MarioN Posted November 18, 2017 Report Posted November 18, 2017 Muszę kupić system do swojej budy , blaszaka . Komp , stary bo na Xenonie jeszcze i podstawce LGA775 ale do tego co na nim robię to wystarczy . Głownie net i gry z przed paru lat. Mogę kupić nowego Windowsa 8.1 w wersji Box z legalnego źródła ale zastanawiam się jeszcze nad dziesiątką . O tym szpiegowaniu ze strony Microsoftu naczytałem się sporo i ciągle próbują coś nowego. Czy 8.1 mniej szpieguje , jest pod tym względem w te funkcje okrojony? Jeżeli chodzi o pasek i menu start to można sobie na ósemce poradzić. Mam też dysk ssd, teraz na nim zainstalowany Linux Mint ale co chwilę jakiś problem z windowsową aplikacją pod Wine. Czy warto jeszcze inwestować kasę w 8.1 ? Na Windows 7 za chwilę pewnie też przestaną wydawać najnowsze wersje przeglądarek jak miało to miejsce z Vistą i XP . Quote
matex2k12 Posted November 18, 2017 Report Posted November 18, 2017 Podaj cały konfig PC, ja mam na moim staruszku Win 10 Pro, działa normalnie, bez problemowo. Quote
Dziadek13 Posted November 18, 2017 Report Posted November 18, 2017 Jak masz ori windows 7 i klucz do niego to zaktualizuj do windows 10 i masz bez kupowania,jeszcze ponoć do końca roku można tak zrobić za darmo. Czy warto jeszcze inwestować kasę w 8.1 ? Też dobry system taniej kupisz niż w10 potem aktualizacja do windows 10 i masz docelowy najnowszy. O tym szpiegowaniu ze strony Microsoftu naczytałem się sporo i ciągle próbują coś nowego. Czy 8.1 mniej szpieguje , Zapomnij o tym i nie czytaj bo oszalejesz jak chcesz to skryptem wyłączysz telemetrie. Quote
jorgusek Posted November 18, 2017 Report Posted November 18, 2017 Twój komputer na Windows 10 trochę za slaby, ja też zainstalowałem Windows 10, ale bardzo szybko wróciłem do Windows 8.1. Moja rada, ściągnij Windowsa 10 i Windowsa 8.1, na dysku zrób dwie partycje, na jednej zainstaluj 10, a na drugiej 8.1, i porównaj, ja tak robię. Quote
Recommended Posts