Jump to content

cyshe

  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

About cyshe

  • Birthday 03/19/1994

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Zainteresowania
    motoryzacja,komputery,ogrodnictwo,zwierzęta,wszechświat
  1. ok ok,dzięki,no nic,to chyba puki nie zaktualizują tych https to tak będzie
  2. tak mam zrobione,już jest takk zaznaczone
  3. no właśnie, ja się przysłowiowo "obsrałem" widząc wszędzie połączenie nieszyfrowane,i na stronach jak i na stronie od routera pojawiło się w tym samym czasie,no ale skoro zmieniają z http na https czy coś to chyba o to chodzi,nawet router resetowałem specjalnym przyciskiem i od nowa musiałem parametry wprowadzać,dyski wykasowane,wszystko porobione,więc to o te http na https chodzi pewnie,skoro wam też niektóe strony pokazują to samo
  4. Czyli sumując : 1.problem z datą z niewiadomych przyczyn nastąpił po wyłączeniu komputera i po kilku h włączyłem i właśnie tak się stało, więc tego tylko nie mogę zrozumieć, ale z datą już jest ok,bo wcześniej po formacie ciągle przestawiało Mi o 1h do tyłu,tyle że na początku tego problemu : po wyłączeniu i za kilka h włączeniu kompa data była 2008r ! to był szok,bo gdy gasiłem PC to na okienku "zamknij komputer" było te takie okienko że są aktualizacje i zrobi je właśnie po ponownym włączeniu,( tylko nie wiem jakim cudem się zrobiły skoro wybierałem opcję żeby nie robiło aktualizacji ) no i po uruchomieniu była już data 2008r i wyskoczyło iż system może być czy jest fałszywy , czyli to chyba narobiło zamieszania... 2.Połączenie niezabezpieczone (nieszyfrowane): czyli po prostu jakby ulepszyli przeglądarki itd. i po tym co piszecie wygląda na to iż to całkowicie normalne, gdy wcześniej było standardem HTTP a teraz jest HTTPS czyli strony na których wyskakuje połączenie nie szyfrowane to po prostu tak jakby nie zaktualizowały nowych standardów tak? -,- Kitaro,czyli zmiana przeglądarki na google tak?
  5. Kitaro, Postanowiłem wgrać ostatni raz system , zaraz zabieram się za instalację,wgram przeglądarkę slimjest albo tego firefoxa i zobaczymy,a walne formata dla pewności,bo to jakaś czarna magia po prostu,nigdy wcześniej nie było takie problemu,a teraz nawet na router wejść nie mogę,bo pisze no nieszyfrowane, ale dlaczego tak się stało? nie mam pojęcia. a co do tego co podałeś ABOUT CONFIG to gdzie to mam znaleźć,dla mnie poważnie to czarna magia. Dobra,robię ostatni raz formata,bo już po nocach Mi się te wszystkie formaty śnią i widzę we śnie połączenie nieszyfrowane ogród zarósł już trawą bo od 2dni walcze z kompem bez przerwy : hehe
  6. Panowie,skanowałem wcześniej z poziomu boot,różnymi live cd-usb,z 4 różne,dla upewnienia,wcześniej wykryło tam coś,pisałem o tym wyżej,jednak nie wiem skąd co jak i gdzie,teraz już nic nie wykrywa. Zatem tak,wszystkie partycje skasowane,utworzone na nowo,sformatowane,Wgrany jest Windows 7 x64 z 31marca od A-TEAM (ten nie modyfikowany) ,dodatkowo zmieniłem baterię BIOS"u ,od gorszego parametrami kompa,czyli starszego ale skoro działa to działa,mam wrażenie że komp lepiej chodzi (czas zsynchronizowany na windowsie z internetu,data,godzina wszystko się zgadza) Sterowników jeszcze nie instalowałem,anty-virusa też nie.Data jest,odłączę od zasilania,też jest,wszystko ok,czyli bateria od biosa trzyma:) Jednak takie strony jak wp.pl pisze że połączenie nieszyfrowane,tak samo z portalem fotka.pl gdzie na tym drugim tam gdzie podaje sie login piszę na czerwono nie podawaj loginu itd połączenie nie szyfrowane,tylko te strony zostały,reszta chodzi ,nie wiem jak mam to wytłumaczyć,i to że już nic nie wykrywa antyvirusem z poziomu boot,czyli wygląda na to że już czysto. Tylko z tym fotka.pl mnie męczy,bo czasem tam wejdę jak to się mówi |obczaić| i wcześniej zanim opisywany problem się stał,tego nie było,czy mógłby ktoś sprawdzić czy na fotka.pl, wp.pl ,onet.pl też pisze że połączenie niezabezpieczone,? bo teraz elegancko wszędzie na zielono kłódki że połączenie zabezpieczone ale pozostały właśnie te portale,jak to mam wyjaśnić? P.S: Na stronie od routera domowego też pisze że nie szyfrowane, a może to przez jakieś aktualizacje przeglądarek? powprowadzali jakieś nowości? bo no zanim to się stało to tak nie miałem,a stało się tak gdy zgasiłem kompa,i wieczorem odpaliłem ,no to co wyżej psiałem
  7. Panowie nie wiem,dokładnie jaki to system był na pewno widnows 7 jakiś obcięty,modyfikowany,z tego roku,Ja nie mówię że to od was coś,ale dziwny zbieg okoliczności,ja raczej nie szukam i nie ściągam z neta nie wiadomo czego... a zmiana przeglądarek nic nie daje,chrome,firefox,comando czy jakoś tak,opera,ale zrobiłem krok do przodu,! Mianowicie,nie wiem skąd co jak,do poczty już mogę się dostać,pozostało jeszcze kilka stron niezabezpieczonych,do sedna: utworzyłem na pendrive RESCUE DISC ! Dobre 2h trzepało dysk, i wykryło 39 INFECTED FILES !!!! Jak to zobaczyłem to aż przestałem wierzyć w cokolwiek:O ;/ z tego pozostało jeszcze 8,których nie skasowało,i z tego co wyglądało,były to aktywatory ich nie skasowało,albo źle zrozumiałem,gdzieś zapisało Mi plik w notatniku ze skanu czy jakoś tak,tylko nie wiem gdzie. Jednakże problem nie do końca zniknął bo no pozostaje jeszcze pare stron.... ale chociaż na poczty już wejść mogę także nie wiem,dlaczego tak się stało,pamiętam tylko że napewno był to winndows z forum,nieraz przecież zasysałem i działało super,no i to,że to stało się jak wyłączyłem kompa,a na ikonie od zamykania było te okienko,od aktualizacji,no wiecie... ale dziwne bo nie konfigurowałem aktualizacji,także były niby wyłączone,no i gdy uruchomiłem kompa,stało się to co opisywałem wcześniej. Będe działał dalej,może uda się przywrócić wszystko jak było,ale nie mam zielonego pojęcia jak to się stało,to było coś jak atak z zaskoczenia . hehe ale pamiętam też jeszcze wersje sromotnika,jak instalowałem to takie grzybki halucynki były,i za każdym razem w myślach było takie coś | kurde,to chyba mi infekuje kompa| ale to moja taka tam teoria gdybania,bo ja nie wiem skąd to się w stu procentach wywiodło,także nie obwiniam nikogo,narazie puki co zobacze czy cos uda się jeszcze zdziałać,bo serio nic nie pomagało,od rana dzisiaj kompa formatuje aż już oczy mam spuchnięte ... -,- P.S: Dobrze że jestem biedny jak mysz kościelna,także chociaż tyle że raczej $$ nie zniknie czy coś,bo nie ma co zniknąć,hah. -,-
  8. Normalnie nie mam pojęcia,a mówie,stało się to na jednym z winndows"ów z tego forum,bo jakimś cudem aktualizacje się najwidoczniej pobrały,ale po resecie itd nie instalowały się,jednak gdy wyłączyłem komputer i włączyłem,no to stało się,wyskoczył komunikat coś tam windows może być fałszywy coś tam ble ble ble,nie pamiętam dokładnie,i wyskoczyło okno żebym aktywował system dzisiaj ! ale dałem zrób to później czy tam pomiń,znikło,ale przez chwile ekran taki się zrobił,jakby to powiedzieć,jakby grafika się pierdzieliła,takie jakby jakieś efekty specjalne koloru lekko różowego,wychodzące od środka ekranu po przegi,gdy to zobaczyłem zresetowałem komputer,odpalił normalnie,ale od tamtej pory już nic nie jest normalne. Właśnie znów po formacie z nadzieją iż już będzie wporzo. Czy antywirus jest czy nie, nic to nie zmienia,przeglądarki to samo,opera,comando czy comodo nawet wgrywałem,firefoxa na każdej jest to samo ;/ Ostatni raz próbuję,może wezmę baterię z BIOSu od innego kompa,chyba nic się nie stanie? jeśli będzie pasować,bo powaga,nie wiem kompletnie co mam robić,ale daty już się nie zmieniają,odkąd ustawiłem ręcznie,nawet z prądu kompa odłączyłem podczas pracy i nic,wszędzie pisze brak certyfikatu ,no że połączenie niebezpieczne,niezaufane itp itd. Nie raz się miało różne problemy,ale to Mnie zbytnio przerasta,jestem zwykłym użytkownikiem i nie posiadam takiej wiedzy żeby samemu się z tym uporać,a w necie już szukałem ale nie znalazłem konkretnych odpowiedzi,tylko no na nie których jest zabezpieczenie stronach ale w większości nie ma,takie strony jak alegro,bank jakiś itd to są zabezpieczone,i forum odziwo też ,no ale dużo dużo stron nagle tego nie ma,masakra,aż zbladłem po prostu. EDIT: Chyba z 10x format,nadal to samo,dużo stron w tym emaile połączenie niezabezpieczone,sory nie chce siać lamentu,ale to stało się po tej modyfikacji z forum,zawsze było ok,zazwyczaj wracałem do wersji SROMOTNIKA ,win 7 lub 8.1 bo były najszybsze i najmniej pamięci ram brały,jednak pokusiłem się na nowa wersje z tego roku win 7,poustawiałem żeby nie robiło aktualizacji,i nie robiło,nagle zrobiło,chyba,tak mi sie wydaje,a stało się to gdy od wyłączyłem kompa,u mnie komp zazwyczaj chodzi na okrągło Mi to wyglądało własnie na jakaś zaawansowana infekcje. Dziwnym trafem,po formacie już 10siątym to lekko,wpisałem w gogle winclub aby tu wejść,jednak na samej górze rzuciło Mi się coś w oczy https://www.wykop.pl/wpis/11345280/jesli-ktos-pobral-obrazy-iso-z-forum-winclub-pl-to/ nie wiem co o tym myśleć,ale teraz to mi głowę powyginało Jeszcze raz napiszę,nie chcę siać zamętu ale no dziwne, Nigdzie nie mogę się logować bo wszędzie to samo,nic nie da rady zmienić,wszystko jest mega po pier****** MA KTOŚ JAKIEŚ ROZWIĄZANIE
  9. w przeglądarce? a gdzie jest w operze antyvirus,bo nie mogę znaleść takiej opcji : ( no chyba że chodziło Ci o zwykłego antywirusa,eset,ale właśnie podłączyłem drugi jakiś stary dysk i mówie wgram tam i zobacze,i nadal tak samo,świeżo po formacie,antywirusa nie ma,więc to nie możliwe że przez antyvirusa A wszystko stało się chyba po tych przypadkowych aktualizacjach,bo po tym zaczęły się szopki ,z datą po wgraniu systemu,raz była 2008r a później 2015r musiałęm ustawic ręcznie,no ale głównie chodzi mi to z netem,bo nigdzie wejść nie mogę,prawie nigdzie,bo akurat tu na forum szyfruje,ale dużo innych stron nie,gdzie nigdy wcześniej nie miałem tego problemu masakra,jestem na skraju załamania hehe a i dodam że po formacie,i podpięciu do neta,zegarek powinien sam się aktualizować,a on tego nie robi,muszę ręcznie wejść i przestawić na aktualizuj z czasem z internetu czy jakoś tak,dopiero wskoczyło na normalna godzine,naprawde,ja już jestem bezradny,nigdy nie miałem takiego problemu a już ze 4 formaty robiłem i znó baterie z bios wyciągałem i nic...
  10. Nie nie jest to normalna praca przeglądarki,bo na większości stron pisze iż połączenie niezabezpieczone,czy to chce wejść na poczte wp, czy jaką kolwiek inna,nawet przez jakiśczas nie mogłem zalogować się na to forum,bo pisało to samo,teraz o dziwo tu juz jest zielona kłódka Ale na innych stronach nie,więc nie wydaje mi sięaby byłą to normalna praca przeglądarki dlatego iż wcześniej nie miałem czegoś takiego. Wgram na nowo i przeglądarkę i eseta,i zobaczymy UP&EDIT: Odinstalowanie antywirusa i przeglądarki i wgranie na nowo nic nie zmienia,wciąż na większości stron brak bezpiecznego połączenia,zmiana przeglądarki też nie pomogła.
  11. Witam.Mam pewien problem,dzisiaj gdy odpaliłem kompa,chyba musiało Mi wgrać aktualizacje,niechcący bo najpierw wyskoczyło że system fałszywy na pulpicie to wyskoczyło,i potem kazało Mi aktywować system dzisiaj ! dokładnie nie pamiętam co pisało,więc postanowiłem zrobić formata,dodam że przed formatem data nagle zmieniła się na komputerze na 2008r Postanowiłem zrobić formata,gdy juz to zrobiłem i doszedłem do pulpitu data była nadal inna,ale juz 2015,wyciągałem nawet baterie z biosu i nic ;/ musiałem ustawić ręcznie,no ale dobra,gdy już poustawiałem i zabrałem się za instalacje programów w tym przeglądarki OPERA no i się coś namieszało,gdzie nie wejdę wyskakuje że |połączenie niezabezpieczone,nieszyfrowane| ... i wszędzie tam gdzie mam wpisać login itd pisze połączenie niebezpieczne ble ble ble. Spotkał się ktoś już z czymś takim? jak to rozwiązać? czy to możliwe że po aktualizacji na modyfikowanym windowsie? że wykryli że pirat czy coś i teraz co mam z tym zrobić? bo już 3 systemy wgrałem,i ciągle to samo,poza datą,bo gdy zmieniłem ręcznie to jest... W załącznikach jest zdj,na jednym pokazuje ze nie ma,ale jak robie temat pisze że jest certyfikat,ale na innych stronach nie ma,i nie wiem czy mogę sie bezpiecznie logować czy nie? Pozdrawiam i czekam na odp,bo nie wiem co mam robić;/ P.S: zapomniałem,wcześniej w ogóle nie mogłem się zalogować tu nawet na forum,wpisywałem login itd i tak jakbym nic nie wpisał...
  12. a już trudno,poczekam te 50 minut,zrobie drinka,na spokojnie,szamke,moze już się pobierze dzięki za odp
  13. właśnie troche muli,ledwo 100kb/s z tych linków idzie ;p a ta wersja na CD to bez problemowo też wgra się RUFUSEM na pendriva???
  14. ma ktoś linka do wersji BONUS ta z wywalonym IE,bo chciałem wgrać na lapka edit: znajomej wgram,bo laptopik troche stary,2gb ramu i zwykła 7,z antywirem itd,odpala się meeegaaa długo hehe,może uda się przywrócić mu szybkość
  15. cyshe

    W co gramy :)

    Ja polecam BF4 oczywiście multiplayer i War Thunder,a ze staroci polecam Syberia 1,2,Wolfenstein enemy territory online
×
×
  • Create New...

Important Information