Jump to content
WinClub
Mr.T

Windows 8.1 with update 3 (x86.x64) grudzień 2017 winclub PL (Final)

Recommended Posts

Windows 8.1 with update 3 (x86.x64) grudzień 2017 winclub PL (Final)
 
 
 
 
Windows8_Final13.png
 
 
 
Informacja
 
Podstawa org. obrazy pobrane z MSDN data podstaw 15-12-2014.
 
 

Dodane:
 
Pełen pakiet Dot NetFramework (łącznie z 3.5), 
 
Zintegrowane wszystkie poprawki na dzień wydania systemu 23-12-2017.

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]


oraz definicji "Defendera" które się zmieniają codziennie.
 
 
W ISO zmodyfikowany plik ei.cfg dzięki czemu mamy dostęp do wszystkich wersji, jeżeli masz klucz w bios usuń ten plik.
 
Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
  

 
A nazwy plików (archiwów które pobieracie) są tak opisane że np. ciag znaków po myślniku 81X862017-51d2217c.zip to suma CRC pobranego archiwum
 
która jest generowana razem z sumami kontrolnymi więc łatwo sprawdzić czy dobrze pobraliśmy plik.
 

  

 
Wersja x86 zawiera:
 
- Core (x86)
- Professional (x86)
- Enterprise (x86)
 
 
Wersja x64 zawiera:
 

- Core (x64)
- Professional (x64)
- Enterprise (x64)

 

Ważne: Jeżeli masz zamiar użyć KMS do aktywacji to nie podawaj klucza podczas instalacji ponieważ mogą być poźniej problemy

 

 

Info: Wszystkie obrazy byly pobrane i testowane, wszystkie się bootują i dzialają poprawnie

 

Jeżeli po pobraniu sumy się zgadzają, wina leży po waszej stronie i tu najpierw należy szukać przyczyny !!!

 

Więc sprawdź wszystko zanim napiszesz posta.

 

 

 

 
x86 - ISO waży  2,53 GIGA / x64 - ISO waży  3,25 GIGA / AiO -ISO waży 4,33 GIGA

 

 lub

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

 
 

moszter, xmatii, Evo25 and 4 others like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam takie coś " Menadżer Internetowy Usług Informacyjnych IIS . Jest to potrzebne ?

Jak ci nie potrzebne usuń

 

=================================================

 

Podobno system wolno sie zamyka?

 

Też tak macie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam problem z instalką.

 

ISO wrzucone na pena Rufusem. Próba instalacji z USB zakończona niepowodzeniem i komunikatem o braku systemu na nośniku.

USB boot włączone, kolejność bootowania właściwa.

Próbowałem z i bez plku ei.cfg.

 

Co robię źle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam problem z instalką.

 

ISO wrzucone na pena Rufusem. Próba instalacji z USB zakończona niepowodzeniem i komunikatem o braku systemu na nośniku.

USB boot włączone, kolejność bootowania właściwa.

Próbowałem z i bez plku ei.cfg.

 

Co robię źle?

Sprawdzałeś sumy kontrolne po pobraniu ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coś z tą instalką jest nie tak. Na wcześniejszych nie było żadnych problemów natomiast na tej system jakoś przymula.

 

Od paru lat instaluje dokładnie te same programy i sterowniki a po zainstalowaniu dokonuje dokładnie takich samych modyfikacji systemu i programów więc powinno chodzić jota w jotę tak samo.

 

Na dysku NVME chodzi to jak na HDD. Wcześniejsze instalki na SSD chodziły lepiej a po zainstalowaniu na NVME była rakieta.

 

Do tego co jakiś czas słychać trzaski z głośników.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziwne nie dziwne ale samo zainstalowanie kosztowało mnie kilka godzin. Jak debil kombinowałem z dyskami. To krzyczał, że nie może zainstalować na dysku GPT jak przekonwertowałem to go znowu bolało, że na MBR nie może bo ma być GPT i tak w kółko. To partycji utworzyć nie może to dysku nie widzi i ciągle coś. Kilka razy zainstalował ale przy starcie sypało blue screenami. Jak w końcu udało się zainstalować to muli i z głośników ciągle strzela jakby przepięcia były. System reaguje jakby postawiony był na HDD. Któraś z poprzednich instalek chyba ta z czerwca nie robiła takiego Meksyku i instalacja szła od strzała a instalowałem z niej chyba z tydzień temu ostatni raz na tym samym komputerze. Samo bootowanie to był niepełny obrót kółka na ekranie startowym teraz okręca 1,5x. Za dużo rzeczy naraz żeby mi się wydawało. Gdzieś coś jest uwalone i widocznie wychodzi tylko na niektórych konfiguracjach. Ostatnio kiedy robiłem swoją instalkę to niby wszystko poszło dobrze a po zainstalowaniu brakowało kalkulatora i jeszcze parę rzeczy nie grało, których nie ruszałem.

 

 

Konfiguracja na której robi mi problemy:

 

I3-4330

ASUS B85M-E

22 GB RAM DDR3 1600 (Patriot, Curical)

Samsung 960 EVO NVMe PCIe (System)

OCZ Vertex 4 SATA (Dodatkowy)

 

Grafika integra

brak napędu i HDD

 

 

A i tak dla formalności to komputer nie jest katowany tak, że nie wydala bo służy do internetu, emaila, i filmów a i te w większość online. Muli już samo otwieranie okienek itp.

 

 

 

Jutro ze smutkiem zainstaluje jeszcze raz z czerwcowej instalki i przebrnę przez żmudny proces aktualizacji bo te bydlaki z M$ nie potrafią wrzucić na serwer zaktualizowanego obrazu albo przynajmniej jakiejś zbiorczej aktualizacji w jednym pliku. Już więcej ta firma na mnie nie zarobi a tej ich dziesiątki nie wziąłem nawet za darmo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziwne nie dziwne ale samo zainstalowanie kosztowało mnie kilka godzin. Jak debil kombinowałem z dyskami. To krzyczał, że nie może zainstalować na dysku GPT jak przekonwertowałem to go znowu bolało, że na MBR nie może bo ma być GPT i tak w kółko. To partycji utworzyć nie może to dysku nie widzi i ciągle coś. Kilka razy zainstalował ale przy starcie sypało blue screenami. Jak w końcu udało się zainstalować to muli i z głośników ciągle strzela jakby przepięcia były. System reaguje jakby postawiony był na HDD. Któraś z poprzednich instalek chyba ta z czerwca nie robiła takiego Meksyku i instalacja szła od strzała a instalowałem z niej chyba z tydzień temu ostatni raz na tym samym komputerze. Samo bootowanie to był niepełny obrót kółka na ekranie startowym teraz okręca 1,5x. Za dużo rzeczy naraz żeby mi się wydawało. Gdzieś coś jest uwalone i widocznie wychodzi tylko na niektórych konfiguracjach. Ostatnio kiedy robiłem swoją instalkę to niby wszystko poszło dobrze a po zainstalowaniu brakowało kalkulatora i jeszcze parę rzeczy nie grało, których nie ruszałem.

 

 

Konfiguracja na której robi mi problemy:

 

I3-4330

ASUS B85M-E

22 GB RAM DDR3 1600 (Patriot, Curical)

Samsung 960 EVO NVMe PCIe (System)

OCZ Vertex 4 SATA (Dodatkowy)

 

Grafika integra

brak napędu i HDD

 

 

A i tak dla formalności to komputer nie jest katowany tak, że nie wydala bo służy do internetu, emaila, i filmów a i te w większość online. Muli już samo otwieranie okienek itp.

 

 

 

Jutro ze smutkiem zainstaluje jeszcze raz z czerwcowej instalki i przebrnę przez żmudny proces aktualizacji bo te bydlaki z M$ nie potrafią wrzucić na serwer zaktualizowanego obrazu albo przynajmniej jakiejś zbiorczej aktualizacji w jednym pliku. Już więcej ta firma na mnie nie zarobi a tej ich dziesiątki nie wziąłem nawet za darmo.

Dziwne bo mam 1 komputer na 8.1 własnie z tego ISO o takiej Specyfikacji

I7 4790

ASUS B85M-E

8GB RAM

SSD KINGSTON HYPER X 3K 120GB(SYSTEM)

HDD SEGATE 1TB (DANE)

GPU R9 280X 3GB

i u mnie wszystko działa bez problemów 

 

Czym wypalałeś System na USB i w jakiej wersji

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tylko linuksy wypalałem głównie Rufusem natomiast Windowsy zawsze najpierw wyciągam z ISO i przerzucam na kartę SD z której instaluję.

 

Adapter nie wchodzi w grę bo na tej samej konfiguracji instalowałem przed tygodniem poprzednią instalkę i nie było problemów a poza tym te adaptery nie mają żadnej aktywnej elektroniki. To tylko kilka ścieżek i port na laminacie.

 

Spróbuje to jeszcze wrzucić Rufusem bo mam go od kilku lat nieaktualizowanego a działał bez problemów i używając innego czytnika. Chociaż wiem, że i czytnik i karta w porządku a sterowniki sprzed 1,5 roku bo nowszych nie było. Jedyne co mogło pójść nie tak jeśli instalka jest w porządku to wyciąganie plików z ISO przed skopiowaniem. Spróbuję to sprawdzić jeśli mnie czas nie ograniczy.

 

Z objawów to jeszcze Windows Update szaleje. Jakieś aktualizację instalował ze trzy razy pod rząd i ciągle się pokazują.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mrt. dzis ten sys otestuje na kiano slimtab pro 8"    

 

ps.i testy pomyslne zdal ten system-  dziala autorotacja :)


Tylko linuksy wypalałem głównie Rufusem natomiast Windowsy zawsze najpierw wyciągam z ISO i przerzucam na kartę SD z której instaluję.

 

Adapter nie wchodzi w grę bo na tej samej konfiguracji instalowałem przed tygodniem poprzednią instalkę i nie było problemów a poza tym te adaptery nie mają żadnej aktywnej elektroniki. To tylko kilka ścieżek i port na laminacie.

 

Spróbuje to jeszcze wrzucić Rufusem bo mam go od kilku lat nieaktualizowanego a działał bez problemów i używając innego czytnika. Chociaż wiem, że i czytnik i karta w porządku a sterowniki sprzed 1,5 roku bo nowszych nie było. Jedyne co mogło pójść nie tak jeśli instalka jest w porządku to wyciąganie plików z ISO przed skopiowaniem. Spróbuję to sprawdzić jeśli mnie czas nie ograniczy.

 

Z objawów to jeszcze Windows Update szaleje. Jakieś aktualizację instalował ze trzy razy pod rząd i ciągle się pokazują.

linux wypalam z pod linux orginalnym narzedziem i  smiga 

natomiast windows wypalam rufus i tez smiga wsio orajt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information