Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ściągam i zaczynam powrót do przeszłości :) Przypomną się stare czasy instalowania modów :)

I od razu wypalę z grubej rury, jak jakiś świeżak :L - @srom-otnik, jaka jest szansa na Win 8.1 od Ciebie ;)

WinPE Win7 nie ogarnia install.esd ;)

sP2IgRFr.png

Kto chce testować, niech sobie wrzuci install.esd do jakiegoś obrazu z Windows 8.1/Windows 10 nadpisując.

Posted

Panowie, nie instaluję systemów na wirtualu, testuje tylko w rzeczywistych warunkach, bo wtedy mam większe możliwości wyłapania błędów.

Razor - na razie chcę zrobić serię Sevenów, czyli jak już wspomniałem jeszcze wersje Ultra Lite na bazie Pro i HP. Jak forumowicze uznają, że w większości działa ok, wtedy jak czas pozwoli pobawię się z 8.1 a później dychą.

PZDR!

Posted

Zaraz, tzn, że systemu nie da się zainstalować?

Ano na tym, że się nie zainstaluje :E

Bazujesz na WinPE Windows 7, które nie ma możliwości zainstalowania systemu z install.esd. Więc nie wiem jakim cudem Ci się zainstalował, skoro nawet wypalając go na DVD to dokłądnie ten sam obraz, z niekompatybilnym WinPE :)

Jedyną metodą na instalację systemu z obrazu kompresowanego do esd jest wrzucenie go do WinPE 8.1 i wyższych lub instalacja ręczna z DISM.

Żeby nie być gołosłownym - z przerobionego ISO instaluje się elegancko ;)

guEdYbZ.png

Posted

Mirrory:

Uptobox: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Google Drive: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

OneDrive: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

@arthurpl, Windows 7 na tablecie, na prawdę? Przecież to jest koszmarnie nieużyteczne :L

A próbowałeś podziałać dłużej niż kilka minut? Mam działającą Toshibę R15 z 2005 roku, którą prawie cały czas używałem z Windą 7. Języczkiem u wagi jest obecność w komplecie rysika Wacoma. Paluchem to sobie można... play/stop na Youtubie.

Posted

System bardzo dobrze działa, tylko jest jedno "ale'- system nie zamyka się i nie resetuje. Pokazuje czarny ekran i stoi.

Znalazłem winowajcę -to włączenie hibernacji, tylko że po wyłączeniu hibernacji zamyka się po 30 sekundach.

Posted

System bardzo dobrze działa, tylko jest jedno "ale'- system nie zamyka się i nie resetuje. Pokazuje czarny ekran i stoi.

Znalazłem winowajcę -to włączenie hibernacji, tylko że po wyłączeniu hibernacji zamyka się po 30 sekundach.

U mnie wszystko jest ok

Posted

Dodałem do obrazu iso wersję Ultra Lite HP i Pro. Jest mocno wypatroszona, szybsza, ale trzeba się liczyć z tym że może coś nie działać jakby się tego oczekiwało. Zanim się zainstaluje tą wersję proszę zajrzeć do opisu co zostało usunięte...

PZDR!

Posted

chyba muszę przestać pić bo powrócił tylko dziwne bo na wersji 2014-roku HP AiO normalnie się aktualizuje oprócz rollupów tylko zabezpieczenia 2018.02

W tej wersji WU jeszcze nie było wycięte, później prawie wszystkie wersje już miały ten moduł usunięty (z tego co pamiętam w wersji Pro Lite z 2015 jeszcze był zostawiony)

Zainstalowałem dziś wersję HP Lite na laptopie - jak na razie wszystko działa. Dziękuję za dobrą robotę i udostępnienie wyników swojej pracy.

Posted

Witaj, mam problem z formatem, otóż po zformatowaniu i nagraniu na pendrive rufusem/ultraiso systemu, podczas startu systemu i boot'a instalki pojawia się [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ta ikona i wiecej nic sie nie dzieje,

płyta gł

GA-MA785GT-UD3H 

probowalem z 1 koscia pamieci, zmienialem slota, zmienialem recznie predkosc pamieci (tak wyczytalem na forum)

zmienialem AHCI/IDE i bez  różnicy. Jakieś pomysły?