Jump to content

Nasze wyniki w CCSIO Benchmark

Recommended Posts

Posted

Pendrive SAMSUNG USB 3.1 128GB 300MB/s MUF-128BE3/EU kupiony w Neonet za 59zł (na teraz jeszcze są, odczyt sporo wyższy od deklarowanego, zapis też spoko, równiutki, bez dziur)

JTJB4EH.png

A tu stara ADATA UV150 64GB (ale nie polecam, brat kupił po roku i już zupełni inny szajs napchali do środka, musiał ten badziew zwrócić)

j5kNJEV.jpg

Posted

Ryzen 7 2700

32gb ram

Win7 od wiktorynka

(nie wiem czemu tutaj pokazuje kanal ide na win7 gdzie w menedzer urządzeń mam normalnie ahci)

Plextor M8VC 512gb (systemowy na 7 bo na moim nvme 7 głupiała niestety), może jakbym zamknął apki w tle byłby lepszy wynik

image.png.ec2378f0ad631c64e945caf6eb8e1c66.png

NVME Kingston A2000

image.png.3864c0716752aaa9b44a2b0bb2375248.png

Posted

SanDisk Ultra Flair 32GB - całkiem przyzwoicie wypada jak za penka za nieco ponad 30zł

Na FAT32 znacznie lepszy zapis, na NTFS tyci szybszy odczyt.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Wrzuciłem dysk WB Blue 1 TB (wyjęty z jakiegoś lapka po wymianie na SSD) do taniej obudowy USB 3.0 Silicon Power A30. Test zrobiłem z czystej ciekawości, ale wynik zaskoczył mnie, bo wypadł lepiej, niż w przypadku niektórych dysków podłączonych bezpośrednio do kontrolera SATA.

wdblueusb30.jpg

Posted
4 godziny temu, warzywo9 napisał:

tani dysk SSD

Kwintesencja - lepiej ująć nie szło.

Kiepski dysk. Widać nawet problemy w odczycie. Zapis fatalny - mały bufor, momentami transfer spada niemal do zera + tani kontroler + brak pamięci podręcznej + niedopracowane firmware.

Posted

Zanim SSD weszły do powszechnego użycia, miałem jedno takie marzenie - WD Velociraptor. Po zakupie pierwszego SSD (a byłem bardzo sceptycznie nastawiony do tego wynaturzenia bez głowicy) szybko zapomniałem o wszelkich talerzach i o moim Velociraptorze. Niedawno jednak miałem przypadek, gdzie kupiłem w sieci obudowę do lapka, która okazała się niepasująca, jednak stwierdziłem to dopiero po miesiącu i nie miałem już możliwości zwrotu. Sklep wykazał się wyrozumiałością i zgodził się na wymianę na inny towar. Spośród ponad 7000 produktów jedynym godnym uwagi był właśnie Velociraptor. Nowy, w folii. Wziąłem. Wczorajszy wieczór poświęciłem na montaż w mojej stacjonarce . Tak wygląda sam dysk:

IMG-20220831-050616.jpg

...a tak prezentują się jego możliwości:

Velociraptor.png

Biorąc pod uwagę MTBF określany na 1 400 000 godzin przeznaczam go na magazyn danych wrażliwych. ;)

P.S.

Znalazłem ciekawe opinie o nim...

opek-014640.png

Posted

Kingston Exodia 64GB (DTX64G)

Zapis dziurawy, zapisuje dane "na raty", czyli wpierw do małego bufora, a potem na kości. Pasek zapisu co chwilę się zatrzymuje i skacze do przodu. Średni zapis niecałe 20MB/s. Odczyt równy ponad 100MB/s.

3CV3omn.pngVQwq5WB.png