Skocz do zawartości

Feberos

Użytkownik
  • Zawartość

    19
  • Posty z Chatbox

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O Feberos

  • Tytuł
    Użytkownik
  • Urodziny 1998.11.17

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja:
    woj. podkarpackie
  1. Feberos

    Nasze wyniki Speedtest

    Multimedia 120Mb/s + Router Asus RT-AC51U (2,4GHz)
  2. Feberos

    Płyty ratunkowe ASUS [Win7]

    Dobra dzięki wszystkim za rady.
  3. Feberos

    Płyty ratunkowe ASUS [Win7]

    Tak ale bez chipsetu nie działa mi obsługa karty graficznej, portów USB 3.0 i nie mam WiFi więc to w pierwszej kolejności. Co do dysku SSD to nie wiem czy jest sens ładować w starego grata nowy SSD chociaż jakby się zastanowić to zostaje mi dysk HDD 500GB z którego mogę zrobić przenośny i jakby co podłączać pod USB 3.0. Taki 120GB powinien wystarczyć pod Win 7 i podstawowe stery i programy?
  4. Feberos

    Płyty ratunkowe ASUS [Win7]

    Dobra, koniec końców płyty nie działają. Szkoda zachodu i nerwów. Płyty mam ponumerowane (Windows 7 Home Premium 64 bit). Pobrałem czystą wersję od Mr.T z grudnia 2016 i jak na chwilę obecną wszystko działa, wgrałem Chipset od ASUSA i zacznę się bawić w optymalizację. Może ma ktoś jakieś poradniki co zmienić żeby system pracował sprawniej? Dziękuje wszystkim i lecą plusy ;-)
  5. Feberos

    Płyty ratunkowe ASUS [Win7]

    Po pierwszym razie próbowałem żeby przywrócił tylko parcyję C: (System) ale nadal nic nie wgrało. Spróbuję jeszcze raz ale wątpię żeby coś pomogło. Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
  6. Feberos

    Płyty ratunkowe ASUS [Win7]

    Proces przywracania z płyt DVD sam sformatował widocznie dysk bo partycję mają takie rozmiary jak fabrycznie, ale są puste. Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
  7. Feberos

    Płyty ratunkowe ASUS [Win7]

    ASUS AI Recovery, zaraz po uruchomieniu laptopa poprosiło o wykonanie kopii zapasowej.
  8. Feberos

    Płyty ratunkowe ASUS [Win7]

    Nic nie kopałem w ustawieniach partycji. Laptop zaczął mieć problemy z uruchamianiem i raz na jakiś czas wyskakiwał Blue Screen więc postanowiłem przywrócić go do stanu używalności i sobie narobiłem :-( Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
  9. Feberos

    Płyty ratunkowe ASUS [Win7]

    Pierwszy raz przywracam z tych płyt, wcześniej tak jak wspomniałeś użyłem partycji Recovery i wszystko działało, niestety po "przywróceniu" z płyt DVD owa partycja została sformatowana. Przed próbą przywrócenia zapomniałem całkowicie o niej bo od ostatniego razu gdy ją używałem minęło ~2 lata. Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
  10. Feberos

    Płyty ratunkowe ASUS [Win7]

    No dobrze ale po co robiłem te płyty skoro nie mogę z nich skorzystać? Laptopa mam uziemionego, nie ma na czym nawet ISO pobrać. Jak widzisz piszę z telefonu nawet. Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
  11. Witam, mam problem z instalacją systemu a raczej jego przywróceniem z płyt Recovery które zrobiłem zaraz po kupnie laptopa (Asus K55DR). Otóż proces przywracania przebiega bez problemów, nie wyskakują żadne błędy, żadna z 5 płyt DVD nie jest uszkodzona. Tworzone są fabryczne partycję oraz ich nazwy. Problem pojawia się gdy chcę uruchomić system, bo go nie ma. Po sprawdzeniu dysku programem GParted Live USB partycje są puste. Co mogę w takiej sytuacji zrobić, próbuję już 3 raz przywrócić system i nadal nic. Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
  12. Pobieram i jutro instaluję ;-) Nie powinno się nic stać gdy sformatuje partycję C: (wszystkie Programy, Gry, etc mam na D:) i zainstaluję Extreme V3?
  13. Feberos

    Windows 7 x64 [PL] [SP1.IE11.2016.01-NiKKA]

    Mi akurat finalizowanie nie przeszkadzało, gorzej z długim wyszukiwaniem aktualizacji. Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
  14. Feberos

    Windows 7 x64 [PL] [SP1.IE11.2016.01-NiKKA]

    Wyłączyłem w msconfig usługę Windows Update i problem zniknął ;-) Teraz tylko włączyć, pobrać aktualizację i znowu wyłączyć jeśli problem się pojawi Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
  15. Feberos

    Windows 7 x64 [PL] [SP1.IE11.2016.01-NiKKA]

    Zauważyłem że proces svhost zużywa 50% procesora, może to jest przyczyną? Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
×

Powiadomienie o plikach cookie