Jump to content

Win JG7 HP&Pro x64 v2018 - archiwum

srom-otnik

Recommended Posts

Panowie, nie instaluję systemów na wirtualu, testuje tylko w rzeczywistych warunkach, bo wtedy mam większe możliwości wyłapania błędów.

Razor - na razie chcę zrobić serię Sevenów, czyli jak już wspomniałem jeszcze wersje Ultra Lite na bazie Pro i HP. Jak forumowicze uznają, że w większości działa ok, wtedy jak czas pozwoli pobawię się z 8.1 a później dychą.

PZDR!

witaj majster , brawo za dobra robote kurna  :cheers:  :good3:

Czy CCleaner Professional nie będzie "psuł" modyfikacji?

moze zj*bac  niestety 

ps.srom-otnk  zrobilem  reUP  :)

Win JG7 HP&Pro x64 Lite

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Lubanek likes this

Głupoty wypisujesz...używam od 10 lat tylko modów SROM-otnika + CCleaner...i nigdy nie miałem żadnego zonka.

ty tez wypisujesz glupoty , po zainstalowaniu sys od srom-otnika masz folder do optymalizacji i w nim pisze jak byk ze zaleca sie stosowac tylko jego zintegrowane w system "oczyszczacze" itp

a i nie mierz miara swoja wszystkich , bo to ze tobie nic nie namieszal ccleaner od 10 lat  to nie znaczy ze komu innemu nie namota i  zwali cos po czyszczeniu i zalapie jakis ZONK mniejszy lub wiekszy

sam tego tez doswiadczylem   , ale nauka nie idzie w las  :rolleyes:

Faktycznie, coś z ip musiało namieszać, już mogę funkcjonować na forum. 

Mam pytanie, czy chcielibyście bym do obecnego obrazu dodał jeszcze te same modyfikacje ale ze zintegrowanymi sterami USB3 i NVMe? - czy takie obrazy nie sprawiają kłopotów z instalacją, czy to się dobrze sprawdza na nowoczesnych kompach? Ja mam w domu tylko 10 staruszka blaszaka i nie mogę sprawdzić nic w tym temacie.

ty tez wypisujesz glupoty , po zainstalowaniu sys od srom-otnika masz folder do optymalizacji i w nim pisze jak byk ze zaleca sie stosowac tylko jego zintegrowane w system "oczyszczacze" itp

a i nie mierz miara swoja wszystkich , bo to ze tobie nic nie namieszal ccleaner od 10 lat  to nie znaczy ze komu innemu nie namota i  zwali cos po czyszczeniu i zalapie jakis ZONK mniejszy lub wiekszy

sam tego tez doswiadczylem   , ale nauka nie idzie w las  :rolleyes:

Gdzieś to wyczytał ??? Na WindowsMX ? Bo tam była Złota Era sys.SROM-otnika.Daj linka ze skargami,że CCleaner coś namieszał.I nie rozśmieszaj mnie :D.

Nie, dlatego że próbujesz porównać Windows'a 8.1 do 7 po drugie Spring jest z 2015 czyli strasznie stary....

Tutaj masz najnowszą wersje 8.1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nareszcie powrót... I genialne mody - szacun Sromotnik.

Osobiście zainstalowałem kilkadziesiąt wersji począwszy od tych całkiem pierwszych do ostatnich przed tak długą przerwą.

A tu taka niespodzianka.

Dziś właśnie szukałem systemu dla Laptopa Hp model nx7400 4Gb ram dysk ssd 256 procek po wymianie 2x2.15 pewnie będzie z niego rakieta jak zawsze zresztą.

Pozdrawiam twórcę i czekam na więcej.

tak sobie myślę że te grzybki były super w trakcie ładowania... Jeśli istnieje cień szansy na dodanie będę bardzo wdzięczny.

Zaczynam ściągać i zabieram się do instalacji moda.

Jedna, a w zasadzie dwie prośby jak zaczniesz robić 8 i 10.

Drogi Sromotniku, nie wciskaj do systemu czarnego wskaźnika myszki, bo naprawdę chyba jesteś jedyną osobą, której on się podoba. :(

Po drugie, jaki jest sens wycinania klawiatury ekranowej? Kilka kilobajtów, a system naprawdę bez niej traci dla mnie funkcjonalność.

Pozdrawiam.

Pobrany, wypalony, wgrany.

Win JG7 Home Ultra Lite.

Instalacja przeszła bezproblemowo, systemik mega szybki.

Wszystkie podstawowe programy, które używam działają bez zająknięcia, m.in. Revo Unninstaller, Clover, PowerIso, Steam, Rainmeter, Office 2019...

Miło, że udostępniłeś.

Kto przed milionem pobrań? ;)

Świetna robota, używam za czasów jeszcze XP a teraz pare lat używam 7 JG. Obecnie mam chyba grudniową 2015. Tacie, któremu nie trzeba też wiele (ino przeglądarka ;D) wgrałem na laptopa Win 10 (jako, że 7 nie dało się a na intel atom były problemy z wieloma sterownikami nawet przy Win 8/8.1 ale to pewnie za to, że nie szukałem głęboko tylko lenistwo). Zawsze JG

Tak z ciekawości autorze... Dokopałem się do wersji Micro Ultra Lite czy jakoś tak i w ogóle jako mniej obeznany dopytam... Czy jest ogółem różnica w tym, że np windows z... 2015 a z 2018? Prócz poprawek (ale jakich? zabezpieczeń?), to robisz z wydania na wydanie (coraz mniej bugów zapewne) szybszy, czy tylko lepiej zoptymalizowany? O ile można wiedzieć jaką strategią działasz ;). Szybszy, czy poprawki?

Tak z ciekawości autorze... Dokopałem się do wersji Micro Ultra Lite czy jakoś tak i w ogóle jako mniej obeznany dopytam... Czy jest ogółem różnica w tym, że np windows z... 2015 a z 2018? Prócz poprawek (ale jakich? zabezpieczeń?), to robisz z wydania na wydanie (coraz mniej bugów zapewne) szybszy, czy tylko lepiej zoptymalizowany? O ile można wiedzieć jaką strategią działasz ;). Szybszy, czy poprawki?

Witaj! Różnic wielkich nie ma, szybkość w zasadzie ta sama, może ułamki sekund szybszy bo bardziej już się nie da, chyba że kosztem funkcjonalności, ale to wtedy sztuka dla sztuki, a system ma przecież do czegoś służyć - nie tylko do bicia rekordów czasu rozruchu, czy ilości zajętego ramu. Ja idę na kompromis szybkości z funkcjonalnością i mam nadzieję, że z tego założenia jakoś się wywiązuję. Pytasz co nowego w obecnych wydaniach - na pewno system aktualny, czyli bezpieczniejszy, reszta to kosmetyczne udoskonalenia modułów optymalizatora usług i czyszczenia dostępnych w narzędziach menu podręcznego. Ponadto odrobinę inaczej pookrawane są obrazy. W zasadzie to wszystko.

PZDR!