VACek Posted May 23, 2017 Report Posted May 23, 2017 Witam Raczej dla znających temat nie trzeba tłumaczyć co to KODI i IPTV Rejestrujemy się na : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Następnie tym samym mailem rejestrujemy się tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] PROSZĘ REJESTROWAĆ SIĘ MAILEM PODAWANYM PRZY REJESTRACJI NA PIERWSZYM FORUM!!! PS. na telefonie z androidem też dobrze działa a następnie wejdziecie w zakładkę "Profil" gdzie po uzupełnieniu swoich danych logowania według podanego wzoru wkleicie swój unikalny, prywatny link do listy w Kodi: O tym, że przekazywanie swojego linku osobom trzecim jest zabronione nie muszę chyba wspominać Lista została całkiem sensownie zabezpieczona, a konsekwencją wykrycia takiego incydentu będzie odebranie dostępu oraz usunięcie konta. 1. Pobieramy Kodi 2. Instalujemy Kodi 3. Włączamy Kodi 3. Na początek zmieniamy język na polski: Settings-->Appearance-->International-->Z listy dostępnych języków wybieramy właściwy. 4. Teraz opcjonalnie możemy ustawić proporcje ekranu wyświetlania kanałów 4:3 do 16:9: System-->Wideo-->Oddtwarzanie-->Wybieramy proporcje 16:9 5. Konfigurujemy plugin PVR IPTV Simple Client, wchodzimy: System-->Dodatki-->Moje dodatki-->Klienty telewizji-->Wybieramy PVR IPTV Simple Client-->Konfiguruj Zakładka "Ogólne" Przepiszcie wszystkie adresy bardzo dokładnie, nie może być żadnych SPACJI itp. Po wszystkim kliknijcie ok, a następnie aktywujcie wtyczkę: 6. Uruchamiamy ponownie Kodi i odpalamy telewizję Quote
razor1995 Posted May 23, 2017 Report Posted May 23, 2017 Lista WOJTU ma około 136 stacji, lista GOLD - około 90 - kanały z goldvod.tv. Quote
VACek Posted May 23, 2017 Author Report Posted May 23, 2017 Lista WOJTU zawiera 135 kanałów Lista GOLD zawiera 95 kanałów Jest też lista z filmami z około 1200 filmami ale chwilowo nieaktywna Quote
darkowal Posted May 23, 2017 Report Posted May 23, 2017 Pytanie z innej beczki czy działa w starszej wersji czy musi być nowszy Kodi 17.1 ? Spróbuję na Linuxie na bazie Debian. Bo świetnie dekoduje sprzętowo z amd i dzwięk hdmi jest o niebo dużo lepsza jakość i moc sygnału. Chciałbym nowe wtyczki wgrać oczywiście Polskie. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Quote
VACek Posted May 23, 2017 Author Report Posted May 23, 2017 Pytanie z inbej beczki czy działa w starszej wersji czy musi być nowszy Kodi 17.1 ? testowałem na kodi 14 i działa Quote
peerik Posted May 24, 2017 Report Posted May 24, 2017 Bezproblemowo działa? Jaka jakość? Kiedyś korzystałem z różnych wtyczek i prawie za każdym razem miałem problem z włączeniem danego kanału Quote
VACek Posted May 24, 2017 Author Report Posted May 24, 2017 Bezproblemowo działa? Jaka jakość? Kiedyś korzystałem z różnych wtyczek i prawie za każdym razem miałem problem z włączeniem danego kanału jedynie występują ścinki między 21-23 lub w trakcie jakiegoś meczu występować mogą ale to sporadycznie każdy kanał działa a z jakością różnie Quote
VACek Posted May 27, 2017 Author Report Posted May 27, 2017 Aktualizacja w 1 poście, Zmiany macierzyste forum to samo lecz te drugie nowe i wymaga ponownej rejestracji Listy sprawne oraz dodadkowo możliwość pobrania wtyczki Quote
peerik Posted May 27, 2017 Report Posted May 27, 2017 A EPG, czy tzw przewodnik jest do zrobienia? Na tamtym forum dopadła mnie ślepota i chyba nie widzę Quote
VACek Posted May 27, 2017 Author Report Posted May 27, 2017 A EPG, czy tzw przewodnik jest do zrobienia? Na tamtym forum dopadła mnie ślepota i chyba nie widzę a tego to i ja nie wiem ja tam mam w zakładce w przeglądarce telemagazyn Quote
Guest Posted May 27, 2017 Report Posted May 27, 2017 " A EPG, czy tzw przewodnik jest do zrobienia? " idzie zrobić trzeba w ustawieniach wtyczki dodać adres do EPG Quote
Uri0550 Posted May 27, 2017 Report Posted May 27, 2017 Można takie coś odpalić na smart tv Samsunga który ma kodi? RN3Pro + Tapatalk Quote
VACek Posted May 27, 2017 Author Report Posted May 27, 2017 Można takie coś odpalić na smart tv Samsunga który ma kodi? RN3Pro + Tapatalk na każdym urządzeniu na którym działa kodi Quote
Guest Posted May 27, 2017 Report Posted May 27, 2017 Można takie coś odpalić na smart tv Samsunga który ma kodi? RN3Pro + Tapatalk Na wszystkim uruchomisz co odpala m3u - u Ciebie na pewno Quote
VACek Posted May 27, 2017 Author Report Posted May 27, 2017 Na wszystkim uruchomisz co odpala m3u - u Ciebie na pewno i tu sie mylisz te m3u jest dziwnie skompilowane i na wszystkim nie odpalisz, testowane Quote
Guest Posted May 27, 2017 Report Posted May 27, 2017 i tu sie mylisz te m3u jest dziwnie skompilowane i na wszystkim nie odpalisz, testowane Z ciekawości próbowałem się zalogować i rejestracja niby przeszła ok ale coś to długo trwa bo nie mogę się zalogować ? -normalne to ? Nie mam jak tego m3u sprawdzić - wedle prawidła powinno łykać na wszystkim ? - jak możesz - chcesz to wyślij mi na PW ten pliczek ( wykasuj kanały zostaw ze dwa nagłówek i końcówkę ) to sprawdzę co tam niby namieszali ?. PS. 1/2 godz od rejestracji a nadal nie mogę się zalogować ? Quote
VACek Posted May 27, 2017 Author Report Posted May 27, 2017 1/2 godz od rejestracji a nadal nie mogę się zalogować ? ja czekałem kilka godzin akurat ta playlista jest z przeznaczeniem dla kodi Quote
Guest Posted May 27, 2017 Report Posted May 27, 2017 ja czekałem kilka godzin akurat ta playlista jest z przeznaczeniem dla kodi No to ja dla ciekawości parę godz nie będę czekał. Widzę to w czarnych kolorach : Statystyka · Nowi Użytkownicy: Dzisiaj: 13 » Ostatnie 7 dni: 133 » Ostatnie 30 dni: 439 · Gości online: 2 Użytkowników online: 3 Wojtu , Prezes , m1chalek · Witamy naszego najnowszego Użytkownika - psylockeck · Wszystkich Użytkowników, którzy odwiedzili nas dziś: 347 Przepustowość nie jest z gumy i w końcu karty im się popalą - kwesta czasu aż się zatka. Quote
VACek Posted May 27, 2017 Author Report Posted May 27, 2017 Cytując autora playlist: "Rejestracja nowych kont do list zostanie ponownie otwarta po polnocy" Quote
Guest Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 i tu sie mylisz te m3u jest dziwnie skompilowane i na wszystkim nie odpalisz, testowane I tu Ty się mylisz pliki listagold.m3u i listawojtu.m3u idzie odpalić na każdym programie co obsługuje m3u a ten link specjalnie spreparowany pod kodi też odpalasz bez problemu VLC tak że coś cienko to sprawdzałeś to jest identycznie wygenerowany plik jaki możesz sobie wygenerować jak masz odbiornik SAT na linuksie a konkretnie wtyczka OpenWebif. Co do programów to jak przewidywałem na liście listawojtu.m3u już dużo kanałów nie działa ( kanały C+ - HBO ) na liście listagold.m3u jest lepiej a adres generowany pod kodi to listawojtu.m3u no i cieńko to pierdzi - no ale dla tych co nie mają nić to " LEPSZY RYDZ JAK NIC ". No i w kodi też można zastosować listę listagold.m3u i listawojtu.m3u ale prościej jest wklepać ten adres. Quote
VACek Posted May 28, 2017 Author Report Posted May 28, 2017 I tu Ty się mylisz pliki listagold.m3u i listawojtu.m3u idzie odpalić na każdym programie co obsługuje m3u a ten link specjalnie spreparowany pod kodi też odpalasz bez problemu VLC tak że coś cienko to sprawdzałeś to jest identycznie wygenerowany plik jaki możesz sobie wygenerować jak masz odbiornik SAT na linuksie a konkretnie wtyczka OpenWebif. Co do programów to jak przewidywałem na liście listawojtu.m3u już dużo kanałów nie działa ( kanały C+ - HBO ) na liście listagold.m3u jest lepiej a adres generowany pod kodi to listawojtu.m3u no i cieńko to pierdzi - no ale dla tych co nie mają nić to " LEPSZY RYDZ JAK NIC ". No i w kodi też można zastosować listę listagold.m3u i listawojtu.m3u ale prościej jest wklepać ten adres. teraz odpalam kodi lista wojtu i hbo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pod kodi działają wszystkie programy pod vlc z tej listy właśnie nie działają temu wiedziałem co misze P.S ale tu nie chodzi o sprzeczki co gdzie działa lepiej ja dałem tylko ludziom alternatywe jak ktoś nie chce to nie używa. Jeśli za mało programów lub nie działają to adamkon wrzuca lepsze playlisty na forum więc serdecznie polecam Quote
Guest Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 Stary odstaw leki teraz odpalam kodi lista wojtu i hbo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pod kodi działają wszystkie programy bod vlc z tej listy właśnie nie działają temu wiedziałem co misze No rzeczywiście masz rację na kodi działają na VLC nie działają ale i tu będą działały trzeba co nie co poustawiać - myślałem o tych co chcą do Smart TV to wrzucić. Fakt faktem że będzie to działało na wszystkim bo jest to normalny m3u bez specjalnych udziwnień. Karzesz mi leki odstawić !? a ja właśnie nić jeszcze nie zajarałem może dlatego człowiek trochę przymulony ? epg. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ikony nie dodam bo za duży plik nie chce dodać a z wrzucaniem gdzieś na jakiś serwer się nie będę bawić jak ktoś chce to ta PW to mu wyślę. Quote
VACek Posted May 28, 2017 Author Report Posted May 28, 2017 z tymi lekami to było tak z przymrużeniem oka Obecnie nad tymi playlistami do kodi trwają ciągłe prace bo ewidentnie autorzy przeliczyli się że będzie aż takie grono odbiorców Quote
Guest Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 No właśnie jak coś dobrze działa to szybko się s......i - widziałeś sam jak przyrasta lista chętnych i to się prędzej czy później zatka - karty i serwery nie będą wyrabiały. Ale póki działa to ci co potrzebują niech się cieszą dopóki działa. Quote
VACek Posted May 28, 2017 Author Report Posted May 28, 2017 Wszystkie konta działają póki co, można śmiało pobierać playlisty Quote
Uri0550 Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 Następnie tym samym mailem rejestrujemy się tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 404 not found Quote
peerik Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 Przerwa techniczna, przepraszają za problemy - info z forum Quote
razor1995 Posted May 28, 2017 Report Posted May 28, 2017 Nowy adres listy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts