Jump to content
WinClub

Liściu23

Użytkownik
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

About Liściu23

  • Rank
    Użytkownik
  • Birthday January 23

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja:
    Okolice Rzeszowa

Recent Profile Visitors

293 profile views
  1. @P1O Tak, wszystko już robiłem, przecież nie jestem jakiś zielony w tym, przed napisaniem tego tematu próbowałem naprawiać wszystko. Jestem już po formacie i wirtualizacja jest. Dziękuję wszystkim za pomoc i poświęcony czas temu tematowi. Zamykam (lub proszę o zamknięcie).
  2. Mogę to wszystko jakoś naprawić bez przeinstalowywania systemu?
  3. No więc... Uruchomiłem Windows Live i HWiNFO z HDD i co? Jest wirtualizacja. Napis "VMX" był na zielono.
  4. Uruchomiłem Windows To Go z pendrive, zainstalowałem VirtualBox i były 64 i 32-bitowe systemy. Mam BIOS 2.28, może jak wrócę do 2.27, to może coś pomoże? Mam jakąś opcje w BIOS-ie "Secure Rollback...". A jak chcesz @MARCIN_ZIOMEK, mogę uruchomić Win Live i zobaczyć, czy jest wirtualizacja.
  5. @P1O Ale ja mam Windows 10 Pro od zawsze, miałem wcześniej Windows 8.1 Pro. @MARCIN_ZIOMEK BIOSu nie mogę jeszcze raz sflaszować, bo mam najnowszą wersję i tej samej nie mogę zainstalować jeszcze raz. Zresetowałem do ustawień domyślnych i to nic nie pomogło. Czy jedyna opcja to format?
  6. @stens Ale tylko w wirtualnej maszynie, na której jest windows 10, jest dostępne 1,35 GB RAMu Normalnie w laptopie mam 8 GB, z czego 7,72 GB jest dostępnych. @GT500s Wirtualizacja działa na Virtualbox'sie uruchomionego na Windows To Go Więc na HWiNFO też powinna być wirtualizacja Czyli coś jest nie tak z moim W10 na dysku?
  7. @MARCIN_ZIOMEK Spróbuję. @GT500s Mam Windows To Go na pendrive, uruchomię i zobaczę, czy jest wirtualizacja.
  8. @MARCIN_ZIOMEK Wiem, też jak zobaczyłem te 1,35 GB, to trochę mnie to zdenerwowało BIOS jest aktualny, aktualizowałem we wtorek (21.08) do najnowszej wersji. Zainstalowałem VMware, i co? Niby są 64-bitowe systemy, ale jak je wybieram z listy, to pisze: "64-bit guest operating systems are not supported by this host and will not run." Czy tylko Hyper-V może działać? A może po aktualizacji BIOS'u wszystko się popsuło? Aha, mogę włączyć UEFI, ale musiałbym przeinstalowywać system, ale tego nie chcę, gdyż nie mam gdzie przekopiować prywatnych danych.
  9. @MARCIN_ZIOMEK Spróbuję Chociaż, i tak wolę VirtualBox. Napiszę, jak VMWare będzie działał.
  10. @GT500s Zrobiłem tak, w HWiNFO dalej nie ma wirtualizacji, ale jest napisane: "Virtual Machine Warning: Microsoft Hyper-V is active. Some results might not reflect real hardware !", a w VirtualBox dalej są 32-bitowe systemy.
  11. @GT500s Ojeju, zapomniałem xD W HWiNFO jest dalej tak samo jak było, czyli nie działa. Jak coś to dałem tą opcję z Get Features i oto link: http://www.wklejto.pl/613413 (chyba już nie potrzebne )
  12. @GT500s Funkcja Hyper-V poprawnie się zainstalowała bez błędów, ale niestety VirtualBox dalej nie działa, pomimo wyłączonej opcji "hypervisorlaunchtype" tylko dla Hyper-V. Screenshot z działającego Hyper-V:
  13. Wyskakuje takie coś. (Piszę teraz z telefonu)
×
×
  • Create New...

Important Information