Jump to content

modyfikacja vista

Recommended Posts

czy viste da sie zmodyfikować tak żeby działały najnowsze przeglądarki np. opera czy google chrome ?  Ten system niewieleróżni sie od 7 chyba?  Do visty sie przywiązałem u mnie na każdym kompie czy laptopie działała bardzo dobrze

przecież to jest prawie to samo jądro  vista ma 6.0 a 7 ma 6.1 

Prawie to samo, ale jednak nie DOKŁADNIE to samo. Gdyby Vista była systemem tak popularnym jak XP, zapewne powstałyby jakieś nieoficjalne łatki, warstwy kompatybilności. Jednak Vista była i jest systemem mimo wszystko niszowym i śmiem twierdzić, że nikt o takie rzeczy się nie pokusi.

Gabiblocks likes this

opera i chrome to najgorsze przeglądarki OoO

Spróbuj Iron Browser i zobaczysz różnice w szybkości działania, przeglądania stron etc. - do tego zainstaluj uBlock Origin.

Mam słabego kompa to wiem co jest lepsze pod względem wydajności - Opera brak słów filmy ścinają, strony ładują się strasznie wolno, niezły zamulacz *opera_android. A chrome w drugą stronę - CPU 100%, PC grzejnik, brak prywatności, jakieś usługi google działajce w tle - i nie mam tu na myśli google update - tylko programiki włączone w proces chrome.exe - wysyłanie anonimowe etc.

Iron Browser to wszystko co dobre z chrome, bez zbędnego balastu. Próbowałem wielu przeglądarek i tej żadna nie dorównuje.

* ale zauważyłem że opera na androida [ta pełna wersja] jest aktualnie najlepszą przeglądarką - próbowałem wszystkich popularnych i tych mniej popularnych noi opera na androidzie rządzi aktualnie, szczególnie podoba mi się odtwarzanie wideo na tej przeglądarce działa perfekcyjnie [jedynie na operze uruchamia mi się mało zasobożerny odtwarzacz wideo - chyba wbudowany do opery ] + opcja oszczędności transferu, kompresja filmów.

W dniu 14.05.2020 o 23:27, wojopl napisał:

Ja na starsze systemy polecam Firefox ESR w wersji 52.9 (sporo wtyczek działa, ale nie wszystkie) - bez problemu wszystkie strony działają.

Nie. Ludzie z MSFN przeportowali nowsze np. Serpent, Basilisk, New Moon (klon Pale Moona), ArcticFox i Mypal. Jak sam widzisz sporo tego jest.

W dniu 3.05.2017 o 00:06, razor1995 napisał:

Prawie to samo, ale jednak nie DOKŁADNIE to samo. Gdyby Vista była systemem tak popularnym jak XP, zapewne powstałyby jakieś nieoficjalne łatki, warstwy kompatybilności. Jednak Vista była i jest systemem mimo wszystko niszowym i śmiem twierdzić, że nikt o takie rzeczy się nie pokusi.

no ja bym mógł spróbować :asd: Osobiście lubie viste. Ale teraz mam inne żeczy do roboty, jak mój własny mod 7.