redbull90 Posted August 29, 2017 Report Posted August 29, 2017 Witam, czy ktoś z was korzystał z tego urządzenia, Czy ktoś ma dostęp do pełnej wersji scan my opel ?poleci ktoś która apka nadaje się najlepiej ewentualnie? Quote
P1O Posted September 6, 2017 Report Posted September 6, 2017 Podobno Torque ma najwięcej możliwości. Nie wiem. Nadal szukam interfejsu z klonem elm327, który zacznie gadać z moją Omegą. Oryginalny elm jest drogi, ale raczej zawsze działa. Te dostępne na aukcjach w cenach kilkanaście - kilkadziesiąt zł to klony wykonane na innych chipach i nie zawsze realizują to samo w 100%. Istotna też jest obsługa konkretnych pinów i protokołów. Co do softu... w większości jest bezpłatny. Sprawdź sam. Regularnie zamawiam i sprawdzam tanie ryżowe interfejsy na BT. Dam znać, gdy znajdę jakiś uniwersalny. Obecnie jedzie do mnie taki klon, który zgodnie z opisem obslużyć ma benzyny po 96, diesle po 2001 i niektóre ciężarówki. Quote
analyzer64 Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 iCar jakiś jest podobno dobry, jeśli chodzi o ELM327. Ale jako były posiadacz kilku Opli polecam Wam zakup Op-Coma. Quote
Dziadek13 Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 poleci ktoś która apka nadaje się najlepiej ewentualnie? Ja polecam apke Sdprog. Ale to tylko doraźnie bo stacjonarnie to tylko opcom 1.64 na ebay 13Funt jeśli chodzi do opla a sdprog uniwersal. Quote
nX1O.PL Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 ...a "EOBD Facile" ?? ja z tego korzystam. Quote
wooy11 Posted December 6, 2017 Report Posted December 6, 2017 Ja używam elm327 na bluetooth oczywiście z aukcji Jeden za 15 zł a drugi troszke droższy bo chyba za 25 zł ( taki który po wyłączeniu silnika sam się wyłącza po kilku minutach zeby nie pobierać prądu ) Oczywiście wszystko chińszczyzna i nigdy nie miałem z nimi problemu. Używam TorquePro - bardzo popularny i dobry program, inny to eCarPro i tego polecam, kolejny to OBD Car Doctor, Caroo Pro ( świetny jako komputer pokładowy z mozliwościa rejestracji trasy ), OliviaDrive - świetny komputer pokładowy z mozliwościa kasowania błędów i odczyt podstawowych parametrów i Piston ( polski prog ) Testowane na MG ZS diesel z 2004 i Toyota Yaris 1.4 diesel z 2003......wszystkie programy + elm działaja b. dobrze, nie ma problemu najmniejszego z komunikacja tylko trzeba poprawnie skonfigurować bluetooth Mechanikiem nie jestem ale troszke mechanika sie interesuję ( hobbistycznie ) a tą podstawową diagnostyka zainteresowałem się ponieważ nikt nie potrafił mi sprawdzić kąt wyprzedzenia zapłonu w MG ZS, ktory ma ogromne znaczenie na odpalanie diesla w zimie. Po zakupie elm okazało sie że Torque, eCarPro i Piston odczytuja ten parametr. Quote
Recommended Posts