Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie mili ludzie :)

Pojawił się w mojej głowie swego rodzaju dylemat, mianowicie poszukuję nowego (używanego) telefonu dla siebie. Aktualnie posiadam Xiaomi Redmi Note 2, lecz jest dla mnie ciut za duży.

Poszukiwany telefon z wyświetlaczem maksymalnie 5' w cenie 450-500zł. Jak najbardziej może być używany. Mam kilka swoich typów, lecz po porównaniu pojawił się w mej głowie wieeeelki dylemat.

Wymagam od nowego telefonu kilku rzeczy, takich jak:

- Wsparcie ze strony twórców Custom ROM-ów (WYMAGANE)

- Bateria która wytrzyma 2 dni użytkowania

- Znośny aparat (8MPx starczy, więcej będzie dodatkowym plusem)

- Wspomniany wyświetlacz

- Kompaktowe rozmiary (145mm wysokości to max)

Wspomniane wyżej telefony to:

- HTC One m8s (w strone tego najbardziej się skłaniam)

- Xiaomi Redmi 4x (Na gearbest zdobędę do 500zł)

- LG X Power (5,3' wyświetlacz, ale jest dość kompaktowy)

Zastanawiałem się nad Moto C Plus, ale już mi przeszło :) Więcej pomysłów nie mam, proszę was o porady jeśli coś wypatrzycie z chęcią się ustosunkuję.

Posted

Przy HTC One m8s pewnie narzekałbyś na słabą baterię.

Wybierz między Xiaomi Redmi 4X, a LG X Power.

Jak już sam wspomniałeś LG jest trochę większy, ale za to ma 'szybkie ładowanie', a Xiaomi nie.

Jeśli ilość slotów SIM nie robi u Ciebie różnicy, to można to pominąć.

Baterie podobne [ale j/w fajnie mieć 'szybkie ładowanie'].

Co do aparatów, to trochę lepiej wychodzi w LG, ale bez jakiś kolosalnych różnic.

Wspomniałeś o romach, gdzie LG już jest prawie rok na rynku, a ilość romów jest zerowa przez procek MediaTek.

Xiaomi ma kilka miechów na karku, a kilka romów do wyboru [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], ale z czasem pewnie coś jeszcze dojdzie, bardziej dostępne ster.

Cenowo lepiej o wiele wychodzi Xiaomi, gdzie kupisz za tę cenę nowy i jeśli trafisz dobrą promocję z większą ilością ramuff :P

np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Co do ilość wejść SIM to akurat jedno mi wystarczy w zupełności, tą promocją na 4x bardzo kusisz :D

A może pójść w stronę Galaxy S5 lub LG G2? One na bank mają spore wsparcie społeczności.

Posted

Tak, oba Galaxy S5 i LG G2 mają dużą bazę romów, wsparcie producenta minęło, ale dzięki custom mogą być z najaktualniejszym systemem [z przewagą dla S5, bo kilka wersji/modeli].

Jak na flagowce były robione z lepszych części, więc ciągle powinny w jakiś sposób konkurować z innymi telefonami.

Wg rozmiarów telefonów, to G2 wygrywa pomimo lekko większego ekranu.

Dla mnie znakiem zapytania jest tylko bateria, każdy model ma mniejszą pojemność od tych nowszych, podanych wcześniej i ich zużycie.

Patrząc po krótcy na alledrogo na G2, to większość 'nówek' z niższą ceną są z Singapuru, a nie zawsze dopisują, czy to na pewno nówka, bądź 'odnawiany/odświeżony'.

Posted

Zdecydowałem się na LG G2, miałem kiedyś G2 mini i spisywał się bardzo dobrze. Miał niedużą baterię, ale tak zarządzał zapasem że starczała mi na spokojnie na 3 dni.
Mogę się wstrzymać z zakupem ok kilku dni jeśli znajdziecie coś odpowiadającego moim wymaganiom. Tak czy siak rozpocząłem poszukiwania na OLX :)