Jump to content

Problem z integracja poprawek

Recommended Posts

Posted

Jak w temacie po integrowaniu poprawek od kolegi wiktorynka mam bład że system nie może czegoś tam zainstalować. Instalacja staje przed tworzeniem konta usera. 

System na którym integruje poprawki to: windows 8.1 RTM + Poprawki z WU ( oczywiście zawiera update3 )

- wszystkie pierdoły typu netframework aktywne

- program zablokowany w zaporze ( defender )

- Odpalany zawsze z prawami admina

)

System do którego integruje poprawki: to windows 8.1 RTM update 3. z basewin.pl ( sumy kontrolne ok )

Tutaj lista zapisanych integracji według tego co wikktorynek pisze.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Posted

@Jakub - ja na Ciebie nie mam już siły. Nie mam pojęcia co jest przyczyną, ale nadal widzę kilka potencjalnych problemów:

- sprzęt

- soft

- sterowniki

- system bazowy - ja mam oryginały Win 7 i 8.1 własnoręcznie aktualizowane i na każdym idzie bez problemu

- uaktywnienie NET 3.5 - ja robiłem offline co eliminuje użycie programów trzecich typu NTLite

Po 13 lutego wypuszczę dla potomnych Win 8.1 x64 w pełni zaktualizowany.

Posted

Sprawdzę sterowniki.  Czy przyczyna może też uaktywnienie : gpedit> menadzer załaczników> niskie ryzyko i dodanie: .exe;.EXE;.MSU;.msu;.MSI;.msi ?????

Może tu leży problem:D 

Posted

No to mam przełom.

Dodatek Netframework 3.5 musi być uaktywniony na matce ( czyli na zainstalowanym systemie ) RTM aby odpalić i zintegrować do wintoolkita poprawki.

W obrazie iso nie uaktywniłem 3.5 framework i instalacja po procesie Wrywania urządzeń , powinno pojawić się okno pominięcia klucza ( jak dodany efi.cfg)

:) i jest.

Posted

Dodatek Netframework 3.5 musi być uaktywniony na matce

Ameryki nie odkryłeś - podstawowa informacja na WinCert:

Przechwytywanie.jpg

W obrazie iso nie uaktywniłem 3.5 framework i instalacja po procesie Wrywania urządzeń

Taki system jest delikatnie rzecz ujmując... do bani.

Posted

Oky przyjałem do wiadomości. 

To rozumiem że mam zrobić tak:

Zamontować obraz dism

Potem komenda uaktywnić framework

potem odmontować:D

A co powiesz na ta komendę?

mkdir C:\SCRATCH\mkdir C:\OFFLINE\DISM /English /ScratchDir:C:\SCRATCH\ /Mount-WIM /WIMFile:C:\WIN8DVD\SOURCES\INSTALL.WIM /Index:1 /MountDir:C:\OFFLINE\DISM /English /ScratchDir:C:\SCRATCH\ /Image:C:\OFFLINE\ /Enable-Feature /FeatureName:NetFX3 /Source:C:\WIN8DVD\SOURCES\SXS\DISM /English /ScratchDir:C:\SCRATCH\ /Unmount-WIM /MountDir:C:\OFFLINE\ /Commit 

Tylko za bardzo nie wiem do czego służyć  folder scratch