omron Posted January 7, 2018 Report Posted January 7, 2018 Witam wszystkich ciekawe dlaczego od kilku miesięcy jest dostępny za granicą a u nas jeszcze nie, a ciekawsze jest to ,że u nas panuje o nim cisza grobowa. Z racji tego że, nigdzie nie mogłem coś wyszukać na temat dysku Cruciala BX300 na naszych rodzimych stronach,postanowiłem po prostu zaryzykować i go kupić. Kosztował mnie na Amazonie.de 70 eurasów (na hiszpańskim był kilka euro tańszy w promocji) ale na germańskim zakup całokształtem przyjaźniejszy polskiemu klientowi( darmowa wysyłka, ,tłumaczenie i pomoc po polsku itp). Moimi faworytami w rozmiarze około 240 GB były Cruciale MX300,BX300, Samsung 850 EVO (szkoda że wersja TLC).Jakoś polecanego Goodrama Iridium Pro raczej niechętnie brałem pod uwagę z racji drobnych problemów z frezami i nie tylko (ale jednak coś jest na rzeczy,dysk może i dobry,ale... ) a o osobistym urazie nieudanego zakupu 2-óch pendrive Goodrama 32 GB nie wspomnę,obydwa nie pociągnęły 1 roku- mało używane, a paragony zakupu gdzieś się schowały. Poglądowe screny z wydajności na nowym systestemie 8.1x64 PS 2k17 od Prezesa Mr.T (dziękuje),zainstalowane nie zbędne sterowniki w tym IRST,system przeze mnie nie optymalizowany.Partycja tylko jedna systemowa. Dysk działa w towarzystwie: MSI H110M PRO-VD Pentium G4560 MSI GTX 1050TI 4GT OC 4GB Toshiba P300 1TB Patriot Viper 4 8GB Chieftec 400W A8 a wszystko widać w AOC i2369Vm (który nie działa po kablu Delocka DisplayPort z w/w kartą ,chyba GTX-y MSI mogą mieć skuchy) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a to screen z CristalDiskMark v5.5.0 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ogólnie z ssd-ka jestem zadowolony bo system działa żwawiej (cicha nadzieja że przyniesie korzyści w rozgrywce Insurgency Standstorm).Dodaje że to mój pierwszy ssd(wreszcie). Dysk nie ma zabezpieczenia przed nagłą utratą napięcia, więc czy to jakoś się przekłada na ewentualne problemy? Sam nie wiem czy z moich faworytów ten zakup był udany,pewnie czas pokaże. A może ktoś wypowie się więcej na ten temat? Quote
Recommended Posts