astabian Posted July 20, 2017 Report Posted July 20, 2017 Witam,ostatnio natknąłem się na ciekawy temat dotyczący future proofing i zastanawia mnie co aktualnie musiałbym kupić tak do kwoty 2000 zł max żeby ten sprzęt pochodził jeszcze przez dobre 5-8 lat i żebym był zadowolony. Chodzi o komputer stacjonarny do podstawowych czynności biurowych, domowego użytkowania, etc. Bez grania w gry i zaawansowanej obróbki grafiki czy edycji wideo. Edycja tekstów, podstawowe programy, lekka obróbka zdjęć w programach typu GIMP, oglądanie filmów, korzystanie z internetu - to tyle. Co proponujecie kupić? Może być używany sprzęt, lekko zarysowana obudowa, coś powystawowego, ale sprawnie działającego.Z tego co zrozumiałem to ten future proofing to nic innego jak takie "zabezpieczenie się na przyszłość" i przewidzenie jakie podzespoły (jeżeli chodzi o sprzęt komputerowy) dadzą radę po paru latach w codziennym jego użytkowaniu. Czy ktoś pomoże złożyć taki PC albo poleci jakiś konkretny kupić? Tak do max. 2000 zł. Quote
Recommended Posts