Jump to content

Internet Download Manager.

Recommended Posts

Posted

Przeprowadziłem testy czystej instalacji i pobierania ISO przy pomocy IDM i bez. Jestem zdumiony że praktycznie nie wykonalne jest właściwe pobranie ISO bez pomocy programów 3cich jak IDM które dbają o identyczną zawartość jak na orginalnym serwerze z którego pobieramy.

Polecam czytać poradniki zanim coś się wykona i dopiero potem krytykować że coś nie działa , osobiście uważam że bez użycia programu tego typu do upewnienia się że wszystko jest jak należy trzeba dodać jeszcze USB które jest kompatybilne z systemem który posiadamy i wtedy dobrze go sformatować i użyć np. diskpartu do tworzenia partycji i czyszczenia ich.

Posted

Przeprowadziłem testy czystej instalacji i pobierania ISO przy pomocy IDM i bez. Jestem zdumiony że praktycznie nie wykonalne jest właściwe pobranie ISO bez pomocy programów 3cich jak IDM które dbają o identyczną zawartość jak na orginalnym serwerze z którego pobieramy.

Polecam czytać poradniki zanim coś się wykona i dopiero potem krytykować że coś nie działa , osobiście uważam że bez użycia programu tego typu do upewnienia się że wszystko jest jak należy trzeba dodać jeszcze USB które jest kompatybilne z systemem który posiadamy i wtedy dobrze go sformatować i użyć np. diskpartu do tworzenia partycji i czyszczenia ich.

Nie zgodzę się z Tobą w sprawie pierwszej części twojej wypowiedzi. Nieprawdą jest stwierdzenie, że bez programów typu np. wspomniany

przez Ciebie IDM nie można pobrać bezbłędnie obrazu ISO. Można to zrobić nawet przy pomocy zwykłego pobierania za pomocą przeglądarki internetowej np: Mozilla Firefox. Miarą tego czy obraz ISO pobrał się w sposób właściwy czy nie, jest sprawdzenie jego sum kontrolnych.

Posted

Wy już nie pijcie dobrze :E
Ja zawsze pobieram każdy obraz przez przeglądarkę i ani razu nie okazał się on błędny, chyba że pobieranie się anulowało :D

Posted

Mi chodzi prawidłowo tylko po IDM albo oficjalny pedrive Microsoftu windows 10 inaczej zawsze coś szwankuje.

Dziwne pierwszy raz słysze o takich problemach 

Posted

Mi chodzi prawidłowo tylko po IDM albo oficjalny pedrive Microsoftu windows 10 inaczej zawsze coś szwankuje.

A na czym opierasz to stwierdzenie? Można wiedzieć? Sprawdzałeś sumy obrazów?