Jump to content

O tym jak Intel robi nas w bambuko z procesorami

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, NiKKA.Labs napisał:

Wszystko na Win7SP1 64bit.

RAM/PC #1 to 4xDDR2 1066 (PC8500) CL5-5-5-15-2T 2.2V (2xADATA Vitesta+2xOCZ Reaper HPC)

RAM/PC #2 to 4xDDR2 1066 (PC8500) CL5-5-5-15-2T 2.3V GEIL (GB24GB8500C5DC) 2xDualKit.

P.S. Są do sprzedania albo #1 albo #2. Te #2 są bez radiatorów oryginalnie.

Ila chciałbyś za te pamięci i co to za cudo ( ile GB ) ?

Posted
58 minut temu, NiKKA.Labs napisał:

"Jesteś hardcorem"

Nie, ja też miałem w domowych kompach E8400 i Q9650 ustawione na 3,6GHz i FSB400MHz. Oczywiście wcześniej różne Pentium E2xxx i C2D E4xxx też były podkręcane i to w ich przypadku już mocno z FSB200MHz na 333MHz.

Podkręcony Q9650 wymagał już chłodzenia typu Noctua.

Posted

Nowy "cudowny" produkt Intela:  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Na papierze TDP 45W w rzeczywistości 137W :E

Maksymalna moc będzie dostępna tylko w wybranych konstrukcjach i w sprzyjających warunkach będzie trwać do 56 sekund. :clap3:

mmaciek12 likes this
Posted

Znowu  za**b........li   jak łysy o beton !  "  Procesor może działać z wyższym taktowaniem tylko w określonym przedziale czasu (Tau) – dla 10980HK jest to 56 sekund  "   i nawet  do minuty zabrakło 4 sekund :tooth:.

Tak to w życiu bywa  na płocie  pisze  dup......a  , a  zachęceni   wyciągają potem drzazgi  ch........ja.

Posted
Godzinę temu, Widzior napisał:

Ja naprawdę nie rozumie, kto normalny kupuje dziś do desktopa Intela...

A dlaczego  niby nie ? tylko tu widzisz chodzi o to że plują nam w twarz i chcą żebyśmy  mówili że deszcz pada :tooth:.

Posted

Przypomnę ten post o trybie turbo w procesorach Intela:

Już w procesorach 4 gen H i HQ zaczęło się psuć turbo. Zrzuty ekranu zobrazują wszystko:

i7 4720HQ:

11.jpg

22.jpg

33.jpg

i7 4710MQ:

111.jpg

222.jpg

3333.jpg

i7 4910MQ:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

i to co potrafi po OC za pomocą XTU:

0.jpg

Wada turbo występuje w każdym procesorze Intela od 4 gen H/HQ wzwyż, nie wspomnę o modelach U, bo tam już nawet na jednym rdzeniu nie potrafią osiągnąć i trzymać turbo.