Skocz do zawartości


Zdjęcie

Win 10 1709 Extreme PC/Tablet (x86-x64) 2k17

win 10 1709 extreme pc/tablet (x86-x64) 2k17

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
149 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • 4250 postów
  • Czas online: 718d 20h 13m 21s
Reputacja: 7595

Napisano 17 grudzień 2017 - 11:36

Win 10 1709 Extreme PC/Tablet (x86-x64) 2k17

 

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

 

Jeżeli masz już dość kafelków, a potrzebujesz prostego i szybkiego systemu operacyjnego

do podstawowych codziennych czynności to jest to coś dla Ciebie.

Uczulam, nie jest to "MOD" dla ludzi, którym się marzy Sklep, METRO UI lub pełna obsługa Windows Update. Ci niech lepiej go zostawią dla innych, nie chcę później słyszeć, że coś im nie działa.

Mod "Win 10 1709 Extreme PC/Tablet (x86-x64)" zbudowany został na bazie "Windows 10 Pro i Home 16299.125" PL.

System dla osób lubiących wyzwania i ceniących minimalizm oraz prostotę bez mnóstwa dodatków, i wodotrysków.

 

Poprzednią wersję jak dobrze pamiętam ludzie instalowali na tablecie i podobno nieźle działalo.

W tej wersji zostawiłem wszystkie sterowniki, pełną obsługę tabletu oraz ręczną instalację czyli instalację z poziomu systemu.

 

Nieaktywowany

 

Zero opisywania - jak nie zainstalujesz to się nie przekonasz.

 

Zmiany względem oryginału:

 

Usunięta TELEMETRIA, czyli:

- CEIP (SQM)

 - Lokalizacja usługi Windows Framework

- Raportowanie błędów systemu Windows

- Server-Initiated Healing Client

- Ujednolicona telemetria klienta (Asimov)

- Usługa biometryczna systemu Windows

- Wi-Fi Network Manager (Wi-Fi Sense)

 

(Jeżeli ktoś nie zna tych usług, zapraszam do "Google")

 

- Uaktywniono pakiety DotNet. Framework

 

 

 

===========================================================================================================================

 

- Doczyszczono "winsxs" plus kompresja tego folderu w Windows 10 - działa to wyśmienicie

- Usunięto Język naturalny

- Usunięto aplikacje MetroUi

- Usunięto Easy Transfer

- Usunięto WMC

- Usunięto języki (Polski został - raczej logiczne, pakiety Office działają)

- Usunięto niektóre klawiatury

- Indeks wydajności (pozostałości)

- Szybki start i zamykanie systemu

 

 

 

Zmiany względem poprzednich wersji

 

- zero dodatków

- tylko tuning wydajnościowy

- nowa baza

- dla chętnych działa SKLEP

 

 

 

Aktualizacje z WU każdy robi na swoją odpowiedzialność (sterowniki i baza Defender działa).

 

 

 

3.JPG

 

0.JPG

 

 

 

 

 

 

======================================================================================

 

Do utworzenia boot pendrive polecam 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 lub 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

 

Po zainstalowaniu, kiedy pojawi się pierwszy raz Pulpit, proszę ponownie zrestartować komputer.

 

 

 

 

 

ISO x86 – jedyne 2.11 GB/ISO x64 – jedyne 2.41 GB

 

kompresja WIM do ESD

Please Login or Register to see this Hidden Content

 


 

 

 

==============================================================================================================

===============================================================================================

==============================================================================================================

 

Często słyszę że brakuje jednak ludziom paru dodatków ze starego EXTREME dlatego w załączniku są dodane najbardziej popularne.

 

Jeżeli ktoś potrzebuje pełne prawa administratora 

Please Login or Register to see this Hidden Content

lub wyłączony podpis cyfrowy 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

może sobie włączyć/wyłączyć wg poradników

Załączone pliki


  • 39

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 4000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung 960 PRO 512GB NVMe PCIe; Samsung 850 PRO 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - Dell Latitude E7250 

CPU: Intel® Core I7-5600U ||  RAM: 16 GB DDR3

SSD: mSata Crucial M550 256 GB|| GPU: Intel® HD Graphics 5500 


#2 OFFLINE   50 groszy

50 groszy

    Nowicjusz

  • 1 postów
Reputacja: 0

Napisano 18 grudzień 2017 - 01:20

Póki co wrażenia jak najbardziej na plus i nawet wydaje się ciut wydajniejszy względem poprzednika. Dziękuję za kawał dobrej roboty Mr.T i pozdrawiam :)
  • 0

#3 OFFLINE   plamka200@wp.pl

plamka200@wp.pl

    Nowicjusz

  • 1 postów
Reputacja: 0

Napisano 18 grudzień 2017 - 09:17

Dzięki wielkie za system działa płynnie


  • 0

#4 OFFLINE   Triskelion

Triskelion

    Użytkownik

  • 14 postów
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Czas online: 5d 17h 27m 56s
Reputacja: 4

Napisano 18 grudzień 2017 - 12:41

Testowany na VM i wszystko śmiga jak należy. Kawał ciężkiej i dobrej roboty!

 

Podziękował  :)


  • 0

#5 OFFLINE   balusiek

balusiek

    Zaawansowany użytkownik

  • 119 postów
  • Czas online: 59d 8h 52m 33s
Reputacja: 17

Napisano 18 grudzień 2017 - 01:22

Najlepsze testy tylko w realu.


  • 0

#6 OFFLINE   danielt83

danielt83

    Użytkownik

  • 29 postów
  • Czas online: 19h 51m 27s
Reputacja: 2

Napisano 18 grudzień 2017 - 04:03

Sparowanie urzadzeń bluetooth działa?


  • 1

#7 OFFLINE   Szymi12

Szymi12

    Zaawansowany użytkownik

  • 64 postów
  • Czas online: 5d 10h 33s
Reputacja: 2

Napisano 18 grudzień 2017 - 04:55

@Mr. T

Wersja PW na tej podstawce też wychodzi czy to jedyny modzik? Bo nie wiem czy instalować :)


  • 0

#8 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 4250 postów
  • Czas online: 718d 20h 13m 21s
Reputacja: 7595

Napisano 18 grudzień 2017 - 05:20

tylko to nie ma PW bo ja nie uzywam Windows 10


  • 1

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 4000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung 960 PRO 512GB NVMe PCIe; Samsung 850 PRO 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - Dell Latitude E7250 

CPU: Intel® Core I7-5600U ||  RAM: 16 GB DDR3

SSD: mSata Crucial M550 256 GB|| GPU: Intel® HD Graphics 5500 


#9 OFFLINE   Widzior

Widzior

    Zaawansowany użytkownik

  • 171 postów
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
  • Czas online: 6d 17h 59m 12s
Reputacja: 36

Napisano 18 grudzień 2017 - 05:54

Sorki za głupie pytanie, ale nie używałem jeszcze tej modyfikacji. To badziewie Xbox DVR trzeba wyłączyć samemu, czy jest wywalone z tego obrazu?


  • 0

CPU - AMD Ryzen 5 1500X | Mobo - MSI B350M BAZOOKA | RAM - Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3200MHz | GPU - Gigabyte GeForce GTX 1050Ti Windforce 4GB

SSD Crucial MX100 256GB + HDD Toshiba P300 2TB | PSU - XFX (SeaSonic) Pro 450W | Monitor - Iiyama ProLite X2483HSU (AMVA)


#10 OFFLINE   kamiloxf

kamiloxf

    Zaawansowany użytkownik

  • 509 postów
  • Czas online: 31d 10h 29m 32s
Reputacja: 131

Napisano 18 grudzień 2017 - 08:16

Zabieram się za testy 


  • 0

Jeżeli moja odpowiedz ci pomogła proszę cię o naciśnięcie zielonej strzałeczki  


#11 OFFLINE   muuz

muuz

    Nowicjusz

  • 5 postów
Reputacja: 1

Napisano 18 grudzień 2017 - 08:51

Sparowanie urzadzeń bluetooth działa?

 

Również chętnie się dowiem, bo w edycji 1703 u mnie nie działało, a mod bardzo fajny.


  • 0

#12 OFFLINE   daniello8

daniello8

    Nowicjusz

  • 1 postów
Reputacja: 0

Napisano 18 grudzień 2017 - 08:55

poprzedni build sprawiał mi kilka problemów z raid, a dokładniej nie byłem w stanie wyłączyć komputera, może z tym będzie działać


linki z wcd.ovh nie działają, error 404


  • 0

#13 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 4250 postów
  • Czas online: 718d 20h 13m 21s
Reputacja: 7595

Napisano 18 grudzień 2017 - 09:15


linki z wcd.ovh nie działają, error 404
poprawione
  • 1

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 4000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung 960 PRO 512GB NVMe PCIe; Samsung 850 PRO 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - Dell Latitude E7250 

CPU: Intel® Core I7-5600U ||  RAM: 16 GB DDR3

SSD: mSata Crucial M550 256 GB|| GPU: Intel® HD Graphics 5500 


#14 OFFLINE   Petr23

Petr23

    Użytkownik

  • 16 postów
  • Czas online: 15h 42m 56s
Reputacja: 4

Napisano 18 grudzień 2017 - 11:20

@Mr. T Dzięki wielkie za Twoją prace! Czekałem dnie i noce żeby to zainstalować, w końcu mam okazje, ale dziś sobie daruje już, może jutro. :D Cieszę się że zostawiłeś obsługę tabletu, dziewczynie na pewno się przyda, fajnie jakby BT działało. ^_^  Pozdrówki!


  • 1

#15 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 4250 postów
  • Czas online: 718d 20h 13m 21s
Reputacja: 7595

Napisano 18 grudzień 2017 - 11:24


fajnie jakby BT działało.

tez bym sie cieszył, nie mialem jak do konca sprawdzic 


  • 1

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 4000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung 960 PRO 512GB NVMe PCIe; Samsung 850 PRO 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - Dell Latitude E7250 

CPU: Intel® Core I7-5600U ||  RAM: 16 GB DDR3

SSD: mSata Crucial M550 256 GB|| GPU: Intel® HD Graphics 5500 


#16 OFFLINE   demo84

demo84

    Nowicjusz

  • 7 postów
  • Czas online: 20h 23m 25s
Reputacja: 1

Napisano 19 grudzień 2017 - 12:22

Witam,

Prośba bo mam problem po instalacji. W obu wersjach win 10 Extreme tej starszej i teraz tej nowej. Po uruchomieniu wyskakuje takie okno. Wciskam ESC potem F9 i wybieram boot from Windows efi I odpala się.
Dodałem foto, przepraszam za jakość.
Jeśli potrzeba szczegóły mojego kompa to :
AMD A10-8750 APU 3.6GHz
°Dual Graphics: AMD Radeon R5 330 + AMD Radeon R7
°Hard drive: 2 TB & 128 GB SSD for system
°8GB ram Speed: PC3-12800 MB/s

Załączone pliki


  • 0

#17 OFFLINE   Szymi12

Szymi12

    Zaawansowany użytkownik

  • 64 postów
  • Czas online: 5d 10h 33s
Reputacja: 2

Napisano 19 grudzień 2017 - 08:05

Podejrzewam, że ma to coś wspólnego z ustawieniami UEFI / Legacy. Jaki masz boot wybrany w Biosie? Nie jestem pewien, ale raczej obstawiał bym właśnie to.


  • 0

#18 OFFLINE   Mayex

Mayex

    Nowicjusz

  • 8 postów
Reputacja: 1

Napisano 19 grudzień 2017 - 08:44

Wszystko pięknie się zainstalowało, sterowniki też same się pobrały, a wcześniej musiałem niektóre dogrywać.


  • 0

#19 OFFLINE   danielt83

danielt83

    Użytkownik

  • 29 postów
  • Czas online: 19h 51m 27s
Reputacja: 2

Napisano 19 grudzień 2017 - 09:34

Witaj czy mógłbyś dla nas kilku sprawdzić bluetooth czy da sie połaczyć jakieś uradzenie / mysz telefon albo cuś:0


  • 0

#20 OFFLINE   dj600

dj600

    Nowicjusz

  • 9 postów
Reputacja: 2

Napisano 19 grudzień 2017 - 11:12

Witam. Bluetooth u mnie nie działa próbowałem łączyć z telefonem i klawiaturą. Odnośnie sklepu udało mi się go uruchomić pobiera aplikację i gry ale nic się nie odpala. O co może chodzić ?


  • 1


Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


    djl