uzipush123 Posted November 29, 2017 Report Posted November 29, 2017 Przeprowadziłem testy czystej instalacji i pobierania ISO przy pomocy IDM i bez. Jestem zdumiony że praktycznie nie wykonalne jest właściwe pobranie ISO bez pomocy programów 3cich jak IDM które dbają o identyczną zawartość jak na orginalnym serwerze z którego pobieramy. Polecam czytać poradniki zanim coś się wykona i dopiero potem krytykować że coś nie działa , osobiście uważam że bez użycia programu tego typu do upewnienia się że wszystko jest jak należy trzeba dodać jeszcze USB które jest kompatybilne z systemem który posiadamy i wtedy dobrze go sformatować i użyć np. diskpartu do tworzenia partycji i czyszczenia ich. Quote
Marcel1 Posted November 29, 2017 Report Posted November 29, 2017 Przeprowadziłem testy czystej instalacji i pobierania ISO przy pomocy IDM i bez. Jestem zdumiony że praktycznie nie wykonalne jest właściwe pobranie ISO bez pomocy programów 3cich jak IDM które dbają o identyczną zawartość jak na orginalnym serwerze z którego pobieramy. Polecam czytać poradniki zanim coś się wykona i dopiero potem krytykować że coś nie działa , osobiście uważam że bez użycia programu tego typu do upewnienia się że wszystko jest jak należy trzeba dodać jeszcze USB które jest kompatybilne z systemem który posiadamy i wtedy dobrze go sformatować i użyć np. diskpartu do tworzenia partycji i czyszczenia ich. Nie zgodzę się z Tobą w sprawie pierwszej części twojej wypowiedzi. Nieprawdą jest stwierdzenie, że bez programów typu np. wspomniany przez Ciebie IDM nie można pobrać bezbłędnie obrazu ISO. Można to zrobić nawet przy pomocy zwykłego pobierania za pomocą przeglądarki internetowej np: Mozilla Firefox. Miarą tego czy obraz ISO pobrał się w sposób właściwy czy nie, jest sprawdzenie jego sum kontrolnych. Quote
Guest Posted November 29, 2017 Report Posted November 29, 2017 Wy już nie pijcie dobrze Ja zawsze pobieram każdy obraz przez przeglądarkę i ani razu nie okazał się on błędny, chyba że pobieranie się anulowało Quote
VACek Posted November 29, 2017 Report Posted November 29, 2017 Odstaw leki, albo naucz się pobierać Tyle lat pobierałem przez przeglądarke i zawsze dobrze Quote
uzipush123 Posted November 29, 2017 Author Report Posted November 29, 2017 Mi chodzi prawidłowo tylko po IDM albo oficjalny pedrive Microsoftu windows 10 inaczej zawsze coś szwankuje. Quote
VACek Posted November 29, 2017 Report Posted November 29, 2017 Mi chodzi prawidłowo tylko po IDM albo oficjalny pedrive Microsoftu windows 10 inaczej zawsze coś szwankuje. Dziwne pierwszy raz słysze o takich problemach Quote
Guest Posted November 29, 2017 Report Posted November 29, 2017 A to nie błędy przy rozpakowaniu przypadkiem ? Zmień przeglądarkę ! Quote
VACek Posted November 29, 2017 Report Posted November 29, 2017 Poza tym stestuj kilka przeglądarek www to wtedy wynik będzie rzetelny, ciekawe też jaki masz internet Quote
Marcel1 Posted November 29, 2017 Report Posted November 29, 2017 Mi chodzi prawidłowo tylko po IDM albo oficjalny pedrive Microsoftu windows 10 inaczej zawsze coś szwankuje. A na czym opierasz to stwierdzenie? Można wiedzieć? Sprawdzałeś sumy obrazów? Quote
Recommended Posts