Jump to content
WinClub

rasoir0591

Użytkownik
  • Content Count

    66
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rasoir0591


  1. 25 minut temu, ueshi napisał:

    Czy ma ktokolwiek pomysł jak aktywować ten system? próbowałem już wszystkimi programami tutaj podanymi, różnymi kluczami i nic nie pomaga :/

    Ściągnij system raz jeszcze, sprawdź sumę kontrolną, zainstaluj z pena USB2 i sprawdź MTKV bez jakichkolwiek innych aktywatorów i kluczy. Instalowałem ten system kilka razy i zawsze działał.


  2. Teraz, m4s napisał:

    Nawet system.

     

    Uświadom użytkownika że ma złom i tyle.

     

    Co z tego, że ma złom? On o tym wie, pyta czy istnieje coś co będzie na tym działać jako tako, a nie co ma z tym zrobić. Mniej jadu więcej pomocy, chyba że nie po to jest to forum. Do napisania czegoś na kolanie w samochodzie mu wystarczy. Może nie ma teraz $ nawet na używkę za 600 zł. Troszkę pokory, ale w końcu to Ty tu jesteś moderatorem, na pewno znasz lepiej regulamin.

     

    Wracając do tematu, to bez sporego nakładu pracy nie przejrzysz na tym neta dobrze nawet. Nie szukaj przeglądarek typu midori czy innych mnie zasobożernych bo to nie pomoże. Z tego co pamiętam po optymalizacji i wyłączeniu wodotrysków (nawet płynne przewijanie odpuść sobie) działał najlepiej slimjet albo Centbrowser. Do tego office 2010 i można coś napisać.


  3. Na tym procesorze praktycznie nic nie działa komfortowo. W dodatku tylko 1 GB RAM. Jeżeli chcesz coś z Windows to jedynie :

    Ostrzegam jednak komfortowo nie będzie. Żeby Office działał prawidłowo trzeba go zoptymalizować (polecam poradniki na askvg), do tego w/w Win jest mocno okrojony, więc ma problem z niektórymi rzeczami typu odtwarzanie filmów. Na pewno na tym sprzęcie nie obejrzysz na YT nic w 720p. Żeby korzystać z przeglądarki również trzeba wyłączyć wszelkie wodotryski (poradniki askvg).

    Na pewno nie instaluj na tym PuppyLinuxa bo tnie. Może ten UP ewentualnie spróbuj z ArchLinux.


  4. W CPU-Z masz informację że mnożnik procka jest ustawiony na 47. Uaktualnij bios (UEFI), znajdź w biosie zakładkę do OC i sprawdź mnożnik.  Jeśli nie działa przywracanie ustawień domyślnych w biosie spróbuj ustawić sam mnożnik i zapisać profil.

     

    @edit

     

    Daj fotke z biosu z zakładki do OC.


  5. Stara bateria trzymała bardzo krótko dlatego kupiona była nowa (zamiennik), ale sprawdzam lapka na samym oryginalnym zasilaczu. W przypadku startu komputera bez obrazu wentylator rozpędza się do 100% i nie miga dioda zajętości dysku, wtedy wyłączam go z przycisku i przy próbie uruchomienia jest objaw mignięcia przez 2 sek diody zasilania i diody uruchomienia. Czasami uruchomiają się na dłużej.

    Jeśli faktycznie to mogą być zimne gluty to nie poradzę.


  6. Bateria padła, nowa (zamiennik) się nie ładowała. Nie mam innej ładowarki, ale coś spróbuję ogarnąć.

    Ogólnie to przycisk reaguje. Nie ma tak, że go muszę dusić kilka razy, wciskam raz i już jest reakcja. Jakaś reakcja jest zawsze, choćby mrugnięcie. Gniazdo zasilania jest wlutowane w power board odłączaną od MOBO.


  7. Hey,

    mam lapka koleżanki model Asus k52jt - Intel® Core™ i3 350M, 8 GB Hynix, HD 6370M. Objawy były takie, że wyłączał się losowo w trakcie użytkowania, po czym nie od razu można było go włączyć. Wyczyszczony, zmiana pasty, sprawdziłem napięcie zasilacza - ok. Udało mi się go zbootować i uruchomić Hiren's, test HDD - ok + zerowanie. Następnie memtest i wszystko ok. Potem postawiłem Win 7 i sprawdziłem w OCCT cpu przez 1h i GPU przez 1h. Wszystko było ok lapek działał, zacząłem instalację truck simulator. W trakcie instalacji wyłączył się i nie chciał uruchomić. Odpiąłem ładowarkę, przytrzymałem przycisk prawie 1 min, wentylator startował, diody led się świeciły, ekran czarny. Podłączyłem kompa do TV kablem HDMI obrazu brak (wciskanie fn + f8 nie dawały żadnych zmain). Wymieniłem baterię biosu, nadal to samo. Czasami się zbootuje i uruchomi a czasami nie reaguje (np objaw j/w lub po wciśnięciu przycisku włączenia diody mrugną i zdycha). Czy to może być problem z chipem biosu czy raczej z zasilaniem MOBO?

     

×
×
  • Create New...

Important Information