Jump to content

WinPE 7 x64 - czy komukolwiek udało się odpalić tę wersję bez BSODów

Recommended Posts

Posted

Witajcie

Zrobiłem sobie za pomocą AOMEI WinPE 7x86 oraz x64. Wersja 32 bitowa chodzi w porządku, wersja 64 bitowa - bsod. Gdy zbudowałem sobie z palca Win7PEx64, poszedł, jednak można działać tylko w trybie konsoli. Nie można uzyskać efektu jaki miałem w wersji która została zbudowana za pomocą AOMEI (x86).

Potrzebuję, zbudować taką wersję WinPE 7x64, która będzie miała pełną funkcjonalność, taką jaką ma wersja zbudowana w AOMEI dla x86.

Obecna wersja WinPE 7x64, nie pozwala włączyć Explorera, aby mieć namiastkę tego podstawowego windowsa.

Szkoda że wersja 32 bitowa działa, a 64 bitowa już nie tak jak powinna. Nie da się odpalić ram dysku na 64 bitach, w pełnej okazałości.

Na 32 bitowym da się odpalić ram dysk, jednak jesteśmy ograniczeni jego rozmiarem. Oczywiście płatne "obejście" nie wchodzi w grę.

Imdisk darmowy, chciałbym odpalić na WinPE7x64, aby sprawdzić czy stworzę bezproblemowy ramdysk o dużej pojemności.

Czy ktoś z was próbował coś takiego zrobić ? WinPEx64 z ramdyskiem o pojemności około 6-8 GB ?

Posted

W sumie, w 64 bitowej też nagle zacząłem dostawać crashe i jakieś info o ram disc jest jakiś ten teges z końcówką 0xc00000017, czy jakąś tak, teraz ściągam 32 bitówkę:)