renatan 831 Posted January 10, 2018 Report Share Posted January 10, 2018 czy aby na pewno czytałeś/łaś temat przewodni ? Quote Link to post Share on other sites
ryzu01 1 Posted January 10, 2018 Report Share Posted January 10, 2018 1. Mam zagwostkę. Niedawno kupiłem Legiona i chcę dodać mu ssd, ale nie wiem, czy faktycznie* system sam przeniesie partycję rozruchową na nowy (SSD). Ponieważ ew. aktualizacje to tragedia (pod względem straconego czasu), czy jest opcja by zainstalować system z tego obrazu, no i co z aktywacją i partycją recorvery?2. Może robi ktoś obrazy zbiorcze aktualizacji? *Tak twierdził sprzedawca, ale coś nie chce mi się w to wierzyć. Quote Link to post Share on other sites
m4s 2,892 Posted January 10, 2018 Report Share Posted January 10, 2018 Klon dysku załatwi sprawę. Czysta instalacja sama się aktywuje. Recovery pójdzie precz. Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
ryzu01 1 Posted January 10, 2018 Report Share Posted January 10, 2018 Czy robiąc klon bootloadera i partycji :C, Recorvery też idzie się kochać? Quote Link to post Share on other sites
m4s 2,892 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 Zrób klon całego dysku. Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
kamiloxf 581 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 Rozpakuj i wrzuć plik do katalogu sources po zrobieniu USB[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Prosze o pomoc nie mam wyboru systemu instaluje mi sie tylko Windows Home prosze o pomoc z powazaniem Ela Quote Link to post Share on other sites
xrobcio 7 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 Zrób klon całego dysku. Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka A co polecasz? Acronisa? Ghosta? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
xonebite 11 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 A co polecasz? Acronisa? Ghosta? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Od kilku lat używam Acronisa i wszystko ok ... bawiłem się innymi ale jakoś Acronis przypadł mi do gustu. Quote Link to post Share on other sites
foxhound88 3 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 Ja polecam Macrium Reflect. Uzywam w wersji server.Bardzo szybko robi obraz,podobnie z przywracaniem. Quote Link to post Share on other sites
ryzu01 1 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 Nie ma takiej możliwości bym zrobił klon dysku. Dysk mam 1T, a SSD 128GB tylko dokładam, a nie zamieniam. Laptop to Lenovo legion y520 Quote Link to post Share on other sites
jacor 1 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 Witam. Po instalacji w/w systemu na lapku wyskakuje mi przy zamykaniu takie oto ustrojstwo (foto) . Czy ktoś podpowie mi co to za program ? Będę wdzięczny. Pozdrawiam Wszystkich na winclub.pl [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
sabrex11 11 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 Witam. Po instalacji w/w systemu na lapku wyskakuje mi przy zamykaniu takie oto ustrojstwo (foto) . Czy ktoś podpowie mi co to za program ? Będę wdzięczny. Pozdrawiam Wszystkich na winclub.pl [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
xonebite 11 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 Nie ma takiej możliwości bym zrobił klon dysku. Dysk mam 1T, a SSD 128GB tylko dokładam, a nie zamieniam. Laptop to Lenovo legion y520 Jeśli na tym 1T masz partycję systemową oraz partycję na osobne dane ... a partycja systemowa nie jest większa niż te 128GB co dokładasz, to spokojnie Acronisem zrobisz obraz "Windowsa" i przeniesiesz go na SSD ... Quote Link to post Share on other sites
ela19540609 5 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 Czy moze mi ktos pomoc juz pisalam ale odpowiedzi byle lakoniczne. Pobralam Windows 10 1709 (x86-x64) 2018 zrobilam pena Rufusem ale jak chce wybrac wersje profesjonal nie pokazuie mi tylko instaluje Homiaka.Instalowalam juz rozne modyfikacje i mialam pole wyboru dlaczego teraz nie moge.Pisza Panowie ze w Biosie zapisany chomiak ale ja Homiaka nigdy nie mialam. Prosze poradzcie mi co mam zrobic z powazaniem Ela Quote Link to post Share on other sites
RemixPL1994 609 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 Prosze poradzcie mi co mam zrobic Pobierz i wrzuć plik ei.cfg z załącznika mojego postu do obrazu systemu który chcesz zainstalować. Obraz systemu otworzysz np. Winrarem lub 7zipem. Plik ei.cfg dokładnie trzeba wkleić do folderu sources. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
ela19540609 5 Posted January 11, 2018 Report Share Posted January 11, 2018 Juz zrobilam i extra Serdecznie dziekuje Ela Pobierz i wrzuć plik ei.cfg z załącznika mojego postu do obrazu systemu który chcesz zainstalować. Obraz systemu otworzysz np. Winrarem lub 7zipem. Plik ei.cfg dokładnie trzeba wkleić do folderu sources. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
Arizona 7 Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 Witam czy u was na tej wersji systemu jest opcja w ustawieniach do regulacji jasności ekranu ? bo u mnie na stacjonarce jej brak mmm da się to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
ampa 56 Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 Jest jeden bardzo prosty sposób...wystarczy rękę wyciągnąć w stronę monitora i użyć do tego specjalnego przycisku do ustawiania jasności ekranu. Quote Link to post Share on other sites
J3RZY 104 Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 Ten obraz systemu WIN10 Bulid 16299.192 nie nadaje się na niektóry starsze procesory AMD. Dlatego że ma zintegrowaną łatkę KB4056892. Łatka ta powoduje problem z uruchomieniem systemu który zatrzymuje się na logu Windows. Quote Link to post Share on other sites
renatan 831 Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 ups mam perę maszynek i mnie to jakoś ominęło tfu tfu odpukać Quote Link to post Share on other sites
zaba44 59 Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 Mam pytanie. Z poprzedniej wersji usunąłem sobie niepotrzebne wersje systemu. Zostawiłem tylko Core i Pro. Wszytko ładnie działało. Teraz też chciałbym to zrobić tylko nie wiem czy jest jakiś szybszy sposób niż ja robiłem a mianowicie: 1. Konwertowałem ESD -> WIM 2. Za pomocą WinToolkit usuwałem niepotrzebne mi wersje 3. Konwersja WIM -> ESD wraz z utworzeniem ISO Po takim zabiegu miałem obraz tylko z dwoma potrzebnymi mi wersjami. Moje pytanie jest taki czy jest jakiś program który może usunąć zbędne wersje bez konwersji do WIM i z powrotem. Wiem że mój sposób jest poprawny tylko czasochłonny. Jak macie jakiś szybszy to byłbym wdzięczny za pomoc. Jeżeli nie zrobię to tak jak robiłem ostatnio Quote Link to post Share on other sites
darekka 27 Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 Szanowny autorze-pobrałem Twój wypust datowany na 4 stycznia 2018 wcd.ovh/winclub/WIN10/W10ORG1709X64-a2505954.zip natomiast podczas instalacji obok wyboru wersji mamy 13 grudnia 2017-tak ma być czy plki w wersji x64 nie zostały podmienione na nowe? P.S. ten też jak i RS4 17074 marudzi, że partycja za mała ale przynajmniej instaluje się EDYCJA: po instalacji mamy wersję 192 więc data 13 grudnia 2017 to tylko drobny błąd kosmetyczny. Quote Link to post Share on other sites
Mr.T 9,122 Posted January 13, 2018 Author Report Share Posted January 13, 2018 Szanowny autorze-pobrałem Twój wypust datowany na 4 stycznia 2018 wcd.ovh/winclub/WIN10/W10ORG1709X64-a2505954.zip natomiast podczas instalacji obok wyboru wersji mamy 13 grudnia 2017-tak ma być czy plki w wersji x64 nie zostały podmienione na nowe? tak ma być podmieniłem tylko pliki install.wim w ISO starym Quote Link to post Share on other sites
rzemien 2 Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 Witam serdecznie. Prośba o radę ponieważ w komputerze jest wgrany w UEFI klucz wersji win 10 Home a ja chcę zainstalować Win 10 Pro i posiadam klucz do Pro lecz przy instalacji nie mam wyboru wersji Pro nie mam żadnego wyboru ładuje z automatu wersję Home, czy ktoś z Państwa wie jak to obejść ponieważ nie znalazłem samem instalki Windows 10 Professional. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
razor1995 3,067 Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 Posłużę się cytatem, dwa posty wyżej masz opisane: Pobierz i wrzuć plik ei.cfg z załącznika mojego postu do obrazu systemu który chcesz zainstalować. Obraz systemu otworzysz np. Winrarem lub 7zipem. Plik ei.cfg dokładnie trzeba wkleić do folderu sources. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po wklejeniu tego pliku bedziesz miał możliwość wyboru wersji. Quote Link to post Share on other sites
rzemien 2 Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 Tak ale winrar po wklejeniu Pana pliku jest komunikat że może tylko wklejać pliki do archiwum rar lub zip (poradziłem sobie programem Poweriso dzięki) Quote Link to post Share on other sites
razor1995 3,067 Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 Tak ale winrar po wklejeniu Pana pliku jest komunikat że może tylko wklejać pliki do archiwum rar lub zipCelem wyjaśnienia - WinRar nie pozwala na edycje plików ISO Quote Link to post Share on other sites
rzemien 2 Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 wskazał Pan cytuję "Obraz systemu otworzysz np. Winrarem lub 7zipem" ale nie ważne poradziłem sobie z Pańską pomocą mam nadzieję iż zadziała. Dziękuję pięknie. Quote Link to post Share on other sites
RemixPL1994 609 Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 Bo to źle, że napisałem iż winrar i 7 zip otwiera, lecz nie napisałem już, ze winrar nie pozwala edytować Ale zasada jest prosta, nie działa z jednym to próbuj z drugim Quote Link to post Share on other sites
Smig 1 Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 Bo to źle, że napisałem iż winrar i 7 zip otwiera, lecz nie napisałem już, ze winrar nie pozwala edytować Ale zasada jest prosta, nie działa z jednym to próbuj z drugim A jak wkleję ten plik prosto na pendrive'a to też będzie działać? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts