Mati1122 Posted December 2, 2017 Report Posted December 2, 2017 Witam poszukuje wina 7 takiego który będzie zużywał mało ramu czyli gdzieś 300-500 mb i by ciągnęły na nim wszystkie programy podam specyfikacje Nvidia Geforce 210 amd sempron 3400+ 1.5gb ram Quote
Guest Posted December 2, 2017 Report Posted December 2, 2017 Na to to najlepiej XP 5.1lite33 masz go w dziale Modyfikacje XP a jak już uparty to szukaj Windows'a 7 32bit Quote
Mati1122 Posted December 2, 2017 Author Report Posted December 2, 2017 ja używam aktualnie xpeka ale xpek mi się już znudził ! dało by rade znależć jakiegoś wina który by uciągnął wszystkie programy, gry ? wiem że mogłem poszukać ale znając życie to bym znalazł wina który by nie odpalił żadnych programów Quote
Guest FoRMaT2007 Posted December 2, 2017 Report Posted December 2, 2017 Ja polecam ten system [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Mati1122 Posted December 2, 2017 Author Report Posted December 2, 2017 on jest jakiś mega wykastrowany ale ja chce system na którym będzie chodziły wszystkie programy Quote
Guest Posted December 2, 2017 Report Posted December 2, 2017 Nie kombinuj na takim konfigu to tylko XP nie ma co się pchać w Windows 7 bo odczujesz pobór ramu Quote
Marcel1 Posted December 2, 2017 Report Posted December 2, 2017 Nie kombinuj na takim konfigu to tylko XP nie ma co się pchać w Windows 7 bo odczujesz pobór ramu Popieram jak najbardziej. Przy takich parametrach tylko XP. Niema co kombinować z innym systemem, tylko sobie pogorszy a nic nie polepszy. Kolego Mati1122 posłuchaj dobrych rad i zostań przy XP Quote
VACek Posted December 3, 2017 Report Posted December 3, 2017 Oczekujesz by na tak słabym CPU (1 rdzeń niskotaktowany) i skromnym 1,5gb ramu by wszystkie programy hulały ?? Zapomnij!! Zmień ten pc na coś przynajmniej z am2 i dwoma rdzeniami wsadź tam z 4gb ramu i będzie gitara, a swego sprzedaj za czteropak Quote
Widzior Posted December 3, 2017 Report Posted December 3, 2017 Może złóż zamówienie u świętego Mikołaja, bo to ten sam poziom oczekiwań. Totalny zabytek Sempron z 1,5GB Ramu i mają chodzić wszystkie programy i gry, tak? No chociaż mi to humor poprawiło w ten ponury dzień. Btw. na OLX można za 200zł kupić całą budę ze starym, dobrym Intelem C2D, 3GB Ramu i lepszą grafiką niż ten GF210. Sam ostatnio kupiłem taki dla znajomych. A jak nie, to zostań przy XP jak ci ludzie radzą, bo "znudził mi się" to nie jest żaden powód do zmiany. Quote
VACek Posted December 3, 2017 Report Posted December 3, 2017 to zostań przy XP jak ci ludzie radzą, bo "znudził mi się" to nie jest żaden powód do zmiany. To niech se motyw zmieni poza tym tyle w sieci jest różnorakich wersji xp nie przypominających xp. Quote
pasi17 Posted June 24, 2019 Report Posted June 24, 2019 Chociaż może jest dla Ciebie jakieś wyjście. Wgraj sobie Win JG7 ThinPC. Mam wgrany właśnie taki Windows 7 na starym IBM T43 (który ma 2gb ram i jednordzeniowy procek 1,8ghz). Zużywa około 350mb RAMu z 2GB dostępnego. Jeszcze jak ustawisz sobie "Dopasuj do najlepszej wydajności" to będzie zużywał około 320mb RAMu. Quote
Recommended Posts