lukaszolej1 Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 Witam. Chcę wgrać na starego lapka Windowsa XP 9in1 od NiKKi. Jak będzie go najprościej i najbezpieczniej aktywować, instalując i używając wersji i klucza VLK, czy instalować wersję OEM i do tego instalować jakiś aktywator? Wolałbym ten zwykły klucz VLK, bo wydaje się prostsze ale czy to zalegalizuje go w pełni, ale nie jestem właśnie tego pewien i nie mam takiego klucza właśnie. Te z neta z google będą działać? Zakładam nowy temat bo odpowiedzi na swoje pytania tutaj nie znalazłem. Dzięki i pozdrawiam :-) Quote
lukaszolej1 Posted May 28, 2017 Author Report Posted May 28, 2017 Masz może jakiś sprawdzony klucz albo info gdzie mógłbym taki znaleźć? Quote
Nieobecny Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 W sieci poszukaj. Każdy jeden działa, byle był tylko od VLK. Quote
lukaszolej1 Posted May 28, 2017 Author Report Posted May 28, 2017 OK, dzięki :-) A jeszcze jedno pytanie. Instalować XP ten bez SATA, czy z SATA czy SATA II? Quote
annonying_anoni Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Nieobecny Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 Bez sterowników mass storage nie zainstalujesz w trybie AHCI. Quote
lukaszolej1 Posted May 28, 2017 Author Report Posted May 28, 2017 Niestety, nic nie rozumiem z tego co napisałeś :-/ Quote
Nieobecny Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 Sterowniki mass storage popularnie zwane SATA. Wymagane jeśli płyta główna obsługuje tryb AHCI i tak masz ustawione w biosie(zalecane ze względu na wydajność dysków). Quote
Guest FoRMaT2007 Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] virustotal [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
pawel5428 Posted October 21, 2017 Report Posted October 21, 2017 Słuchaj!! Znajdź sobie WPAKILL i po problemie. Ja instalowałem xp home 32. Nie wpisywałem żadnych kluczy.Przy instalacji pomiń i instaluj.Potem w trybie awaryjnym uruchamiasz wpa kill i patc"Jestem Idiotą"esz.I gotowe.Aktualizacje działają. Quote
rafa84 Posted November 17, 2017 Report Posted November 17, 2017 Witam,żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tu. Na Acer Aspire One D250-0BK instaluje XP Home SP3 i podając klucz z naklejki wyskakuje że Klucz nie prawidłowy. Próbowałem inne klucze i dalej to samo. O co może chodzić? Domyślam się że oryginalnie był tu XP Home SP3 i dlatego taki system próbuje postawić. Próbowałem na nim W7 Starter ale nie za bardzo da się korzystać z internetu. Quote
Nieobecny Posted November 17, 2017 Report Posted November 17, 2017 Przecież na naklejce jest napisane czy to był XP Home czy Pro. Druga kwestia istotna w przypadku XP to edycja OEM czy BOX - klucze nie pasują naprzemiennie. Quote
rafa84 Posted November 17, 2017 Report Posted November 17, 2017 Może i jest napisane ale naklejka jest już starta że tego nie widać. Próbowałem z różnymi kluczami również OEM i każdy nie prawidłowy. Quote
Marcel1 Posted November 17, 2017 Report Posted November 17, 2017 Pomiń podawanie klucza, systemy się zainstaluje i będziesz miał 30 dni na aktywacje a tu masz jak aktywować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
rafa84 Posted November 17, 2017 Report Posted November 17, 2017 Pomiń podawanie klucza, systemy się zainstaluje i będziesz miał 30 dni na aktywacje a tu masz jak aktywować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki, poszło dalej. Nie sądziłem że na XP da się pominąć podawanie klucza, tyle razy instalowałem i jakoś nigdy nie próbowałem tego. Quote
Marcel1 Posted November 17, 2017 Report Posted November 17, 2017 Dzięki, poszło dalej. Nie sądziłem że na XP da się pominąć podawanie klucza, tyle razy instalowałem i jakoś nigdy nie próbowałem tego. Quote
Nikita_Bennet Posted December 26, 2017 Report Posted December 26, 2017 Pomiń podawanie klucza, systemy się zainstaluje i będziesz miał 30 dni na aktywacje a tu masz jak aktywować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a jakaś inna strona? Bo tam klikam i wszystko wisi. A potrzebuję parę rzeczy takich do przerzucenia windowsa 7 na win xppos2009, windowsa 8.1 na win10, Office 2003 na 2010 itp --------------- ogarnięte, przynajmiej win7 na xppoos2009. Quote
Recommended Posts