Jump to content

WINDOWS 10 2004, 2009, Dev Channel by DJRYS


Recommended Posts

@djrys Miałem właśnie pytać czy dalej będziesz aktualizować wersje 1709(i czy mógłbym ją użyć w moim modzie), sam ostatnio gdy tworzyłem moda poświęciłem od groma czasu na wgrywanie aktualizacji(data wydania 1709 to już można powiedzieć odległe czasy). No nic najwyżej znowu rozpoczne mini maraton. W 1709 fajną sprawą była możliwość blokady wszystkich usług powiązanych z WU nawet na czyściochu bez nadmiernego kombinowania.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
8 godzin temu, schonaldo napisał:

@djrys Miałem właśnie pytać czy dalej będziesz aktualizować wersje 1709(i czy mógłbym ją użyć w moim modzie), sam ostatnio gdy tworzyłem moda poświęciłem od groma czasu na wgrywanie aktualizacji(data wydania 1709 to już można powiedzieć odległe czasy). No nic najwyżej znowu rozpoczne mini maraton. W 1709 fajną sprawą była możliwość blokady wszystkich usług powiązanych z WU nawet na czyściochu bez nadmiernego kombinowania.

 

 

 

mam na dysku ostatnią wersje 1709 jeżeli chcesz mogę ci linka podrzucić nie aktualizuje bo już nie mam miejsca w chmurze mieć tyle systemów  

Link to post
Share on other sites
32 minuty temu, Arizona napisał:

@djrysjak byś mógł to mi też możesz linka podrzucic z wersją enterprise lub jak nie ma może być profesional

o której wersji mówisz 1709 czy 1809 tak jak pisałem wersja 1809 enterprise nie ma jeszcze bo wersja 1803 jest w pierwszym poście

Link to post
Share on other sites
4 godziny temu, djrys napisał:

mam na dysku ostatnią wersje 1709 jeżeli chcesz mogę ci linka podrzucić nie aktualizuje bo już nie mam miejsca w chmurze mieć tyle systemów  

@djrys Rozumiem, podrzuć link na pw lub tutaj jak ci wygodnie. Jak bede aktualizowac wstawke z 1709 wspomne o twojej bazie na modzie.

 

Edit: Dzięki za link na pw.

Edited by schonaldo
Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, schonaldo napisał:

@djrys Rozumiem, podrzuć link na pw lub tutaj jak ci wygodnie. Jak bede aktualizowac wstawke z 1709 wspomne o twojej bazie na modzie.

pw

10 minut temu, Grac207RC napisał:

@up

1809

na virtualnej maszynie nie było błędów puszcze jeszcze na pc

Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, Grac207RC napisał:

Coś nie bangla ta ostatnia instalka :/ UEFI czy nie ten sam problem. Instalowana z USB. Poprzedni Windows bangla na tym samym penie. 9703b76dece71fc3aa5e1babc26cdc40.jpg

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
 

sprawdzone na drugim kompie działa instalacja z pendrive zero problemów (screeny niżej)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to post
Share on other sites
17 minut temu, Marcin_89 napisał:

Czy też zajmujesz się czym zajmował się Mr.T ? Czyli czyszczenie z syfu niepotrzebnego, usunięta telemetria itp... ?

nie do końca bardziej systemy aktualizuje coś tam usunę ale telemetrią się nie zajmuje (słaba wiedza na ten temat) raczej pod siebie no i się tym dziele MR T to mistrz i dużo mi do niego brakuje

Link to post
Share on other sites
W dniu 3.10.2018 o 10:32, Arizona napisał:

@djrysjak byś mógł to mi też możesz linka podrzucic z wersją enterprise lub jak nie ma może być profesional

pl_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x86_dvd_d95f58d5.iso   SHA1: bddae3e8692e8d778d2a47db1da03e6047408ca6

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

pl_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x64_dvd_95779877.iso  SHA1: b036e0a1208507bf00d073adea01a9fa6740080c

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to post
Share on other sites
5 godzin temu, JakubDriver napisał:

pl_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x86_dvd_d95f58d5.iso   SHA1: bddae3e8692e8d778d2a47db1da03e6047408ca6

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

pl_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x64_dvd_95779877.iso  SHA1: b036e0a1208507bf00d073adea01a9fa6740080c

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

aktualizacja 1809 dodana wersja enterprise :D:smokeing:

jorgusek and Toolmaniac like this
Link to post
Share on other sites

To nie jest zły pomysł, jednak na chwile obecna muszę osiąść na czymś stabilnym. W moim wieku to trunki na bazie zboża się testuje, a nie Windowsy he. 

PS. Wgrałem z 9 aktywatorów i o dziwo system mam aktywowany, mimo, ze nie wiem co za to jest odpowiedzialne, pewnie brak restartu w pewnym momencie. Ale na przyszlosc chciałem wiedzieć, zbożowe trunki tylko schłodzone ;)

Link to post
Share on other sites

Nie mogę zaktualizować systemu 1809 x64...zrobiłem pena rufusem (i nie tylko) jak zwykle,odpalam z poziomu biosu,dochodzę do miejsca obrazek 1...uruchamiam z poziomu windy i obrazek 2...parę razy aktualizowałem tak system,stawiałem w zeszłym tygodniu na czysto 1803 z tego wątku ale pierwszy raz coś takiego widzę na oczy.O co biega,są jakieś błędy w instalatorze że tylko na czysto można postawić? Ms coś znów namieszał?

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to post
Share on other sites
W dniu 6.10.2018 o 12:31, ampa napisał:

Nie mogę zaktualizować systemu 1809 x64...zrobiłem pena rufusem (i nie tylko) jak zwykle,odpalam z poziomu biosu,dochodzę do miejsca obrazek 1...uruchamiam z poziomu windy i obrazek 2...parę razy aktualizowałem tak system,stawiałem w zeszłym tygodniu na czysto 1803 z tego wątku ale pierwszy raz coś takiego widzę na oczy.O co biega,są jakieś błędy w instalatorze że tylko na czysto można postawić? Ms coś znów namieszał?

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

na czysto idzie sprawdzane co do aktualizacji musi się ktoś wypowiedzieć kto robił ja nie mam na razie na czym

Link to post
Share on other sites

Zaktualizowałem przez Windows Update, poszło bez problemów, po aktualizacji wstał, wygląda że wszystko ok, uruchamiam ponownie... BSOD xD

Na szczęście tylko ten jeden, za to później przestały działać sterowniki od grafiki( RX480) bo wentylator kręcił cały czas i Forza Horizon 4 się nie włączała.

Po czystej instalacji wszystko śmiga i nie napotkałem żadnych problemów oprócz błędnych wskazań obciążenia CPU, o którym to problemie wiadomo.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   1 member

×
×
  • Create New...

Important Information