Jump to content

Omijanie blokady wsparcia Windows Update na nowych procesorach

Recommended Posts

Posted

Jak donosi portal dobre programy:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Są jednak mądrzy i dobrzy ludzie na tym świecie :E i można utrzeć nosa M$

Posted

Sory

Sory – pokrywa solna pokrywająca gleby słone, najczęściej sołonczaki. Sory występują na pustyniach środkowej Azji. Sory pojawiają się najczęściej wtedy, kiedy w czasie długotrwałej suszy okresowo wysychają jeziora słone, a grunt jest tak nasączony solą, że nie jest w stanie przyjąć jej więcej. Czasami sory mogą pojawiać się również w końcowym biegu wysychających rzek oraz na brzegach słonych jezior. Sory – z racji zasolenia oraz braku jakiegokolwiek humusu – są glebami typowo pustynnymi[1]. W skład skorupy solnej sorów otaczających słone jeziora stepu w okolicach Kułundy wchodzą przede wszystkim tenardyt i halit, rzadziej trona i soda rodzima, a także kalcyt i dolomit[2].

W Kazachstanie sorami nazywane są również zagłębienia pokryte tego typu utworami[3].

nmzc

P.S. Dobreprogramy napisały to jeszcze wcześniej niż wy :trollface:

Posted

Po co komu instalować Windowsa 7 lub 8/8.1 jak za pomocą tego klucza mogą zainstalować windowsa 10

Nie każdy jest fanatykiem windows 10, osobiście uwielbiam xp 

Posted

Po co komu instalować Windowsa 7 lub 8/8.1 jak za pomocą tego klucza mogą zainstalować windowsa 10

Jego wybór. Miałem 10, ale mi zbrzydł. Wróciłem do Windows 7. Obecnie korzystam z MacOS Sierra. Bo mogę.