Jump to content

Telefon do 200zł +-

Recommended Posts

Posted

Witam szukam czegoś do 200zł po śmierci mojego LG E975 (Świeć panie nad jego układem :E) może być trochę drożej może być taniej macie jakieś propozycje
Zastanawiałem się nad BlackBerry Z10 albo Lumią 640
Android też przejdzie ale nie z 1GB ramu a wiem że za tą cenę ciężko o coś z 2GB dlatego też powstał ten wątek 

A i dodam że nie potrzebuje kombajnu tylko w miarę dobrze chodzącego telefonu do muzyki czasem odpalic Youtube i przeglądarkę 

A i jak ktoś coś wie na temat tych apek z androida na blackberry to też bym prosil o opinie ;)

Posted

Witam szukam czegoś do 200zł po śmierci mojego LG E975 (Świeć panie nad jego układem :E) może być trochę drożej może być taniej macie jakieś propozycje

Android też przejdzie ale nie z 1GB ramu a wiem że za tą cenę ciężko o coś z 2GB dlatego też powstał ten wątek

A i dodam że nie potrzebuje kombajnu tylko w miarę dobrze chodzącego telefonu do muzyki czasem odpalic Youtube i przeglądarkę

A i jak ktoś coś wie na temat tych apek z androida na blackberry to też bym prosil o opinie ;)

Jaka lumia, nigdy nie kupuj lumii, tylko coś na android. Ja ostatnio kupiłem htc desire 620 za 100 zl, co prawda z uszkodzonym ekranem ale śmiga nieprzeciętnie

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Posted

Jaka lumia, nigdy nie kupuj lumii, tylko coś na android. Ja ostatnio kupiłem htc desire 620 za 100 zl, co prawda z uszkodzonym ekranem ale śmiga nieprzeciętnie

HTC Desire 620 posiada 1GB ramu :)

Posted

Celowałbym w to:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ja chce telefon do 200zł a nie od 330 :/

A po drugie lumia to dobry telefon mialem 435 i nie narzekałem nie wiem co takiego @ariel widzisz złego w tym telefonie

Po drugie czytajcie najpierw post zanim coś napiszecie, nie pisalem że chce kazania "android lepszy" tylko chce propozycje !

Posted

Ja chce telefon do 200zł a nie od 330 :/

A po drugie lumia to dobry telefon mialem 435 i nie narzekałem nie wiem co takiego @ariel widzisz złego w tym telefonie

Po drugie czytajcie najpierw post zanim coś napiszecie, nie pisalem że chce kazania "android lepszy" tylko chce propozycje !

Zawsze możesz wziąć używany

Posted

Doceniam chęci ale chciałbym coś co działa i nie muszę go składać jak puzzle, większość z tych mają pęknięty wyświetlacz albo inne części rozwalone :) 

Posted

Nie kupuj żadnych używanych szrotów  tylko  kup sobie nowy  np. Xiaomi Redmi NOTE 4 32GB  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]jak masz mało jeszcze kasy  to pozbieraj stare  szroty jakie tam masz w chałupie   posprzedawaj i masz nowy  ja tak zrobiłem ( no 220 dołożyłem ) i  za stare graty kupiłem nowy już drugi  taki sam. Najpierw kupiłem żonie  po testowałem  ( 3  miesiące wstecz  )  i uznałem że  warto  naprawdę działa super oczywiście oprogramowanie ich  precz i  wgranie polskiego .

PS.

ArieRl89  a Ty co masz do Lumi  !? żeby  te palanty nie zawiesiły  rozwoju oprogramowania  to  telefon  działa  bez zarzutu ( jako telefon a nie zabawka )  ja mam lumie 635  na win 10  i działa bez  problemu a zostawiłem ją sobie jako  punkt dostępowy do internetu zasilania dekodera sat  w razie  braku  światłowodu co jeszcze się nie zdarzyło  no ale !?.

Posted

Nareszcie pierwszy konkretny post ! :D 
Co do ceny to jednak nie mam więcej kasy i raczej już nie dozbieram nie potrzebuje kombajnu a tylko z ciekawości założylem temat czy ktoś nie ma jakiś innych pomysłów :)
A co do lumii to właśnie dla mnie jest dobry telefon więcej mi nie potrzeba ale jak zobaczyłem tego Z10 i zobaczyłem specyfikacje i możliwość instalacji apek z androida to jestem tak 70-30 dla BB :) 

Posted

Na pewno byś coś znalazł  jak się  zabrałem za porządki to aż za głowe sie złapałem ile tego szrotu nazbierałem  - laptopy ,pamięci ,dyski,tel.. itd  zobacz po szafach a się zdziwisz !.  A  lumie miałem  dwie jedną żony  sprzedałem za 140 zł to facet aż się dziwił że  w takim eleganckim stanie a swoja sobie zostawiłem.

Ja dalej namawiam  na nowy - co nowy to nowy  a kasę dozbierasz na pewno.

Posted

Jaka lumia, nigdy nie kupuj lumii, tylko coś na android.

Buahahaha co za fanboy, a ja powiem nigdy w życiu androida :L

Btw lumia na 1gb ramu lepiej chodzi niż android z 2gb :E

Posted

Nareszcie pierwszy konkretny post ! :D

Co do ceny to jednak nie mam więcej kasy i raczej już nie dozbieram nie potrzebuje kombajnu a tylko z ciekawości założylem temat czy ktoś nie ma jakiś innych pomysłów :)

A co do lumii to właśnie dla mnie jest dobry telefon więcej mi nie potrzeba ale jak zobaczyłem tego Z10 i zobaczyłem specyfikacje i możliwość instalacji apek z androida to jestem tak 70-30 dla BB :)

Jeśli nie potrzebujesz kombajnu, szukaj tel z procesorem na możliwie nowym procesie produkcyjnym. Snapdragon 410 w górę. Najlepiej wyszukać na allegro, ustawić cenę np do 250 pln i uzupełniać potrzebne według Ciebie opcje. Zawęzisz tym wyszukiwanie do kilku modeli z których wybierzesz ten który najbardziej Ci odpowiada

Posted

k3vin  co  Ty  mu tu dajesz ? przecież na to to i szkoda nogi podnieś żeby to olać  - android  to min 3GB  ramu  i dobry procek   to nie lumia  635 z 512 MB ram i win10  żeby płynnie chodziła.Cena i owszem  ale na cenie się wszystko nie kończy  bo kupisz tani a potem o  ścianę będziesz ścierwem  rzucać bo nie da się tego używać do normalnych czynności  nie wspominając  o wodotryskach.

Posted

Chcąc nie chcąc muszę się zgodzić ... Ten LG wczęśniej miał podobną specyfikację i nie chodziło to płynnie nawet na customie :) 

Posted

W cenie do 250zł słuszny wybór to tylko 

Lumia 640 (warianty do koloru do wyboru, lte, ds, xl itp)

Blackberry Q5 lub Q10

Sensownym wyborem jest jeszcze lumia 820

Posted

Łindołs odpada, nie wziąłbym tego już nawet za darmo. Wiem co mówię, miałem nie jedną już Lumię.
Do działania samego telefonu nie mam zastrzeżeń, lecz ta bieda z aplikacjami... Jezus Christ, Microsoft - postarałeś się...

Do kwoty 250zł polecam Ci coś na iOS (tak, bez jaj. Apple kozak, wróciłbym na porządny model, gdybym miał siano. Miałem 4S 16GB i polecam, znajdziesz za ta kwotę śmiało) bądź Android (Bluboo Maya - chinol, lecz mialem i nie narzekałem. Ekran dość mocny, zleciał mi na asfalt przy intensywnym wyjściu z samochodu spadł mi z kieszeni, tylko róg ekranu na dole się cipuńkę zbił, lecz został w jednym kawałku - ani nie raziło to w oczy). Sam w sobie ten telefon jest mocny, mimo że obudowa to sam plastik. Za tą cenę lepszego z Andro i 2GB RAM nie kupisz.

Posted

Łindołs odpada, nie wziąłbym tego już nawet za darmo. Wiem co mówię, miałem nie jedną już Lumię.

Mam nie narzekam

4S eh skromne 3,5 cala i słabe parametry i już mało co tam działa to słaby wybór 

Posted
4S eh skromne 3,5 cala i słabe parametry i już mało co tam działa to słaby wybór 

Każdy Apple ma słabe bebechy. :) One są robione pod wydajność a nie nawalenie byle czego, żeby sprzedać. :P Kup iPhona, zmienisz na ten temat zdanie. :D To samo Razor Ci powie.

Optymalizacja iOS mowi sama za siebie.

Posted

Dobra ostatnie pytanie do publiczności :E
BlackBerry Z10 czy Lumia 640
BlackBerry Z10 : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Lumia 640XL [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Blackberry jest dobry w tym że wspiera apki z androida co powiem że się przyda :)  ... reszta jest wasza :)

Chodzi mi o to czy blackberry tak bardzo "odstaje" płynnościa :) 

Posted

@M4T, Oj, co Ty nie powiesz? :L Ja nie miałem żadnej zwiechy, no ale ok. Używałem tego fona przez 1.5 roku.

i4S był spoko 2-3 lata temu a nie na przededniu 2018 roku :L

Wszystko przemawia na korzyść Blackberry

Posted

Co do ceny to jednak nie mam więcej kasy i raczej już nie dozbieram nie potrzebuje kombajnu a tylko z ciekawości założylem temat czy ktoś nie ma jakiś innych pomysłów

Za 200 zł kupisz Lumię, albo telefon z rozbitym wyświetlaczem. Dołóż albo bierz Lumię :E

Każdy Apple ma słabe bebechy. :) One są robione pod wydajność a nie nawalenie byle czego, żeby sprzedać. :P Kup iPhona, zmienisz na ten temat zdanie. :D To samo Razor Ci powie.

Optymalizacja iOS mowi sama za siebie.

@M4T, iPhone 4s daje nadal radę, przynajmniej działa na nim Messenger :E Korzytsałem z pół roku temu i nadal działa lepiej niż Xperia Z na Androidzie 5.1 :D

@Miastowy, dokładnie, chociaż z tym, że są słabe to się nie zgodzę, bo w czasie premiery miały (mają) topową specyfikację i odpalają wymagające aplikacje z lat, w których była ich premiera :)

Zacznijmy wgl. od tego, że 75% sprzedanych iPhonów działą do dziś :)

@TheStraight, jeśli do 200zł znajdziesz sprawny iPhone 4s, to bierz, ale w wersji co najmniej 16GB. Wersja 8GB to szrot i szybko się zapycha :E

Posted

Mówiłem.   :trollface:

Bo iOS masz optymalizowany pod konkretny hardware. To samo było jeszcze z Lumiami na WP 8.1, działał na prawdę fajnie.

Gdyby producenci Androidów chcieli, to też by tego dokonali, ale w Androidzie klepie się na ilość, nie na jakość :)

Posted

Masz racje Razor dlatego szukam coś innego od Androida :) 
Lumia vs BlackBerry :D 
Miałem e975 na customie po OC a i tak po kilku apkach podstawowych go mulilo jak mnie po czekoladzie :E