mateusz73 Posted September 29, 2017 Report Posted September 29, 2017 Słuchaj jeżeli masz czas to wywal tą maszynę i zrób na nowo ją jak możesz i odrazu po wgraniu systemu wgraj te iso co ci link podałem i zobacz jak wtedy będzie działać. Może być coś z maszyną poprostu A jeszcze jak możesz to zmień na vmware player ale szuakj instalki w wersji 12 bo unlocker ddziała tylko pod tą wersją a na necie juz jest najnowsza jakaś i unlockera nie ma jeszcze Quote
whitewolf1608 Posted September 29, 2017 Author Report Posted September 29, 2017 Słuchaj jeżeli masz czas to wywal tą maszynę i zrób na nowo ją jak możesz i odrazu po wgraniu systemu wgraj te iso co ci link podałem i zobacz jak wtedy będzie działać. Może być coś z maszyną poprostu A jeszcze jak możesz to zmień na vmware player ale szuakj instalki w wersji 12 bo unlocker ddziała tylko pod tą wersją a na necie juz jest najnowsza jakaś i unlockera nie ma jeszcze Mam wersję 12 Vmare Workstation. Instalkę tworzyłem według poradnika z grupy hackintosh Polska, dla Vmare Worstation Pro. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
mateusz73 Posted September 29, 2017 Report Posted September 29, 2017 Ok ale możesz spróbować jeszcze raz wgrać i zobaczyć wtedy może lepiej bedzie działać Quote
whitewolf1608 Posted September 29, 2017 Author Report Posted September 29, 2017 A więc teraz pytanie, chcesz pracować na wirtualce czy mieć "żywy" system? Żywy system ale miło by było przydzielić pamięci karcie grafiki aby optymalnej pracować. Quote
peerik Posted September 29, 2017 Report Posted September 29, 2017 Żywy system ale miło by było przydzielić pamięci karcie grafiki aby optymalnej pracować. Skoro chcesz mieć żywy system (żywy to według mnie postawiony na maszynie, nie wirtualny) to przydzielanie pamięci do grafiki przy VMWare nie ma sensu Quote
mateusz73 Posted September 29, 2017 Report Posted September 29, 2017 Żywy system ale miło by było przydzielić pamięci karcie grafiki aby optymalnej pracować. Za bardzo nie ma sensu maszyna jest po to w sumie żeby przetestować i tyle ja potem popatrze może gdzieś da sie to zmienić Quote
whitewolf1608 Posted September 29, 2017 Author Report Posted September 29, 2017 Za bardzo nie ma sensu maszyna jest po to w sumie żeby przetestować i tyle ja potem popatrze może gdzieś da sie to zmienić mateusz73 dlaczego nie mogę od montować PenDrive w konsoli ? Wpisuję komendy diskutil list następnie komendą unmountDisk /dev/disk2 powinienem od montować PenDrive mój. Pod obraz ISO wybrałem ten tutorial z Youtube > Wiem że w tutorialu jest pokazany obraz ISO Windowsa, ale to jest w samej istocie rzeczy to samo, to ISO i to ISO. Tyle że ja potrzebuję nagrać ISO mac OS. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
mateusz73 Posted September 29, 2017 Report Posted September 29, 2017 ale pendrive sam się zamontuje jak go podepniesz na odpalonej maszynie wirtualnej jak wejdziesz w narzędzia dyskowe powinien być dostępny1 - klikasz prawym przyciskiem myszy i powinna być opcja connect jeżeli jest disconnect to znaczy że jest on zamontowany w maszynie2 - to jest twój pendrive 3 - to jest partycja na pendrive Quote
whitewolf1608 Posted September 30, 2017 Author Report Posted September 30, 2017 ale pendrive sam się zamontuje jak go podepniesz na odpalonej maszynie wirtualnej jak wejdziesz w narzędzia dyskowe powinien być dostępny 1 - klikasz prawym przyciskiem myszy i powinna być opcja connect jeżeli jest disconnect to znaczy że jest on zamontowany w maszynie 2 - to jest twój pendrive 3 - to jest partycja na pendrive Dzięki serdeczne za odpowiedź. Ja chciałbym przez terminal zrobić Bootowalne ISO Mac OS. Również chciałbym nauczyć się od montować przez terminal PenDrive. Link do tuttoriala z Yotube wstawiłem, proszę obejrzyj w wolnej chwili i odpowiedź mi w temacie. Pozdrawiam Łukasz Quote
mateusz73 Posted September 30, 2017 Report Posted September 30, 2017 no to przez terminal to masz komende na to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tutaj jest podane co i jak napisałem ci w narzędziach dyskowych widać pendrive twojego formatujesz go do odpowiedniego pliku i nazwy pendrive na USB wszystko masz na stronie hackintosh polska podane [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]ale lepiej zrobić przez narzędzia dyskowe według mnie łatwiej i szybciej jest Quote
whitewolf1608 Posted September 30, 2017 Author Report Posted September 30, 2017 no to przez terminal to masz komende na to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tutaj jest podane co i jak napisałem ci w narzędziach dyskowych widać pendrive twojego formatujesz go do odpowiedniego pliku i nazwy pendrive na USB wszystko masz na stronie hackintosh polska podane [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale lepiej zrobić przez narzędzia dyskowe według mnie łatwiej i szybciej jest Czy przez narzędzia dyskowe wykryje obraz w formacie ISO ? Quote
lovelas1971 Posted December 9, 2017 Report Posted December 9, 2017 ja mam takie pytanie przez 2 dni miałem maca yosemite zone 10.10.1 i na przykład nie które ustawienia miał po ang a język był ustawiony na polski czy to tak jest w tej wersji czy coś ja nie tak ostawiłem? jeszcze jedno pytanie teraz będę chciał zainstalować wersje macOS Sierra 10.12.3 wg Hackintosh Zone czy ktoś miał tą wersje czy jest lepsza? Quote
mateusz73 Posted December 9, 2017 Report Posted December 9, 2017 yosemite zone 10.10.1 i na przykład nie które ustawienia miał po ang a język był ustawiony na polski czy to tak jest w tej wersji czy coś ja nie tak ostawiłem? Ogółem ta dystrybucja nie jest polecana do codziennego użytku gdyż dużo rzeczy nie działa i są problemy natomiast może być tak że połowa systemu jest po angielsku połowa po polsku ze względu że jest to właśnie dystrybucja yosemite zone a oni tam dużo nie potrzebnych pierdół wrzucają macOS Sierra 10.12.3 wg Hackintosh Zone czy ktoś miał tą wersje czy jest lepsza? tutaj lepiej się nie bawić w Hackintosh Zone tylko czysta instalacja + cloverPodaj tutaj specyfikację to powiem ci czy wogóle ruszy taka czysta instalacja i czy ma sens Quote
lovelas1971 Posted December 10, 2017 Report Posted December 10, 2017 Ogółem ta dystrybucja nie jest polecana do codziennego użytku gdyż dużo rzeczy nie działa i są problemy natomiast może być tak że połowa systemu jest po angielsku połowa po polsku ze względu że jest to właśnie dystrybucja yosemite zone a oni tam dużo nie potrzebnych pierdół wrzucają tutaj lepiej się nie bawić w Hackintosh Zone tylko czysta instalacja + clover Podaj tutaj specyfikację to powiem ci czy wogóle ruszy taka czysta instalacja i czy ma sens Intel® Core i5-4460 CPU @ 3.20GHz 8192 MB DDR3 SDRAM 1596 1000 GB Intel® HD Graphics 4600 NVIDIA GeForce GTX 960 GIGABYTE TECHNOLOGY CO., LTD. B85M-D3H(Intel Quote
mateusz73 Posted December 10, 2017 Report Posted December 10, 2017 laptop czy komputer PC to jest ? Quote
lovelas1971 Posted December 10, 2017 Report Posted December 10, 2017 laptop czy komputer PC to jest ? komputer pc Quote
mateusz73 Posted December 11, 2017 Report Posted December 11, 2017 To jak włączysz kartę graficzną intela to nvidia powinna ruszyć bez problemu Jeszcze podaj kartę sieciową Quote
lovelas1971 Posted December 11, 2017 Report Posted December 11, 2017 To jak włączysz kartę graficzną intela to nvidia powinna ruszyć bez problemu Jeszcze podaj kartę sieciową Właściwości karty sieciowej Karta sieciowa Realtek PCIe GBE Family Controller Typ interfejsu Ethernet Adres sprzętowy karty FC-AA-14-28-E4-B7 Nazwa połączenia Połączenie lokalne Szybkość połączenia 100 Mbps Quote
mateusz73 Posted December 11, 2017 Report Posted December 11, 2017 raczej ruszy ale to nie jest poprawna specyfikacja karty Quote
Guest Polacco Posted December 28, 2017 Report Posted December 28, 2017 Nie jestem znawcą, ale po co marnować potencjał tego lapka na maca ? Mi tak mówili gdy stawiałem Hamaka na 6450b z i7-720QM i 8GB 1333. Byłotak wyśmienicie fajnie że postawiłem Sierrę i na roboczym stacjonarnym G4560 a na nim było tak wysmienicie że aż pokwapiłem się o Sierrę High (10.13.1) by zabetonować ją na i7-7700. Czy żałuję? Raczej nie. Mam mega wypasione "jabłko" na sprzęcie za garstkę talarów. Gdybym pobiegł po ten sam config do Appla to zostawił bym u nich minimum 20000 na tamte czasy. Jedyny minus to faktycznie grafika stąd budżetówka GT730 w mojej stopce. Reszta hula aż miło. Fakt, zabaw i udręki z Cloverem było po uszy bo zaczynałem kombinowanie z uruchomieniem Intel HD610 i nic to nie dało. Na Intel HD630 też za wesoło nie jest. Nie ma co sie oszukiwać. Karty Intela nie bardzo lubią "jabłka" zwłaszcza na Hamakach. Inna bajka jest z ATI i nVidią. Co do reszty problemów o których w wątkach to zapowiadam iż na Gigabyte GA-B250M-D3H najmniejszych problemów ze sterami na Sierra High (10.13.1) nie ma. Nawet modem LTE HiLink wykrywa bez najmniejszego problemu. Quote
lovelas1971 Posted January 14, 2018 Report Posted January 14, 2018 witam ja mam trochę inny problem chodzi o to ze po zainstalowaniu sierra z pendrava komp uruchamia się normalnie ale jak wyjmę pendrava to po uruchomieniu kompa pisze missing operating system i znowu muszę włożyć pendrav żeby uruchomić system co jest zile? co muszę jeszcze zrobić żeby normalnie się uruchamiał? proszę o pomoc Quote
razor1995 Posted January 14, 2018 Report Posted January 14, 2018 Odpisałem Ci już w temacie - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . Quote
lovelas1971 Posted February 22, 2018 Report Posted February 22, 2018 cześć wszystkim potrzebuje malej porady zamierzam zainstalować sierra 10.13.3 oczywiście na komputerze imac co myślicie o tym systemie jakie jest wasze zdanie czy lepszy jest od yosemite? proszę poracie mi Quote
razor1995 Posted February 22, 2018 Report Posted February 22, 2018 Mac jak Mac, każda wersja działa prawie tak samo. Quote
lovelas1971 Posted February 23, 2018 Report Posted February 23, 2018 chciałem zapytać ma może ktoś instalke sierra 10.12? Quote
mateusz73 Posted February 23, 2018 Report Posted February 23, 2018 Instalke z appstore pobierasz cześć wszystkim potrzebuje malej porady zamierzam zainstalować sierra 10.13.3 oczywiście na komputerze imac co myślicie o tym systemie jakie jest wasze zdanie czy lepszy jest od yosemite? proszę poracie mi Im nowsza tym lepsza nowsze aplikacje działają pod nowymi wersjami macos Quote
lovelas1971 Posted February 23, 2018 Report Posted February 23, 2018 tak wiem tylko ze trzeba za płacić chyba ze jest możliwość pobrania bez opłat? Quote
razor1995 Posted February 23, 2018 Report Posted February 23, 2018 Szukaj na torrentach, są tam na pewno. Quote
mateusz73 Posted February 23, 2018 Report Posted February 23, 2018 na appstore te systemy są bezpłatne chyba że teraz coś zmienili Quote
Recommended Posts