tak1 Posted May 2, 2017 Report Share Posted May 2, 2017 czy viste da sie zmodyfikować tak żeby działały najnowsze przeglądarki np. opera czy google chrome ? Ten system niewieleróżni sie od 7 chyba? Do visty sie przywiązałem u mnie na każdym kompie czy laptopie działała bardzo dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrs.K Posted May 2, 2017 Report Share Posted May 2, 2017 Nie da się tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tak1 Posted May 2, 2017 Author Report Share Posted May 2, 2017 przecież to jest prawie to samo jądro vista ma 6.0 a 7 ma 6.1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted May 2, 2017 Report Share Posted May 2, 2017 przecież to jest prawie to samo jądro vista ma 6.0 a 7 ma 6.1 Prawie to samo, ale jednak nie DOKŁADNIE to samo. Gdyby Vista była systemem tak popularnym jak XP, zapewne powstałyby jakieś nieoficjalne łatki, warstwy kompatybilności. Jednak Vista była i jest systemem mimo wszystko niszowym i śmiem twierdzić, że nikt o takie rzeczy się nie pokusi. Gabiblocks likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tak1 Posted May 3, 2017 Author Report Share Posted May 3, 2017 Szkoda bo chciałbym używać tego systemu ehh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tupak Amaru Posted May 3, 2017 Report Share Posted May 3, 2017 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Poszukaj jeszcze niektóre działają na Viście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar173 Posted May 8, 2017 Report Share Posted May 8, 2017 opera i chrome to najgorsze przeglądarki OoO Spróbuj Iron Browser i zobaczysz różnice w szybkości działania, przeglądania stron etc. - do tego zainstaluj uBlock Origin. Mam słabego kompa to wiem co jest lepsze pod względem wydajności - Opera brak słów filmy ścinają, strony ładują się strasznie wolno, niezły zamulacz *opera_android. A chrome w drugą stronę - CPU 100%, PC grzejnik, brak prywatności, jakieś usługi google działajce w tle - i nie mam tu na myśli google update - tylko programiki włączone w proces chrome.exe - wysyłanie anonimowe etc. Iron Browser to wszystko co dobre z chrome, bez zbędnego balastu. Próbowałem wielu przeglądarek i tej żadna nie dorównuje. * ale zauważyłem że opera na androida [ta pełna wersja] jest aktualnie najlepszą przeglądarką - próbowałem wszystkich popularnych i tych mniej popularnych noi opera na androidzie rządzi aktualnie, szczególnie podoba mi się odtwarzanie wideo na tej przeglądarce działa perfekcyjnie [jedynie na operze uruchamia mi się mało zasobożerny odtwarzacz wideo - chyba wbudowany do opery ] + opcja oszczędności transferu, kompresja filmów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tak1 Posted May 11, 2017 Author Report Share Posted May 11, 2017 u mnie nic nie powinno mulić ponieważ mam Core 2 duo T7500, 2gb ram Nvidia 8600m GS OC dysk 250gb 7200 a filmiki na win 7 lub 8.1 działają bez problemu na 1080p i 60fps Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojopl Posted May 14, 2020 Report Share Posted May 14, 2020 Ja na starsze systemy polecam Firefox ESR w wersji 52.9 (sporo wtyczek działa, ale nie wszystkie) - bez problemu wszystkie strony działają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinXFan Posted May 20, 2020 Report Share Posted May 20, 2020 W dniu 14.05.2020 o 23:27, wojopl napisał: Ja na starsze systemy polecam Firefox ESR w wersji 52.9 (sporo wtyczek działa, ale nie wszystkie) - bez problemu wszystkie strony działają. Nie. Ludzie z MSFN przeportowali nowsze np. Serpent, Basilisk, New Moon (klon Pale Moona), ArcticFox i Mypal. Jak sam widzisz sporo tego jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinXFan Posted December 3, 2020 Report Share Posted December 3, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabiblocks Posted April 27, 2021 Report Share Posted April 27, 2021 W dniu 3.05.2017 o 00:06, razor1995 napisał: Prawie to samo, ale jednak nie DOKŁADNIE to samo. Gdyby Vista była systemem tak popularnym jak XP, zapewne powstałyby jakieś nieoficjalne łatki, warstwy kompatybilności. Jednak Vista była i jest systemem mimo wszystko niszowym i śmiem twierdzić, że nikt o takie rzeczy się nie pokusi. no ja bym mógł spróbować Osobiście lubie viste. Ale teraz mam inne żeczy do roboty, jak mój własny mod 7. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts