrze, wersja Full skończona, jeszcze Lite ;-D Ile ci zejdzie z Wersją Lite bo chcę przeinstalować JG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 @kamiloxf ale jesteś niecierpliwy , będzie kiedy będzie, osobiście wolę nie poganiać autora, niech w miarę swoich możliwości czasowych, w spokoju dopieści moda na maxa. Sam z chęcią rzucę okiem na nowe wydanie (głównie z nudów oraz ciekawości, bo ostatni mod Prezesa dobrze się na kompie sprawuje), ale czekam cierpliwie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomHard Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 Czy można (należy) zastosować po instalacji tego systemu skrypt "RemoveSPY_AIOv23" ? Pytanie dotyczy zarówno starej wersji (z 2018) jak i tej co zaraz powstanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 @TomHard po co? Ja się pytam po co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomHard Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 Godzinę temu, szymibtw napisał: @TomHard po co? Ja się pytam po co Po to, żeby "RemoveSPY" . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 @TomHard jak to wszystko jest na 100% wycięte... więc po co jeszcze jakieś skrypty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boom Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 2 godziny temu, TomHard napisał: Po to, żeby "RemoveSPY" . 8 godzin temu, srom-otnik napisał: Rufus - domyślnie (u mnie) ustawia GPT, więc na pewno nie będzie możliwe użycie DAZ'a Telemetria jest usunięta, dla fanatyków dodałem S P R A W D Z O N E narzędzia w TUNING. Napisałem by nie używać nic innego do optymalizacji systemu i żadnych skryptów bo później jest larum... Tak napisał w wątku o win7, wątpie żeby tutaj było inaczej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted January 31, 2019 Report Share Posted January 31, 2019 15 godzin temu, szymibtw napisał: @TomHard jak to wszystko jest na 100% wycięte... więc po co jeszcze jakieś skrypty? Coś tam zostało: 1. przed użyciem RS - CORE [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2. Po użyciu RS - CORE [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz84ka Posted February 9, 2019 Report Share Posted February 9, 2019 Witam. Mam ktoś podobny błąd przy próbie utworzenia Punktu przywracania ? ew. jak mogę to na prawić, szukałem w necie ale nie znalazłem rozwiązania Ogólnie za system Autorowi bardzo dziękuje, Jak zawsze sztos [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts