MARCIN_ZIOMEK Posted June 26, 2017 Report Posted June 26, 2017 Korzystasz z Windowsa XP? Twój komputer nie spełnia wymagań nowszych wersji? Windows XP nie jest wspierany od 8 kwietnia 2014 roku, nie dostaje (prawie) aktualizacji. Jest sposób aby móc pobierać najnowsze aktualizacje bezpieczeństwa!!! Wystarczy stworzyć plik tekstowy w notatniku, skopiować ten tekst Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady] "Installed"=dword:00000001 i zapisać w formacie .reg Lub pobrać gotowy plik (jest w załączniku) by [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po tym należy dodać klucz do rejestru Daje nam to możliwość pobierania najnowszych łatek bezpieczeńśtwa UWAGA!!! NIE ODPOWIADAM ZA SZKODY WYRZĄDZONE TYM PORADNIKIEM NIE WSZYSTKIE AKTUALIZACJE SIĘ INSTALUJĄ MOGĄ WYSTĄPIĆ BŁĘDY DZIAŁA NA WINDOWS XP, WINDOWS SERVER 2003 NIE DZIAŁA NA WINDOWS XP X64 NIE MOŻNA STOSOWAĆ NA WINDOWS VISTA I NOWSZYCH BO JUŻ NIE DOSTANIESZ AKTUALIZACJI, COŚ ZEPSUJESZ!!! M$ Update pobiera aktualizacje dla Windows Embedded Posready 2009 który bazuje na XP, ale posiada wsparcie do 2019 więc dlatego możemy pobierać aktualizacje do 2019 roku Mirror link [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
razor1995 Posted June 26, 2017 Report Posted June 26, 2017 NIE WSZYSTKIE AKTUALIZACJE SIĘ INSTALUJĄ Śmiem twierdzić, że wszystkie. NIE MOŻNA STOSOWAĆ NA WINDOWS VISTA I NOWSZYCH BO JUŻ NIE DOSTANIESZ AKTUALIZACJI, COŚ ZEPSUJESZ!!! To chyba logiczne, Vista nie miała wersji POSReady. Quote
Tupak Amaru Posted June 26, 2017 Report Posted June 26, 2017 Ponoć po zastosowaniu tego triku tracimy dostęp do edytora rejestru, prawda to? Quote
m4s Posted June 26, 2017 Report Posted June 26, 2017 Pierwszy raz słyszę taką bzdurę/ ale w necie można znaleźć sporo informacji o blokowaniu rejestru po tym triku... Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted June 26, 2017 Author Report Posted June 26, 2017 Ponoć po zastosowaniu tego triku tracimy dostęp do edytora rejestru, prawda to? nie NIE WSZYSTKIE AKTUALIZACJE SIĘ INSTALUJĄ Te dedykowane tylko dla posready nie, bynajmniej kiedyś... Teraz nie jestem do końca pewien sprawdzę to i poprawię Quote
m4s Posted June 26, 2017 Report Posted June 26, 2017 Sprawdzam to na komputerze w firmie -potwierdzę lub nie Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted June 26, 2017 Author Report Posted June 26, 2017 Pierwszy raz słyszę taką bzdurę/ ale w necie można znaleźć sporo informacji o blokowaniu rejestru po tym triku... O czym piszesz? mi edytor rejestru działa Sprawdzam to na komputerze w firmie -potwierdzę lub nie Ale co potwierdzisz? że edytor rejestru działa? Quote
m4s Posted June 26, 2017 Report Posted June 26, 2017 Sprawdzę czy faktycznie jest mowa o blokowaniu rejestru przez ten wpis. Quote
renatan Posted June 26, 2017 Report Posted June 26, 2017 do autora doceniam wkład w dorobek WC ale czy przypadkiem nie wyważasz już otwartych drzwi ? od 2014 to wałkowane jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i dziesiątki innych adresów Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted June 26, 2017 Author Report Posted June 26, 2017 do autora doceniam wkład w dorobek WC ale czy przypadkiem nie wyważasz już otwartych drzwi ? od 2014 to wałkowane jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i dziesiątki innych adresów Ale nie było tego tutaj... na winclub.pl Quote
renatan Posted June 26, 2017 Report Posted June 26, 2017 jesteś pewien ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Napisano przez jeerrzzy w 23 maj 2017 - 05:53 w Aktualizacje - Windows XP Na maszynie wirtualnej VirtualBox nie chce mi pobierać aktualizacji, dlaczego? To jest orginalny system i orginalnie aktywowany. System jest aktualizowany do 2014 roku. Może że zaraz po instalacji wyskoczyła poprawka KB2862330 i ją pobrałem i zainstalowałem, zanim dodałem wpis do rejestru. Nie chce na czysto instalować systemu jak nie będzie ściągał poprawek. Oczywiście dodałem wpis do rejestru. Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady] "Installed"=dword:00000001 Sprawdzałem i jest w rejestrze. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Napisano przez jeerrzzy w 23 maj 2017 - 03:24 w Modyfikacje - XP i starsze A jak dodam ten wpis do rejestru Windows Xp to mi będzie pobierać poprawki, aktualizacje? Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady] "Installed"=dword:00000001 no w sumie powiedzmy że nie było to tak wyoślone Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted June 26, 2017 Author Report Posted June 26, 2017 jesteś pewien ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Napisano przez jeerrzzy w 23 maj 2017 - 05:53 w Aktualizacje - Windows XP Na maszynie wirtualnej VirtualBox nie chce mi pobierać aktualizacji, dlaczego? To jest orginalny system i orginalnie aktywowany. System jest aktualizowany do 2014 roku. Może że zaraz po instalacji wyskoczyła poprawka KB2862330 i ją pobrałem i zainstalowałem, zanim dodałem wpis do rejestru. Nie chce na czysto instalować systemu jak nie będzie ściągał poprawek. Oczywiście dodałem wpis do rejestru. Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady] "Installed"=dword:00000001 Sprawdzałem i jest w rejestrze. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Napisano przez jeerrzzy w 23 maj 2017 - 03:24 w Modyfikacje - XP i starsze A jak dodam ten wpis do rejestru Windows Xp to mi będzie pobierać poprawki, aktualizacje? Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady] "Installed"=dword:00000001 no w sumie powiedzmy że nie było to tak wyoślone Ale tam nie jest napisane krok po kroku jak to zrobić Quote
razor1995 Posted June 26, 2017 Report Posted June 26, 2017 Ale tam nie jest napisane krok po kroku jak to zrobić Tutaj też nie jest Nie napisałeś za co odpowiada ten wpis, z czym on się wiąże, jakie aktualizacje pobiera. Dla mnie fuszerka. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
m4s Posted June 27, 2017 Report Posted June 27, 2017 Jeden z komputerów po pełnej instalacji - wszystkich możliwych aktualizacji - o dziwo działa Sprawdzę jeszcze na innych komputerach... Quote
Nieobecny Posted June 27, 2017 Report Posted June 27, 2017 U mnie jak testowałem na VB jeszcze się nie zdarzyło, aby jakiejś aktualizacji od POSReady2009 nie szło zainstalować i nigdy nie zauważyłem problemów. Regedit też działa - nie wiem dlaczego nie miałby działać po tym wpisie. Quote
m4s Posted June 27, 2017 Report Posted June 27, 2017 @wiktorynek Czy miałeś tak że instalowało się na raty ? 3 lub 4 razy restart? Quote
razor1995 Posted June 27, 2017 Report Posted June 27, 2017 Ja również nie mam takich problemów. Ani na VM ani na RealHW, postawiłem na P4 i wszystko hula. Aktualizacje z POSReady niczym się nie różnią od XPkowych, to tylko taka gadanina M$ Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted June 28, 2017 Author Report Posted June 28, 2017 Tutaj też nie jest Nie napisałeś za co odpowiada ten wpis, z czym on się wiąże, jakie aktualizacje pobiera. Dla mnie fuszerka. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pobiera aktualizacje dla Windows Embedded Posready 2009 który bazuje na XP, ale posiada wsparcie do 2019 więc dlatego możemy pobierać aktualizacje do 2019 roku Quote
m4s Posted June 28, 2017 Report Posted June 28, 2017 Warto by ten poradnik wygladał jakś tak ładniej a nie byle jak ! Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted June 28, 2017 Author Report Posted June 28, 2017 Warto by ten poradnik wygladał jakś tak ładniej a nie byle jak ! Czyli jak? Quote
m4s Posted June 28, 2017 Report Posted June 28, 2017 Czyli jak?Zobacz posty Mr.T - systemy operacyjne, lub moje Removespy etc. Tap Tap ... TapaTalk! Quote
RemixPL1994 Posted June 28, 2017 Report Posted June 28, 2017 Proszę Można dodać gotowy plik do 1 postu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
razor1995 Posted June 28, 2017 Report Posted June 28, 2017 Pobiera aktualizacje dla Windows Embedded Posready 2009 który bazuje na XP, ale posiada wsparcie do 2019 więc dlatego możemy pobierać aktualizacje do 2019 roku Nadal nie widzę tego w pierwszym poście Quote
Nieobecny Posted June 28, 2017 Report Posted June 28, 2017 2 nowe poprawki do XP POSReady2009: - KB4032782 - naprawia błąd w IE8 - KB4020322 - aktualizacja stref czasowych Quote
m4s Posted June 28, 2017 Report Posted June 28, 2017 Ja mam problemy z Net Framework 4 Tap Tap ... TapaTalk! Quote
Nieobecny Posted June 28, 2017 Report Posted June 28, 2017 Coś nie działa, czy nie instaluje się? Quote
m4s Posted June 29, 2017 Report Posted June 29, 2017 Rozwinąłem swoją poprzednią wypowiedź że hej. Na niektórych komputerach mam problem z instalacją poprawek do Net Frameworka 4, po prostu błąd ogólny instalacji i tyle i tak w kółko. Najlepszą metodą na tę chwilę jest odinstalowanie pakiet Net 4 i tyle. Przydałby się gotowiec Net 4 + PosReady Quote
Nieobecny Posted June 29, 2017 Report Posted June 29, 2017 Ja używałem zawsze addona od @OnePiece i bez problemu się aktualizował: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W repozytorium np na Mega znajdziesz langpack. Quote
Recommended Posts