Dżimson Posted December 16, 2014 Report Posted December 16, 2014 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Skorzystałem z tego i odzyskałem klucz Quote
slawektor Posted December 16, 2014 Report Posted December 16, 2014 przeciez on czyta z systemu A tu do 9: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
provectus Posted December 16, 2014 Report Posted December 16, 2014 to nic nie zmienia, to opcja dla GPT Quote
Guest eker Posted January 16, 2015 Report Posted January 16, 2015 Czyli problem pozostaje nierozwiązany. Na moim niskobudżetowym komputerze z 8.1 z bing, RW po kliknięciu Acpi zaczyna liczyć tabele po czym pokazuje błąd, 8KeyFinder wcale nie odpala, Windows 9 Key viewer pokazuje klucz generic (czyta z systemu). Chyba zaraz się poddam. RW próbowałem na systemie 8.1 czystym ze strony Microsoft i na 8.1 z bing z forum. Jest możliwość odczytać klucz bezpośrednio z biosu bez żadnego programu czy raczej nie miałem tego w biosie a tylko w systemie i już po oryginalnym kluczu? Quote
prosperopro Posted January 16, 2015 Report Posted January 16, 2015 sprobuj odpalic miniPE i tam przez RW zczytac lub ewentualnie aida64 w zakładce płyta głowna > ACPI > MSDN klucz Quote
Guest Jakub.K Posted January 16, 2015 Report Posted January 16, 2015 jak wrzuci to nic nie zmieni, bo key oryginalny jest nie do wyciagniecia,.. Klucz da się odczytać w programie Advanced Tokens manager. Mało tego zrobiłem nim kopie aktywacji i przywróciłem. Był zaszyty w biosie. Instalowałem 8.1 na dowolnym kluczu potem aktywowałem go kodem z aktywacji telefonicznej od 8. I wszystko przeszło. Quote
daro19862 Posted November 11, 2015 Report Posted November 11, 2015 Czy posiada ktoś linki do win 8 core 64b ? Quote
Tahion Posted November 11, 2015 Report Posted November 11, 2015 Nie słuchaj tych bzdur o niemożności wyciągnięcia klucza. Jeżeli jest w biosie to go odczytasz. Możesz użyć systemu life albo zainstaluj chwilowo jakikolwiek na kluczu generic i odpal [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Tak jak to sugerowali przedmówcy. Sam pracuje na notku, do którego nie miałem klucza. Lenovo Carbon X1. Klucz wyciągnięty bez problemu co więcej, Oryginalnie był zainstalowany win 8.1 ja przeinstalowałem na 10 z ISO i sama sobie winda pobrała klucz z biosu (nie musiałem go podawać). Także bzdury o jakimś specjalnym systemie (oryginalnym co ma jakieś opcje do odszyfrowywania) klucza możesz między bajki włożyć. Jedynie co musisz zachować to aby wersja systemu była zgodna. Systemy Core x64 masz przecież wszystkie na forum. Pobierz jaki chcesz ja polecam te z aktualizacjami od MrT. teraz na czwarty kwartał A i od razu piszę, że by nie było kolejnych zbędnych postów. dysk zaorałem do zera i mam MBR a nie GPT Quote
daro19862 Posted November 12, 2015 Report Posted November 12, 2015 Ja mam już klucz, ale nie wiem jaki był oryginalnie windows zainstalowany, i tak ściągam po kolej wszystkie wersję ale core nie mogę nigdzie znaleźć. Quote
Dziadek13 Posted November 12, 2015 Report Posted November 12, 2015 Słabo szukasz to są linki z forum. Np. Tu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Hells Angels Posted November 12, 2015 Report Posted November 12, 2015 Ja mam już klucz, ale nie wiem jaki był oryginalnie windows zainstalowany, i tak ściągam po kolej wszystkie wersję ale core nie mogę nigdzie znaleźć. Spróbuj odczytać swoją wersje systemu za pomocą tego programu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Dziadek13 Posted November 12, 2015 Report Posted November 12, 2015 Lenovo G50 Ja p wpisaniu mojego klucza z biosu mam error co jest?. Z innymi jest ok. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
vipowicz Posted November 13, 2015 Report Posted November 13, 2015 A nie dasz rady odzyskać paru plików z tego dysku a mianowicie z C:\Windows\System32\config i pliki to : - SAM - SECURITY - SOFTWARE - SYSTEM - DEFAULT Nie pamiętam w którym, ale jeden z nich odpowiedzialny jest za gałąź w rejestrze, w którym można znaleźć, przez program klucz produktu. w jaki sposób można odczytać za pomoca plików z dysku? Quote
Dziadek13 Posted November 13, 2015 Report Posted November 13, 2015 Masz na pw. Tu masz temat tego wina [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
michal13225 Posted November 14, 2015 Report Posted November 14, 2015 programem RWEverything odzyskasz klucz do WIN8.1 który jest zapisany w pamięci BIOS. Używam tego prawie codziennie na różnej maści sprzętu, od HP Probooków po Lenovo ThinkCentre, działa bez zarzutu, na każdym sprzęcie. Klikasz na przycisk ACPI potem wybierasz zakładkę MSDN i voila, jest klucz do Win8.1. Na pewno go rozpoznasz. Quote
vipowicz Posted November 14, 2015 Report Posted November 14, 2015 Testowałem rózne programy ten co wyżej jest podany oraz inne na 4 lapkach 2 maja msdn a 2 nie Wszystkie maja Hologram Windows 8 i były zakupione w Polskich sklepach. Quote
provectus Posted November 14, 2015 Report Posted November 14, 2015 programem RWEverything odzyskasz klucz do WIN8.1 który jest zapisany w pamięci BIOS. Używam tego prawie codziennie na różnej maści sprzętu, od HP Probooków po Lenovo ThinkCentre, działa bez zarzutu, na każdym sprzęcie. Klikasz na przycisk ACPI potem wybierasz zakładkę MSDN i voila, jest klucz do Win8.1. Na pewno go rozpoznasz. jak JEST, ale to ze ma naklejke w8 nie oznacza ze w biosie jest Quote
vipowicz Posted November 14, 2015 Report Posted November 14, 2015 no własnie gdzies musi byc ale gdzie? he (Kod błędu: 0x803F7001) Ten błąd może wystąpić, jeśli dla danego urządzenia nie znaleziono ważnej licencji na system Windows podczas uaktualniania systemu do wersji Windows 10 lub jeśli wykonano czystą instalację systemu Windows 10, która wymaga nowej licencji do aktywowania tej kopii systemu Windows. Quote
michal13225 Posted November 14, 2015 Report Posted November 14, 2015 Jeżeli ma naklejkę to znaczy, że albo ma klucz zapisany w BIOS albo ma naklejkę z kluczem. Win8 nie ma innego sposobu aktywacji. Chyba, że ma naklejkę ale chce odzyskać klucz na tablecie... Jeżeli laptop to nówka lub był kupiony jako nówka to może klucz do systemu jest dołączony w instrukcji lub po prostu do zestawu. Znam przypadki laptopów Dell które klucz miały opakowany w folię na płytkę instalacyjną systemu. Pominę oczywiście fakt, że Instalator systemu ZAWSZE będzie pytał się o klucz, nawet jak go masz w BIOS lub na serwerze (Win10), po prostu trzeba pominąć prompta i instalować dalej. Jeżeli naklejka jest niebieska to jest to Win8 Pro, jeżeli jest fioletowa(?) to jest to Win8 (Core). Win8 powinien sam pobrać klucz z BIOS w kilka minut po instalacji, powinien też sam się aktywować, kilka minut po instalacji, nie ma co się spieszyć daj mu z 10 minut to powinien wszystko ogarnąć. Quote
provectus Posted November 14, 2015 Report Posted November 14, 2015 od w8 nie ma naklejki z kluczem, masz albo w biosie albo w systemie fabrycznym na dysku, oczywiście pomine ze trzeba wgrac wersje zgodna z licencją ale to chyba wiadomo nie? Quote
crimson Posted November 14, 2015 Report Posted November 14, 2015 Jak, sam pobrać klucz z bios? To nie 10, że zapisany na serwach MS, trzeba go zainstalować, a aktywuje się samoczynnie. Tak na szybko, na cicho...Nie w każdej wersji 8 można pominąć instalację klucza, "pomiń" nie działa>>nie ma wyboru. Quote
vipowicz Posted November 16, 2015 Report Posted November 16, 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak jak Dziadek podpowiadał nie ma klucza w biosie Asus R510LC. Laptop Lenovo Z710 Winodws 8.1 Nie mam MSDN jest klucz Na nalepce. Toshiba L50 jest zakladka msdn wszystko gra. Testowane jeszcze na jednym Asusie ale nie pamietam modelu tez ma MSDN, Quote
brodziu43 Posted November 16, 2015 Report Posted November 16, 2015 Przeczytalem watek i chcialbym uniknac klopotow w przyszlosci. Mam Acer v3-574G-51KN. Jakim programem najlepiej wydobyc oryginalny klucz z biosu? (fabryczny windows 8.1) Quote
provectus Posted November 16, 2015 Report Posted November 16, 2015 z biosu nie wyciagniesz, to miały nieliczne modele z pierwszym EFI, lub netbooki z atomami, obecnie tylko z systemu wyciagniesz key ato każdym jednym od aida po inne prostsze narzedzia... Quote
Jakub Posted November 16, 2015 Report Posted November 16, 2015 miałem podobnie z tym że klucz jak był w biosie wpisywał mi z automatu . Pobierz wersje 18 w 1 8 RTM . jeżeli ci wybierze wersje to bd git. Klucz jest jakoś w biosie zaszyty. Tak mi się wydaje. Bo dysk 2 podpiałem aby sprawdzić i zadziała. Spróbój płyty z programmymi live i wrzucić program Windows Key Viewer Może on odczyta. Quote
brodziu43 Posted November 16, 2015 Report Posted November 16, 2015 Ale ja mam nowy laptop i wszystko dziala. System jest postawiony jeszcze. Po prostu chce sie zabezpieczyc na przyszlosc. Ktory z programow konkretnie polecacie zeby byl bezpieczny? Quote
Recommended Posts