darkowal Posted February 21, 2018 Report Posted February 21, 2018 orzystając z płyty dołączonej do książki Anonimowość w internecie, możemy uruchomić z niej system Tails i korzystać z jego możliwości. Jednak możemy również utworzyć samemu bootowalny nośnik USBBootowalny nośnik USB, oprócz tego, że daje nam kilka nowych możliwości, pozwala na korzystanie z systemu z większą wydajnością (zależną od wydajności nośnika USB). Jeśli korzystamy z bardzo wydajnego nośnika typu USB 3.0, może okazać się, że taki system w wersji Live będzie pracował szybciej niż system Windows zainstalowany na dysku twardym. Download:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
michalqwe Posted February 22, 2018 Report Posted February 22, 2018 Nie będzie szybciej pracował, wystarczy porównać prędkości odczytu i zapisu, nie mówiąc o ssd co zaczyns być standardem. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote
razor1995 Posted February 22, 2018 Report Posted February 22, 2018 Drugi człowiek RSS się odezwał. Kopiuj-wklej opanowane do perfekcji. Quote
VACek Posted February 22, 2018 Report Posted February 22, 2018 Szału nie ma dvpy nie urywa zwykły linux z kilkoma usprawnieniami + w gratisie kilka zamulaczy Quote
michalqwe Posted February 28, 2018 Report Posted February 28, 2018 Razor mam wrzucić testy zapisu i odczytu USB 2.0 kontra USB 3.0 kontra ata dysk, kontra sata kontra sata 3.0 kontra ssd nvme? Czas uruchomienia Windows 8.1 przy nvme u mnie to 5s, przy Ata dysku 30s, sata 15sek, sata 3.0 - 8s. Czas odczytów USB 2.0 to porażka. Kwestia też na pewno jakosci pamięci USB. Testowałem tylko najtańsze marketowe. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote
DziiinXD Posted February 28, 2018 Report Posted February 28, 2018 Ja mam Windowsa 8.1 na dysku ssd i w ciągu 5s jest już gotowy do pracy. Specjalnie zooptalizowalem pod gry ten system i jest cacy. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote
Recommended Posts