mmaciek12 Posted July 16, 2017 Report Posted July 16, 2017 Witajcie mili ludzie Pojawił się w mojej głowie swego rodzaju dylemat, mianowicie poszukuję nowego (używanego) telefonu dla siebie. Aktualnie posiadam Xiaomi Redmi Note 2, lecz jest dla mnie ciut za duży. Poszukiwany telefon z wyświetlaczem maksymalnie 5' w cenie 450-500zł. Jak najbardziej może być używany. Mam kilka swoich typów, lecz po porównaniu pojawił się w mej głowie wieeeelki dylemat. Wymagam od nowego telefonu kilku rzeczy, takich jak: - Wsparcie ze strony twórców Custom ROM-ów (WYMAGANE) - Bateria która wytrzyma 2 dni użytkowania - Znośny aparat (8MPx starczy, więcej będzie dodatkowym plusem) - Wspomniany wyświetlacz - Kompaktowe rozmiary (145mm wysokości to max) Wspomniane wyżej telefony to: - HTC One m8s (w strone tego najbardziej się skłaniam) - Xiaomi Redmi 4x (Na gearbest zdobędę do 500zł) - LG X Power (5,3' wyświetlacz, ale jest dość kompaktowy) Zastanawiałem się nad Moto C Plus, ale już mi przeszło Więcej pomysłów nie mam, proszę was o porady jeśli coś wypatrzycie z chęcią się ustosunkuję. Quote
k3vin Posted July 16, 2017 Report Posted July 16, 2017 Przy HTC One m8s pewnie narzekałbyś na słabą baterię. Wybierz między Xiaomi Redmi 4X, a LG X Power. Jak już sam wspomniałeś LG jest trochę większy, ale za to ma 'szybkie ładowanie', a Xiaomi nie. Jeśli ilość slotów SIM nie robi u Ciebie różnicy, to można to pominąć. Baterie podobne [ale j/w fajnie mieć 'szybkie ładowanie']. Co do aparatów, to trochę lepiej wychodzi w LG, ale bez jakiś kolosalnych różnic. Wspomniałeś o romach, gdzie LG już jest prawie rok na rynku, a ilość romów jest zerowa przez procek MediaTek. Xiaomi ma kilka miechów na karku, a kilka romów do wyboru [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], ale z czasem pewnie coś jeszcze dojdzie, bardziej dostępne ster. Cenowo lepiej o wiele wychodzi Xiaomi, gdzie kupisz za tę cenę nowy i jeśli trafisz dobrą promocję z większą ilością ramuff np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
mmaciek12 Posted July 16, 2017 Author Report Posted July 16, 2017 Co do ilość wejść SIM to akurat jedno mi wystarczy w zupełności, tą promocją na 4x bardzo kusisz A może pójść w stronę Galaxy S5 lub LG G2? One na bank mają spore wsparcie społeczności. Quote
k3vin Posted July 16, 2017 Report Posted July 16, 2017 Tak, oba Galaxy S5 i LG G2 mają dużą bazę romów, wsparcie producenta minęło, ale dzięki custom mogą być z najaktualniejszym systemem [z przewagą dla S5, bo kilka wersji/modeli]. Jak na flagowce były robione z lepszych części, więc ciągle powinny w jakiś sposób konkurować z innymi telefonami. Wg rozmiarów telefonów, to G2 wygrywa pomimo lekko większego ekranu. Dla mnie znakiem zapytania jest tylko bateria, każdy model ma mniejszą pojemność od tych nowszych, podanych wcześniej i ich zużycie. Patrząc po krótcy na alledrogo na G2, to większość 'nówek' z niższą ceną są z Singapuru, a nie zawsze dopisują, czy to na pewno nówka, bądź 'odnawiany/odświeżony'. Quote
Dynamite Posted July 16, 2017 Report Posted July 16, 2017 LG X Power Lub któryś LG z serii K"x" . Od siebie polecam LG K4 2017 DS - 3dni przy korzystaniu z internetu i youtube , robi dobre zdjęcia i kupisz nowego za 450zł Quote
mmaciek12 Posted July 16, 2017 Author Report Posted July 16, 2017 Zdecydowałem się na LG G2, miałem kiedyś G2 mini i spisywał się bardzo dobrze. Miał niedużą baterię, ale tak zarządzał zapasem że starczała mi na spokojnie na 3 dni.Mogę się wstrzymać z zakupem ok kilku dni jeśli znajdziecie coś odpowiadającego moim wymaganiom. Tak czy siak rozpocząłem poszukiwania na OLX Quote
Recommended Posts