Jump to content

Win JG8.1 Pro x64 2018 - archiwum


Recommended Posts

Witam!

a ja mam taki problemik - chce z chomikuj.pl zainstalowac ten ich chomikBox to sciagania hurtem plikow - ale niestety przy instalacji wyskakuje błąd 0x80070422 - jak to mozna naprawic?

 

i jeszcze jedno - denerwuje mnie to ciagle wysuwanie z prawej strony okna panelu z "wyszukiwanie, udostepnianie,start,urzadzenia,ustawienia" az sie nie da czzasem rpacowac :/ - jest jakas mozliwosc aby to zablokowac? ;)

Link to post
Share on other sites

@kamiryna To nie używaj, jeśli jesteś aż tak mało pojętny i nie wiesz jakie konsekwencje niesie za sobą używanie modów nie powinieneś się do tego w ogóle dotykać.

Po drugie masz na pierwszej stronie napisane co jest usunięte w określonych wersjach więc o co ten płacz..

Link to post
Share on other sites

Nie strugam "kocura" tylko naucz się czytać i rozumieć, wszystko masz napisane w pierwszym poście a skoro nie chce ci się tego przeczytać tylko instalujesz jak leci to możesz mieć problem tylko do siebie. Nie podoba się zmień system i tyle. Pomóc można człowiekowi który chociaż trochę próbuje wyjaśnić sytuacje a nie wchodzi do tematu i rzuca mięsem na prawo i lewo i wymaga czegoś co sam przeoczył bo oczywiście nie ma czasu czytać.

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, TheStraight said:

Nie strugam "kocura" tylko naucz się czytać i rozumieć, wszystko masz napisane w pierwszym poście a skoro nie chce ci się tego przeczytać tylko instalujesz jak leci to możesz mieć problem tylko do siebie. Nie podoba się zmień system i tyle. Pomóc można człowiekowi który chociaż trochę próbuje wyjaśnić sytuacje a nie wchodzi do tematu i rzuca mięsem na prawo i lewo i wymaga czegoś co sam przeoczył bo oczywiście nie ma czasu czytać.

no cóż, nie pomożesz bo jest wyrzucona wusa i bez tego to jedyne co zostaje to zmienić system, nie rób g***o burzy gościu, może sie lekko podminowałem ale nie zmienia to faktu, że jedyny czegoś wart system a brakuje mu takiego ważnego składnika. Tyle odemnie, kto bedzie chciał to pobierze, ale gta 5 nie zainstaluje.

Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, kamiryna napisał:

osobiście jestem niezadowolony, ponieważ nie ma windows media feature pack, po prostu to wy*****łeś, a przez to nie idzie w gta 5 pograć, a tak samo zaimplementować to spowrotem jest mnóstwo pi****lenia.

Jeżeli pobierałaś dużą łatkę to potrzebny jest ten feature pack:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

a dla systemów bez tej aktualizacji jest ta łatka:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

kamiryna , jeśli Ci się nie podoba to sam zrób coś fajnego - łatwo krytykować. :E

Link to post
Share on other sites
W dniu 5.07.2018 o 14:36, rasoir0591 napisał:

Jeśli pytanie już padło to przepraszam. Mam taki problem, że "tittle bary" w explorerze (Win 8.1 pro wersja CORE) są czarne. Nie widać nazwy aplikacji, strasznie to irytujące.

 

@edit

Może inaczej czarny jest tylko w miejscu gdzie jest nazwa aplikacji. Reszta tittle bara jest normalnego koloru z theme.

Pojawia mi się też błąd "Your DWM is incompatible with Aero Glass", co z tym zrobić?

Mam ten sam problem, jest na to może jakoś rada? Bo bardzo brzydko to wygląda i psuje efekt wizualny systemu :/

 

EDIT: Poradziłem sobie. Wystarczy odinstalować Aero glass i zainstalować wersję z niezbędnika :D

rasoir0591 likes this
Link to post
Share on other sites
nie strugaj kocura, używam modów od bodajże 4 lat, pierwszy raz taka akcja ma miejsce typie.
Ja Ci zaraz postrugam kocura, gdzie szacunek dla autora? Jak się nie podoba to nie korzystaj. Mądrzysz się? Zrób lepiej.
Mod-y to się chyba naoglądałeś ale na sukces....

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Link to post
Share on other sites
On 7/19/2018 at 11:05 PM, m4s said:

Ja Ci zaraz postrugam kocura, gdzie szacunek dla autora? Jak się nie podoba to nie korzystaj. Mądrzysz się? Zrób lepiej.
Mod-y to się chyba naoglądałeś ale na sukces....

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
 

szacunek mam, bo mod jest dobry tak czy inaczej. Po prostu jeśli ktoś chce go pod gry, musi się liczyć, że będzie kilka problemów na drodze do zainstalowania na przykład GTA 5 które mimo upadku zyskało mega wzrost popularności i każdy by chciał też mieć jednocześnie szybki system dobrze pocięty. Nadal nie zrozumieliście w ogóle kontekstu mojego pierwszego komentarza, dlatego nawet nie mam chęci z wami wdawać się w dalszą polemikę. 

 

pierwszy post nie miał na celu obrazy autora moda, lecz bardziej taki feedback dotyczący niektórych gier które nie zainstalują się nawet bo wyrzucona jest wusa i niektórych składników nie da się wrzucić z powrotem tak o.

Link to post
Share on other sites

Posiadam ten system od dłuższego czasu i nie mam żadnych problemów z GTA V , normalnie pobrane ze steama i gra chodzi bez zastrzeżeń więc to może akurat coś u Ciebie nie tak a nie że wina w modzie leży , gier instalowałem sporo i z żadną nie napotkałem błędów , jedynie z H1Z1 ale problem tam leżał w oprogramowaniu od klawiatury. :)

Link to post
Share on other sites

Hejka, mam problem podczas instalacji sterowników do intel hd graphics 620. Laptop to hp pavilion bc330ng.

Wyskakuje błąd podczas instalacji:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Procek 64, system  64, sterownik 64 więc nie wiem jaka może być przyczyna. Ktoś ma jakieś pomysły? Próbowałem parę różnych sterów, starszych, nowszych, nic nie pomaga - zawsze ten błąd.
Winą może być to, że stery są na tego lapka do Windowsa 10, a ja wróciłem do 8.1?
 

Link to post
Share on other sites
W dniu 9.08.2018 o 12:07, MiloV napisał:

Winą może być to, że stery są na tego lapka do Windowsa 10, a ja wróciłem do 8.1?

Dałeś sobie dobrą odpowieć. Jak by było odwrotnie (stery 8.1 a system 10) to by przeszło.

A tutaj masz 8.1

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to post
Share on other sites

Wersja Lite - jak mogę dodać język wyświetlania turecki lub angielski oraz turecką klawiaturę (nie ma na liście do dodania z panelu)? W przypadku języków wyświetlania próbuję je pobrać, jednak pobiera, instaluje i po instalacji wyskakuje błąd, że nie można było zainstalować. Rozumiem, że pewnie zostały usunięte (w końcu jest o usuwaniu języków w changelogu), ale czy da radę je jakoś dograć? 

Link to post
Share on other sites
W dniu 8.09.2018 o 23:35, tygeli napisał:

Przypisz literę dysku, bo z tego screena wynika , że nie ma litery i Windows go nie widzi

Jak przypiszesz literę do partycji na dysku którego nie widać w menadżerze urządzeń i w zarządzaniu dyskami?

Dysk jest sprawny, win7 go widzi a ten win8 nie. Niestety nie mam innej ósemki pod ręką aby sprawdzić, ale zdobyłem przejściówkę usb i przez usb już go widzi. Chyba trzeba będzie zrobić downgrade sterów intela. 

 

Link to post
Share on other sites
W dniu 7.09.2018 o 23:53, Brodi napisał:

Dlaczego ten windows nie widzi dysków MBR? Na tym samym kompie linux widzi wszystkie dyski a tu mam niewidzialnego Kingstona który bios widzi, crystaldiskinfo widzi a system nie. Jakieś pomysły?[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A spróbuj jeszcze dać ustawienia domyślne usług i zrestartuj system. Próbowałeś?

Jeśli to nie pomoże, to nie mam pomysłu

Link to post
Share on other sites

System rewelacyjny . Działaja wszystkie  używane przeze mnie programy .Szybkie uruchamianie i zamykanie. Jedyna rysa na  nim to te nieszczęsne DPI okien po restarcie ( wszystkie okna  ogromne  z mało czytelna czcionka)  i trzeba  wylogować sie i zalogować aby wszystko wróciło do  normy i natywnej wielkości elementów -  ja na pulpicie otworzyłem sobie skrót  "wyloguj" i uruchamiam po każdym  restarcie sytemu.Ale system na tyle dobry że tak przy nim zostaje.

Link to post
Share on other sites

Ludzie, pomocy i ratunku potrzebuje! O co dokładnie chodzi? Otóż, nie mogę wejść w "Ustawienia komputera" Otrzymuję oto taki komunikat:

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

Czytałem już w internecie że był/jest to dość powszechny problem no i próbowałem zastosować takie rozwiązanie:

Powershellowe polecenie

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Niestety nie działa, zwraca taki błąd:

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

No i dalej nie idzie wejść w te ustawienia. Problem u mnie ogólnie pojawił się po zastosowaniu opcji "Czyszczenie" z prawoklikowego menu "Narzędzia" system na domyślnych usługach (Nie kombinowałem nic z optymalizatorem usług) wersja systemu Lite (Bodajże ta najmniej okrojona) UAC wyłączony, konto z pełnymi prawami administratora, system aktywowany witaminką KMS Tools Portable. Ciekawy fakt jest taki, pamiętam że bodajże rok temu używając jeszcze jakiegoś starego 8.1 sromotnika miałem dokładnie ten sam problem i udało mi się rozwiązać to przez włączenie jakiejś wygaszonej usługi - Kompletnie nie pamiętam której. :(

Tym razem jednak proszę was o pomoc, być może ktoś będzie potrafił mi pomoc bo mimo wszystko do ustawień dostęp chciał bym mieć. Będę bardzo wdzięczny, pozdrawiam!

 

------------------------------------------------------------

 

Problem rozwiązany!

 

Tak jak myślałem, funkcja czyszczenia wyłącza przy okazji usługę o nazwie WSService przez co nie da się później wejść w "Ustawienia komputera" można to naprawić włączając ową usługę z poziomu rejestru systemowego (W moim przypadku włączenie jej z poziomu Usług systemowych i Managera zadań było niemożliwe) należy zmodyfikować następujący klucz rejestru...

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Trzeba ustawić jego wartość Start na 3 i zresetować komputer.

 

Po tym zabiegu "Ustawienia komputera" znów działają normalnie, zapewne do czasu ponownego użycia "Czyszczenia" to też serdecznie pamiętajcie o tym. A ty drogi Sromotniku dobrze by było byś to zmienił w kolejnej wersji systemu, tak by czyszczenie nie wyłączało tej usługi.

 

Rozwiązanie problemu podał mi użytkownik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], za co serdecznie dziękuję!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information