Guest jmtzs Posted April 10, 2014 Report Posted April 10, 2014 siemanko. Jak w temacie. Zastanawiacie się co się stanie gdy nie ma płyty do windows 7 , 8 , vista ( laptopy kupione z systemem w salonach komputerowych , media , placówki społeczne itp. ), a trzeba zrobić ponowna instalacje ? nic trudnego. Już wam mówię. Pierwsze co to kopia aktywacji windows. Co to jest ta kopia i poco ja trzeba robić? Kopia jest po to aby zrobić jej zapasowa strukturę plików aktywacji. Jeżeli panie wam system nie macie płyty , klucza na nalepce w laptopie to jedyne rozwiazanie problemu by dowiedzieć się jaki jest klucz produktu ( użyty ) do aktywacji leży w kopi zapasowej. Mało tego. Dowiemy się też jaka wersja i jaka licencja jest. Z tym drugim to różnie bywa. Do rzeczy. Potrzebować będziemy: 1.) Pendrive 8 GB lub 4 GB 2.) Program Advanced Token Manager [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - link do strony [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - link bezpośredni. Okey. Po odpaleniu systemu w tym wypadku 8.1 pro czy 8 . Robimy według fotek. Czyli nowy folder potem przechodzimy do zakłdki: Komputer, klikamy prawym przyciskiem myszy na właściwości. ( na tej zakłdce ) . Tam na fotce nr 2 mamy wersje systemu i architekturę systemu. Jak widać u mnie. Po za tym mamy info o parametrach PC, czy system został aktywowany. Pobieramy z potrzebnych rzeczy program advanced tokes manager, wypakowujemy go cały folder na pulpit. Uruchamiamy. Klikamy na przycisk: Activation Backup ( kopia aktywacji ) potem klikamy na yes ( tak ) i czekamy. W tym samym folderze lub innym zapisujemy kopie. Ja w tym samym zrobiłem i wam tez radzę. Utworzony zostanie folder Windows Bacup. W nim będa pliki i plik config. W tym pliku jest ukryty klucz Product Key. Ja celowo ukryłem swój abyście nie widzieli go. Jak domyslacie się po odpaleniu programu mamy opcję przywrócenia. Aktywacji. Klucza do oryginalnego na 8.1 i na 8 da się obejść wystarczy plic ei.cfg dać i nie trzeba wklepywać a aktywacja potem. Ja tak robię dla siebie. Prywatnie. do użytku domowego. Lub wpisujecie go. ale nie aktywujecie. System tylko raz się aktywuje. Potem jak źle coś zrobicie ręcznie bez programu daje błędy. I trzeba długo dzwonić do MS wiem bo pracowałem w serwisie komputerowym i klientom aktywowałem:D) Proces przywracania: Wszystko czyli cały folder z pofolderem od programu kopiujemy na pena. Lub na partycję dyskowa. Lub na maila. I po zainstalowaniu dajemy na restore activation. Jeżeli plik jak w moim przypadku sa w 1 miejscu ( tak jest najlepiej ) to wszystko automatycznie zadziała. Sprawdzałem na: Każdej wersji 8 , 8.1 , Vista , 7. Wszystko jest ok system jest oryginalny. Tyczy się to kluczy oryginalonych. Nie zalecam na piratach typu Windows Loader.2.2.1 ale to już wasze zmartwienie bo home premium 7 kosztuje 340 złotych w morele.net. Oryginalny. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
roratoga Posted December 25, 2014 Report Posted December 25, 2014 witam potwierdzam ale nie w calosci na win 7 i vista program nie dziala na 8 jest ok ale po zmianie dysku na inny i probie przywroceniu aktywacji nie chce aktywowac wywala blad i jeszcze jedno dziwne po aktywacji systemu i dograniu sterownikow do wifi po restarcie wywala aktywacje a przywrocenie starego sterownika nic nie daje a jedynie uratowal aktywacjie punkt przywracania systemu Nie wiem czy to jest ogolnie wiadome czy tylko u mnie wystapilo Zamieszczam takie info dla potomnosci Quote
Guest Jakub.K Posted January 7, 2015 Report Posted January 7, 2015 Ponieważ nie wiem czy wiesz może ja tez nie dałem info to. Wina leży tak: Jak robisz aktywacje / robicie to trzeba pamietac że musi byc wszystko wgrane tak jak pierwowzór, schemat parttycji wielkośc , programy wgrane sterowniki wszystkie. Wtedy robisz aktywacje i robi ci katalog z tymi plikami. Podczas instalacji na nowo wprowadzasz sam klucz produktu. Odłaczasz potem neta. Dajesz na restore i kopia przywrócona. Dokładnie to jeszcze przetestuje i napisze za kilka dni czy działa ok. Quote
fiodor12 Posted April 28, 2018 Report Posted April 28, 2018 Witajcie a jak zrobić kopie aktywacji systemu : Win 10 1709 Extreme PC/Tablet (x86-x64) 2k17 oraz Microsoft Office 2016 Plus aby przy następnym instalowaniu nowych modów kolegi Mr.T których jestem fanem nie musiałbym przechodzić zbędnych aktywacji telefonicznych. Quote
stens Posted April 28, 2018 Report Posted April 28, 2018 microsoft-toolkit-2.6.5 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts