Miastowy Posted March 20, 2017 Report Posted March 20, 2017 TEST | Pasta AAB Thermal Grease 2 (5.6W/mK)Kilka dni temu przyszła do mnie pasta AAB Thermal Grease 2 (5.6W/mK), od razu w ten sam dzień została zaaplikowana na mobilny procesor APU, dokładnie Intel Pentium N3540 (4x2.16GHz). Osobiście nie ma co dużo mówić - pasta jak pasta, w przypadku tego produktu konsystencja jest rzadka, kolorystycznie podchodzi pod trybunę, czyli taka szaro/biała, coś ten deseń.Po parodniowym wygrzewaniu przedstawiam temperatury:1) Real Temp (Sensor Test, Prime95):2) OCCT (stałe 15 minut, bez spoczynku):Podsumowanie1) Real Temp (Sensor Test - Prime95) - maksymalna temperatura na rdzeniu: 72°C2) OCCT (stałe 15 minut, bez spoczynku) - maksymalna tempratura na rdzeniu: 79°CCzy warto zakupić pastę wartą 15zł z wysyłką (tubka 4g)? Moim zdaniem tak - nie dość, że to nie jest ogromny wydatek to pasta mimo taniej ceny odgrywa swoją rolę. Dla mało wymagających z pewnością wystarczy. Quote
Miastowy Posted March 25, 2017 Author Report Posted March 25, 2017 Wczoraj skończyłem zamykać następnego pacjenta i użyłem do tego również w/w pasty AAB.Lenovo G50-30Intel Celeron N2830 (chłodzenie pasywne) kaj pasta niewymieniana od nowości, czyli.. przeszło dwa lata.Real Temp (Sensor Test - Prime95) - maksymalna temperatura na rdzeniu: 40°C"Im wiyncyj pasty tym lepiyj" ~ Fabryka Lenovo Z radiatora odpadała chodźby tynk z ściany... Quote
Recommended Posts