wypcio 8 Posted March 14, 2018 Report Share Posted March 14, 2018 Uruchom optymalizacje usług od sromotnika jeśli masz problemy z instalacja sterowników. Quote Link to post Share on other sites
TheNocturne 12 Posted March 14, 2018 Report Share Posted March 14, 2018 Mam problem przy instalacji sterownika bluetooth Czy jest możliwość aby to obejść? Dodam tylko ze przywrócenie usług do domyślnych w optymalizacji usług nie pomaga spróbuj tym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
terrence81 3 Posted March 14, 2018 Report Share Posted March 14, 2018 spróbuj tym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Niestety tez nie pomogło. Jedyna opcja to zainstalować ponownie wersje Lite na której instalacja działa poprawnie, ale nie jestem z tego faktu zadowolony bo będę musiał się bujać z tymi wszystkimi pierdołami typu IE, WMC, WMP Quote Link to post Share on other sites
wypcio 8 Posted March 14, 2018 Report Share Posted March 14, 2018 pierdołami typu IE, WMC, WMP Z tymi pierdołami nie jest tak źle na ultra lite nic dziwnego błędy bardziej pocięta Quote Link to post Share on other sites
G77 320 Posted March 14, 2018 Report Share Posted March 14, 2018 Niestety tez nie pomogło. Jedyna opcja to zainstalować ponownie wersje Lite na której instalacja działa poprawnie, ale nie jestem z tego faktu zadowolony bo będę musiał się bujać z tymi wszystkimi pierdołami typu IE, WMC, WMP chopie nie przesadzaj , cos za cos jak sie nie podoba i cos nie dziala instaluj full win i nie narzekaj ze cos nie dziala , bo w wersji ultra lite moze wiele nie dzialac i ma prawo Quote Link to post Share on other sites
franekfranek 28 Posted March 15, 2018 Report Share Posted March 15, 2018 (edited) WRAŻENIA po instalacji wersji Lite na Lenovo T430:+ pobieranie z mega.nz tylko 10 minut+ instalacja przez usb 2.0 (gdyż chciałem system bez sterowników, a dopiero po instalacji systemu zainstalować dedykowane sterowniki 3.0) tylko ok 6-7 min !+ aktywacja na oryginalnym kluczu bez problemu + zainstalowany czysty system (bez innych sterowników) zajmuje ok 14,5 GB + rzeczywiście działa bardzo szybko !+ zajętość pamięci RAM 722 MB po kilku min pracy systemu i z uruchomionym w tle antywirem ESET Internet Security+ aktywne 24 procesy BRAKUJE / można by dodać w kolejnych edycjach:- uruchamiania bez interface GUI systemu- wyłączonej opcji potwierdzania usuwania plików Tak więc i ja dziękuje ! Przypominam się, bo zbrakło odpowiedzi na moje wcześniejsze PYTANIA: 1ULite nie zawiera wszystkich zmian Lite ? 2Da się jakoś doinstalować łatki z Windows Update oraz bit locker-a ? 3Czy brak "aktywnego wi-fi i bufora wydruku" post:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]oznacza nie możliwość korzystania z wi-fi i drukarki ? p.s.Tak przy okazji przydałaby się jakaś tabelka zestawienie, z opisem, sugestiami, zaleceniami wszystkich systemów powstałych na winclub... co by było łatwiej dobrać pod swój sprzęt szczególnie przez amatorów jak ja. Edited March 22, 2018 by franekfranek Quote Link to post Share on other sites
wypcio 8 Posted March 15, 2018 Report Share Posted March 15, 2018 ajętość pamięci RAM 722 MB po kilku min pracy systemu i z uruchomionym w tle antywirem Masz dobrze u mnie 1,5Gb na pulpicie po uruchomieni wszystkiego w tym antywirus 360 Ogarnąłem wszystko tylko 1,2gb na pulpicie zjada Quote Link to post Share on other sites
chaos666 0 Posted March 16, 2018 Report Share Posted March 16, 2018 Dotyk u Was działa? bo na starym lenovo s10-3 nie chodzi..... hmm Quote Link to post Share on other sites
wypcio 8 Posted March 16, 2018 Report Share Posted March 16, 2018 Nie posiadam laptopa Quote Link to post Share on other sites
Wado 0 Posted March 17, 2018 Report Share Posted March 17, 2018 Mam problem przy instalacji sterownika bluetooth Czy jest możliwość aby to obejść? Dodam tylko ze przywrócenie usług do domyślnych w optymalizacji usług nie pomaga Cześć, dało radę coś z tym zrobić na ultra lite? Bo na Lite wolałbym nie przechodzić, ze względu na sporą ilość zbędnych programów Quote Link to post Share on other sites
terrence81 3 Posted March 17, 2018 Report Share Posted March 17, 2018 Cześć, dało radę coś z tym zrobić na ultra lite? Bo na Lite wolałbym nie przechodzić, ze względu na sporą ilość zbędnych programów Mi się niestety nie udało Brakuje jakiegoś składnika który jest w wersji Lite, ale nie wiem dokładnie którego Quote Link to post Share on other sites
Marquss 2 Posted March 17, 2018 Report Share Posted March 17, 2018 może nie doczytałem, nie widziałem... będzie jakaś wersja 7 32 bitowa...? Quote Link to post Share on other sites
kamiloxf 582 Posted March 17, 2018 Report Share Posted March 17, 2018 Autor pisał że nie ma możliwości na 32 bitową bo od dawna robi tylko x64 Quote Link to post Share on other sites
Wado 0 Posted March 17, 2018 Report Share Posted March 17, 2018 Mi się niestety nie udało Brakuje jakiegoś składnika który jest w wersji Lite, ale nie wiem dokładnie którego A ten zwykły lite u Ciebie znośnie działa? Bo jak jest spora różnica to nie wiem czy się w to pakować. Quote Link to post Share on other sites
jarexpol 2,932 Posted March 18, 2018 Report Share Posted March 18, 2018 Super ciachnięcia, po instalce niecałe 5 GB Po sterach niecałe 6 GB Biorąc pod uwagę że instalowałem na pendrive to dla mnie jest to ekstraliga. W wolnych chwilach sobie instaluję to i owo, nic się nie wiesza. Strasznie dużo jęku o jakieś tam grzybki przy logowaniu, proszę bardzo tu darmowy program do grzybków i nie tylko: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pozdro Quote Link to post Share on other sites
franekfranek 28 Posted March 18, 2018 Report Share Posted March 18, 2018 Ja również potrzebuje jakiś modyfikowany windows 7, ale 32 bity. Może ktoś polecić jakieś zagraniczne forum, odpowiednik Naszego ? Na www.sevenforums.com nie odnalazłem takiej zakładki Quote Link to post Share on other sites
stens 140 Posted March 18, 2018 Report Share Posted March 18, 2018 Ja również potrzebuje jakiś modyfikowany windows 7, ale 32 bity. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
terrence81 3 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 Mam pytanie jak w tym systemie utworzyć plik txt? Z menu kontekstowego nie da rady. Nie da rady tez uruchomić notatatnika Quote Link to post Share on other sites
kamiloxf 582 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 Mam pytanie jak w tym systemie utworzyć plik txt? Z menu kontekstowego nie da rady. Nie da rady tez uruchomić notatatnika Ja nie wiem co ty masz za system ale jak widzisz u mnie działa Quote Link to post Share on other sites
terrence81 3 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 U mnie nawet tego nie było tzn" Dokument tekstowy" bylo tylko samo "txt" i jak to naciskalem wyskakiwało okienko ze "nie moze znalesc określonego pliku"Nie moge tego pokazac bo juz zainstalowalem Libre Office i teraz tworzy mi pliki txt przez ten program Quote Link to post Share on other sites
Franc 236 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 @terrence81 - musisz od razu wpisać nazwę tego nowo utworzonego pliku tekstowego (TwojaNazwa.txt) Quote Link to post Share on other sites
Kosiara 6 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 Cześć może mi ktoś pomóc dlaczego nie wyświetla mi się ta ikonka z zasięgiem wifi obok zegarka? System w wersji lite home premium. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
wypcio 8 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 Uruchom optymalizacje usług od sromotnika przed chwila wyłączyłem kreski zasięgu Quote Link to post Share on other sites
jorgusek 297 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 Ja również potrzebuje jakiś modyfikowany windows 7, ale 32 bity. Może ktoś polecić jakieś zagraniczne forum, odpowiednik Naszego ? Na www.sevenforums.com nie odnalazłem takiej zakładki Bardzo dobry System, działa idealnie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
Kosiara 6 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 Uruchom optymalizacje usług od sromotnika przed chwila wyłączyłem kreski zasięgu I co tam mam zrobić? Bo można je przywrócić do fabrycznych ustawień co nic nie pomaga bo nadal nie mam kresek zasięgu. Albo przejść ten cały konfigurator z kilkoma pytaniami, ale to też nic nie pomaga. Quote Link to post Share on other sites
wypcio 8 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 Tu dajesz tak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
Kosiara 6 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 Tu dajesz tak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] O tym wiem ale i tak jej nie mam. A internet działa normalnie Quote Link to post Share on other sites
wypcio 8 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 U mnie tez działa bez kresek normalnie Quote Link to post Share on other sites
Kosiara 6 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 U mnie tez działa bez kresek normalnie Pojawiły się teraz normalnie uruchomiłem od nowa laptopa i już znowu nie ma. Quote Link to post Share on other sites
k3vin 868 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 Następnym razem, jeśli się znowu to przytrafi, sprawdź tutaj, czy nie została ukryta przez system PPM na pasku zadań => Właściwości => zakładka Pasek Zadań => wybierz Dostosuj... w Obszar Powiadomień => pod oknem aplikacji wejdź w Włączenie i Wyłączenie ikon systemowych Mi się schowała od sieci po instalacji sterowników ale nadal działa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts