Skocz do zawartości

Radas1561

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    15
  • Posty z Chatbox

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  1. Radas1561

    Nowa płyta główna

    Świetnie, sprawdzę tego GIGABYTE GA-EP45-DS3P i dokupię dwie kości 4gb, bo dwie już kupiłem ale nie wiedzialem, że moja płytka nie obsługuje kości 4gb. Dam znać jak pójdziez oc
  2. Hej, szukam płyty głównej dla q9450 i ddr2 z możliwością dobrego OC, na dodatek takiej, która pomieści mi 16, ew. 12GB RAM'u. Nie znam się na tym kompletnie, może jakiś znawca płyt jest w stanie mi pomóc.
  3. Dobra, zamieniłem płyty główne czego nie chciałem. Teraz mam podpięty HDD i ssd i oba smigają. Dało się też normalnie wgrać system. Dla mnie można zamknąć.
  4. Zauważyłem jedną rzecz, podczas uruchamiania z podłączoną nagrywarką bios w ogóle nie czyta dysków, jednak po odłączeniu je widzi.
  5. Zdjąłem 4 GB Ramu i instalka ruszyła. Jednak z jednego problemu przechodzę do drugiego. Zainstalował mi się system, ściągam chrome i nagle Blue screen. Teraz albo załaduje się do ikony ładowania albo wcale. Dołożyłem brakujący ram ale nadal to samo.
  6. Sam nigdy nie miałem tego problemu, teraz mnie to zaskoczyło i też zawsze wypalałem UISO. W biosie mam wyłączony quick boot, zawsze się orientowałem w instalacji ale to mnie już przerasta.
  7. Pożyczonego w sensie, że ja pożyczyłem i nie mam żadnego xD
  8. No właśnie wypalałem alcoholem 120% na prędkości 3x, a pena mam pożyczonego xd
  9. Mam wypalonego moda w10, świeżo dzisiaj wypalany, sum nie sprawdziłem. Mam jeszcze moda 7, którego ostatnio instalowałem na lapku. Sprawdzę jeszcze opcje bootowania. Zrobiłem format jednego hdd, spróbuje teraz go podłączyć skoro wcześniej wygłądało to jak by bootował się z dysku.
  10. Niestety nie mogłem zainicjowac instalacji, ani na ssd ani HDD, jednak gdy go podłączyłem razem z tym co miał znajomy to go czytało i były na nim dane. Nie mam pojęcia już co robić.
  11. Teraz widzę, że w złym dziale napisałem. Cały czas to samo, spróbuję wgrać system u znajomego i potem podczepic u siebie
  12. Z tym starym systemem możesz mieć rację, ale zawsze instalowałem na starym systemie i przed instalacją z płytki go formatowałem. Ale problem jest również w nowym ssd, którego dzisiaj dostałem. Poza tym w laptopie instalator działa, więc płyta jest dobrze wypalona. Spróbuję poszukać starego hdd na ATA.
  13. Cześć. Mój problem polega na tym, że po uruchomieniu instalacji z płytki, klikam dowolny klawisz i w tym momencie wczytują się pliki, tylko że u mnie po wczytaniu pokazuje się błąd "The application or operating system could not be loaded because a required file is missing or contains error. File: \windows\system32\config\system Error code: 0xc0000098 You'll need to use recovery tools. If you don't have any installation media, contact your PC administrator or PC/Decvice manufacter." Oglądałem jakieś poradniki na yt o tym problemie ale tam po prostu im się uruchamiał instalator i naprawiali system. U mnie właśnie się nawet to okienko nie pokazuje.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie